Įkraunama...
Įkraunama...

Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?

Pries 3 savaites ir man teko atlikti genetinius tyrimus, del tolimoje gimineje esancio protinio atsilikimo. Taciau tiesiog atlikau procedura, nes man be genetiko isvadu net nesciosios knygeles nevede. O tikejimas vaiko sveikata buvo ir yra labai didelis, tiesiog ramybe viduje. Eidama ne kiek nestresavau, atejusi pas genetike iskart rastiskai atsisakiau vandenu emimo proceduros, tad man patikrino krauja ir padare echo - vat ir viskas, tada jau seke isvada, kad viskas ok smile.gif Buvo vienas nesusipratimas, kad ginekologe dave kazkoki tai duomeni, kuri su kraujo rezultatais iveda i kompa ir tada islenda isvados apie leliuko sveikata, tai genetike nezinojo, ar tas duomuo atliktas pagal tam tikra metodika, kuria ir priima kompas, tai echo teko pakartotinai ligoninej darytis, kad duomenys butu visiskai tikslus (kurie niekad tokie nebuna).
Genetikai tiria Edvardso sindromo, Dauno sindromo ir nervinio stulpelio iskilimo tikimybes, tad manosios buvo zemiausios, kokias tik kompas gali ismesti. Bet esme tame, kad kai duomenys netikslus buvo, tai galimybe dauno sindromui 1:700, o kai patikslino - 1:1780. Bet kokiu atevju nieko nebuciau dariusi.
Kaimyno zmonai buvo diagnozuotas dauniukas. Labai tikinti seima - gime kuo sveikiausias berniukas, zavus baltapukis. Medicina neatsako i visus klausimus, kartais tik bereikalingai juos sukelia.
Atsakyti
QUOTE(musele @ 2008 04 02, 14:34)
Pries 3 savaites ir man teko atlikti genetinius tyrimus, del tolimoje gimineje esancio protinio atsilikimo. Taciau tiesiog atlikau procedura, nes man be genetiko isvadu net nesciosios knygeles nevede. O tikejimas vaiko sveikata buvo ir yra labai didelis, tiesiog ramybe viduje. Eidama ne kiek nestresavau, atejusi pas genetike iskart rastiskai atsisakiau vandenu emimo proceduros, tad man patikrino krauja ir padare echo - vat ir viskas, tada jau seke isvada, kad viskas ok smile.gif Buvo vienas nesusipratimas, kad ginekologe dave kazkoki tai duomeni, kuri su kraujo rezultatais iveda i kompa ir tada islenda isvados apie leliuko sveikata, tai genetike nezinojo, ar tas duomuo atliktas pagal tam tikra metodika, kuria ir priima kompas, tai echo teko pakartotinai ligoninej darytis, kad duomenys butu visiskai tikslus (kurie niekad tokie nebuna).
Genetikai tiria Edvardso sindromo, Dauno sindromo ir nervinio stulpelio iskilimo tikimybes, tad manosios buvo zemiausios, kokias tik kompas gali ismesti. Bet esme tame, kad kai duomenys netikslus buvo, tai galimybe dauno sindromui 1:700, o kai patikslino - 1:1780. Bet kokiu atevju nieko nebuciau dariusi.
Kaimyno zmonai buvo diagnozuotas dauniukas. Labai tikinti seima - gime kuo sveikiausias berniukas, zavus baltapukis. Medicina neatsako i visus klausimus, kartais tik bereikalingai juos sukelia.

Man taip pat dare tuos kraujo tyrimus Siauliouose,po padidintos rizikos (1:151) Dauno sindromui,Kaune dare kraujo tyrima kovo 3d ir tik kovo 10d. echo.Tai kai ats paskambinau pasiklausti,sake,kad nebe tokia rizika,del kurios reiktu butinai vaisiaus vandenu tyrimo,bet visgi yra.tai nusprendem su vyru nebesinervuoti,nelisti i leliuko namucius ir laukti jo gimtadienio smile.gif
P.S. koks tikslas buvo darytis tyrimus,jei net ta pacia diena kraujo ir echo derinimas neparodo tikslaus ats dar tokiu dienu skirtumu tarp kraujo tyrimo ir echo
Atsakyti
QUOTE(megule @ 2008 04 02, 15:57)
Man taip pat dare tuos kraujo tyrimus Siauliouose,po padidintos rizikos (1:151) Dauno sindromui,Kaune dare kraujo tyrima kovo 3d ir tik kovo 10d. echo.Tai kai ats paskambinau pasiklausti,sake,kad nebe tokia rizika,del kurios reiktu butinai vaisiaus vandenu tyrimo,bet visgi yra.tai nusprendem su vyru nebesinervuoti,nelisti i leliuko namucius ir laukti jo gimtadienio  smile.gif
P.S. koks tikslas buvo darytis tyrimus,jei net ta pacia diena  kraujo ir echo derinimas neparodo tikslaus ats dar tokiu dienu skirtumu tarp kraujo tyrimo ir echo

