Pries 3 savaites ir man teko atlikti genetinius tyrimus, del tolimoje gimineje esancio protinio atsilikimo. Taciau tiesiog atlikau procedura, nes man be genetiko isvadu net nesciosios knygeles nevede. O tikejimas vaiko sveikata buvo ir yra labai didelis, tiesiog ramybe viduje. Eidama ne kiek nestresavau, atejusi pas genetike iskart rastiskai atsisakiau vandenu emimo proceduros, tad man patikrino krauja ir padare echo - vat ir viskas, tada jau seke isvada, kad viskas ok

Buvo vienas nesusipratimas, kad ginekologe dave kazkoki tai duomeni, kuri su kraujo rezultatais iveda i kompa ir tada islenda isvados apie leliuko sveikata, tai genetike nezinojo, ar tas duomuo atliktas pagal tam tikra metodika, kuria ir priima kompas, tai echo teko pakartotinai ligoninej darytis, kad duomenys butu visiskai tikslus (kurie niekad tokie nebuna).
Genetikai tiria Edvardso sindromo, Dauno sindromo ir nervinio stulpelio iskilimo tikimybes, tad manosios buvo zemiausios, kokias tik kompas gali ismesti. Bet esme tame, kad kai duomenys netikslus buvo, tai galimybe dauno sindromui 1:700, o kai patikslino - 1:1780. Bet kokiu atevju nieko nebuciau dariusi.
Kaimyno zmonai buvo diagnozuotas dauniukas. Labai tikinti seima - gime kuo sveikiausias berniukas, zavus baltapukis. Medicina neatsako i visus klausimus, kartais tik bereikalingai juos sukelia.