QUOTE(naitas @ 2008 03 19, 17:03)
galiu tikėt tuo, ką parašė, galiu netikėt. Neįžeidžiant žmogaus, gal taip ir buvo. O gal ir nebuvo. Gal per didelį susijaudinimą ne taip ką nors suprato. Juk būna. O po to interpretuoja savaip, kad paaiškint savo poelgį.
Aš tikiu mokslu.
O bažnyčia - jau nebe.. nebe..
va ir šiandien "Kauno dienos" straipsnis apie klierikus. Trečiadienis, kovo 19 diena, priedas "Draugai", psl 14.
Vadinasi "Jaunieji klierikai merginų nesiilgi".
Perrašau tą dalį, kur Monsinjoras Aurelijus Žukauskas, Kauno kunigų seminarijos rektorius komentuoja reikalavimus jaunuoliams, norintiems stoti į kunigų seminariją:
"Į kunigų seminariją priimami pakrikštyti, katalikiškos doros ir tikėjimo vyrai nuo 18 metų, rimtai apsvarstę kunigo pašaukimą. Gana gabūs mokslui, baigę vidurinę ar jai tolygią mokyklą, nes studijuoti teks ne tik seminarijoje, bet ir Vytauto Didžiojo Universiteto Katalikų teologijos fakultete.
Jaunuoliai privalo turėti sveikatos pažymą, liudijančią apie jų fizinę ir psichinę būklę. Neišskiriame neįgaliųjų, tačiau jų į seminariją NEPRIIMAME, nes kunigo gyvenimas - tai nuolatinis judesys: laidotuvės, ligonių ir šeimų lankymas."..
Matot, negalių yra įvairių. Žmogus gali būti su negalia, ir niekas jos nepastebės. Bet KATALIKŲ bažnyčia tokius žmones jau nurašė

Ji sako, jog neįgaliųjų neišskiria - o, kokia laimė, bet į savo tarpą tai irgi nepriima.
Katalikiškas požiūris, ką ir besakyti...
Na man tai nekyla jokių klausimų, kad aš kažką ne taip supratau. Visi penki menesiai buvo nulaistyti ašarom. Dokumentai kuriuose juoda ant balto lietuvių kalba parašyta diagnozė buvo ir tebėra įrodymas to, apie ką pasakojau. Buvo gydytojų,kurie mane laikė beprote, kad ryžausi laukti ir gimdyti. be to docentas klinikose davė enciklopediją paskaityti būtent norėdamas patvirtinti, kad sako tiesą - tikrai jokių šansų nebuvo. o vaikui gimus girdėjau, kaip seselės ir gydytojos nesulaikydamos nuostabos garsiai kalbėjo "stebuklas".
Ir apie kunigus... Negaliu nutylėti, kai matau, kad kažką ne taip suprantate. Pripažinkim, kad ne kiekvienas gali būti gydytoju, sportininku ar kosmonautu. Čia reikalingi tam tikri psichiniai arba fiziniai duomenys. Tačiau dėl to taip opiai nereaguojame ir nekeliame problemų. O vat radote vyskupo žodžius, kad į kunigus negali pretenduoti žmogus, turintis fizinę negalią ir jus tai labai suerzino. Žinant kunigo veiklą, vyskupas teisingai paminėjo, kad neįmanoma tokiam žmogui pretenduoti į tokias pareigas. Negalima iš žmogaus reikalauti to, ko jis negali padaryti, ar ne? O jei yra jaučiamas pašaukimas pasirinkti dvasininko gyvenimą, -mogus gali pasirinkti vienuolinį gyvenimą - stoti į vienuolyną.
Ir nepykite, jei matote bažnyčios gyvenime tai, kas galbūt jums nepatinka. Kunigai yra tokie pat mirtingi ir nuodėmingi kaip aš arba jūs.