Kaip jau minejau, man tai buvo formalumas, kad gauti nesciosios knygele, nes ginekologe nenorejo uzvesti, kol neatlikti genetiniai tyrimai. Patikslinimui ejau daugiau del issamios echo analizes, kuri man jau ir taip priklause darytis 18 sav. Del rezultatu nesijaudinau - vidus sako, kad vaikutis sveikutis smile.gif O duomenys ten buvo tikslus tiek, kiek tik tikimybiu terotija pgristi duomenys gali buti tikslus, nes tikslesni uz juos jau tik vandenu tyrimo metu, kuriu visai nepageidavau, o dar kai isgirdau, kad 1-3 proc persileidimai vyksta - jokiu abejoniu, kad neleisiu niekam ten listi, mane persileidimo tikimybe labiau neramina, nei kad genetiku isvados, atlikus si tyrima.
Atsakyti
QUOTE(musele @ 2008 04 02, 16:21)
Kaip jau minejau, man tai buvo formalumas, kad gauti nesciosios knygele, nes ginekologe nenorejo uzvesti, kol neatlikti genetiniai tyrimai. Patikslinimui ejau daugiau del issamios echo analizes, kuri man jau ir taip priklause darytis 18 sav. Del rezultatu nesijaudinau - vidus sako, kad vaikutis sveikutis smile.gif O duomenys ten buvo tikslus tiek, kiek tik tikimybiu terotija pgristi duomenys gali buti tikslus, nes tikslesni uz juos jau tik vandenu tyrimo metu, kuriu visai nepageidavau, o dar kai isgirdau, kad 1-3 proc persileidimai vyksta - jokiu abejoniu, kad neleisiu niekam ten listi, mane persileidimo tikimybe labiau neramina, nei kad genetiku isvados, atlikus si tyrima.

Manau nereikia taip paniškai bijoti tų vandenų tyrimo. paima vandenų tik 3 ml. ir tau pasako 100 proc. dėl apsigimimų dėl kurių kraujas kažkodėl rodo didelę riziką. Kaip visos žinome kraujo patikimumas II nėštumo trimestre tik 65 proc. Puiku, kam po pakartotinų kraujo tyrimų rizika padidėjo iki 700 ar net daugiau. O ką galvoti ir daryti jei ta rizika sumažėjo, net iki 50? doh.gif Tada tie 1-3 proc. dėl persileidimo tikimybės neatrodo tokie jau dideli. Niekas neduoda 100 proc. laimingo išnešiojimo be problemų ir persileidimų net nedarant to tyrimo. Manau, kaip kažkas iš nestuke.gif sakė, "jei jis tvirtai įsikabinęs, gerai įsitvirtinęs- tikrai nepabėgs" biggrin.gif Tikėjimas laiminga pabaiga visada daro mus stipresnes. Tik kartais, geriau tas abejones tegu išsklaido medikai. Negu visą laiką svarstyti, kas būtų, jei būtų. Čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(musele @ 2008 04 02, 15:21)
Kaip jau minejau, man tai buvo formalumas, kad gauti nesciosios knygele, nes ginekologe nenorejo uzvesti, kol neatlikti genetiniai tyrimai.

o kur tokia gine aptikai,kad korteles neveda be genetiniu tyrimu? Juk jiems siuncia tik,kam amzius nebe paneles, buta apsigimimu ar del itarimu del ko nors.Musu gine tai daug ko tik paklausia,gal norit? jei nera siaip pagrindo.

P.S. man nestukes kortele uzvede 11 sav ir nesiojuos su savim ta vadinama "pletku lapa" smile.gif nors ant jos raso,kad nuo 28 sav ar kelintos ten atiduodama nestukei tureti visur su savimi
Atsakyti
Kas NEDARĖ genetinių tyrimų?
laukinukė Paskelbta: 2006 12 26, 10:49

cituoju
Man 32 metai, bet genetinių tyrimų nesidariau. 3 metus laukusi lėlytės vis tiek nebūčiau ryžusis nutraukti nėštumą, nes tyrimai neduoda 100 proc. atsakymo, kad viskas gerai ar blogai. O net tikimybė 1 iš 10 reiškia, kad yra nemažas šansas pagimdyti sveiką vaikutį. Kažkokiam užsieniniame tinklapyje skaičiau, kaip vaisiaus vandenų tyrimas rodė dauno sindromą, moteris nenutraukė nėštumo ir pagimdė sveiką vaikelį.
Pirmiausia reiktų nuspręsti, kokie bus veiksmai, jei rizika didelė. Jei nesunku nėštum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megule: 03 balandžio 2008 - 08:17
Susidariau nuomonę, kad moterys, besidarančios eilinius tyrimus, juos vadina "genetiniais" doh.gif
argi echoskopavimas - genetinis tyrimas?

Genetinis tyrimas - tai kai pagal kraujo mėginį, vaisiaus vandenis "skaičiuojamos" chromosomos, jų kombinacijos.

Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 04 03, 12:09)
Susidariau nuomonę, kad moterys, besidarančios eilinius tyrimus, juos vadina "genetiniais"  doh.gif
argi echoskopavimas - genetinis tyrimas?

Genetinis tyrimas - tai kai pagal kraujo mėginį, vaisiaus vandenis "skaičiuojamos" chromosomos, jų kombinacijos.

Man tai taip ir gine sake,kad siuncia i KMUK genetiniams tyrimams pas genetike,nes butent del apsigimimu buvo ir echo daromas, ir kraujo tyrimas, pagal kuriuos nustatinejama apsigimimo rizika.
Tai nemanau,kad labai jau klystam vadindami juos genetiniais.

O kur siaip einam pas savo gine kas kazkiek laiko pasidaryti echo,tai jie tikrai ne genetiniai, pritariu tau del to naite thumbup.gif
Atsakyti
pas gine buvau 04,02. del ginetiniu tyrimu paklause tik ar buvo issigymimo atveju seimoje. jei atsakymas ne - tai ir nesiunte. g.gif
Atsakyti
Manau, kad normaliausia butu, kad genetiniams tyrimams butu siunciamos tik tos, kurioms yra indikaciju: didelis amzius, apsigimimai ir genetiniai sindromai seimoje ir pan. Kai visos lekia tikrintis, nebesulaukia eiles tos, kurioms to labiausiai reikia.

As pati, jei pastociau virs 35m tikrai noreciau issitirti ir jeigu rastu didele anomalija, manau, kad rinkciausi aborta, jei nestumas dar nebutu per didelis. Gal savanaudiska - nezinau. Tiesiog manau, jog nepajegciau uzauginti tokio vaiko, o ir nematau tame prasmes.
Atsakyti
as esu apsalusi po to,kai jau zinau ne viena varianta,kai nestuke siunciama pirmiausia PRISCA tyrimui ir daugumai jis rodo padidinta rizika,rekomendacija genetiko konsultacijai,po kurios labai mazai atveju,kai patvirtinamas apsigimimas.
As esu pikta,kad mano gine tikrai be jokio pagrindo mane nusiunte i ta pekla,tyrimu buma,kiek nervu kainavo ir kas is to?vaisiaus vandenu nebesidariau,nes rode rizika,bet nebe tokia del kurios reiktu darytis paskutini tyrima.Jei mano nestumas butu buves ne 20 sav su virs,tai gal ir buciau ejus iki galo,bet kokia prasme tokiam nestume,negi butu dar dare prieslaikini gimdyma? Juo labaiu,kadi skaiciau atsitikima,kad vaisiaus vandenys rode apsigimima,bet teveliai lauke gimdymo ir gime sveikas vaikutis smile.gif

Jei buciau zinojusi,kokias atvejais genetiniai tyrimai daromi,nebuciau pradejus darytis ju.
P.S. mano gine tik paklause ar nenorim pasidaryti jo,o pagrindo net nebuvo,o nervu kiek kainavo doh.gif
Atsakyti
As ir turiu nuomone siuo klausimu: niu kam sau be reikalo kvarsint galva tuo atveju, jei tikrai zinai, kad bet kokiu atveju nenoretum nuzudyt to vaikelio? Suprantu, pozicija dar tu, kurios gali aiskiai pasakyt, kad jei kas blogai - darysiu aborta, bet jei blogai, o to aborto nesirysti padaryt? Kam apkartint ta nestuma ir dar labiau pakenkt vaikeliui? Dar vienas dalykas - tie genetiniai tyrimai - jie visada tik tikimybe, jei net pasitaiko isimciu, kad suklysta padarius vaisiaus vandenu tyrima, tai ka jau kalbet apie tuos paprastus doh.gif
Atsakyti