Įkraunama...
Įkraunama...

Parama Klaipėdoje

QUOTE(Jurgita&P @ 2008 01 07, 00:25)

Jurgita&P, 07 Sau 2008 - 00:25, parašė:

Jurgita&P, 07 Sau 2008 - 00:25, parašė:

kur mane nuleido ant zemes. blink.gif  Visada laikiausi pozicijos duok ir nelauk uz tai nieko. O as pasirodo gavau kaip slapiu skuduru per veida...

kur mane nuleido ant zemes. blink.gif  Visada laikiausi pozicijos duok ir nelauk uz tai nieko. O as pasirodo gavau kaip slapiu skuduru per veida...

Vat ir aš kartais bijau verysad.gif Visada maniau, kad duoti lengviau nei imti g.gif Pasirodo parodydamas gerą širdį ir nieko už tai nelaukdamas gali stipriai būt pažemintas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GODYTĖS-MAMA @ 2008 01 07, 09:37)

GODYTĖS-MAMA, 07 Sau 2008 - 09:37, parašė:

GODYTĖS-MAMA, 07 Sau 2008 - 09:37, parašė:

Vat ir aš kartais bijau verysad.gif Visada maniau, kad duoti lengviau nei imti g.gif Pasirodo parodydamas gerą širdį ir nieko už tai nelaukdamas gali stipriai būt pažemintas verysad.gif

Jei tai ir pasitaiko, tai nereikia apie visus taip manyti, tada iš vis noras padėti dings... Jei ir įvyksta kažkoks nesusipratimas, jį visada galima išspręsti - arba išsiaiškini ir toliau padedi, arba nutrauki bendravimą... Visi esame žmonės ir nieko tai smerktino, ypač kai šie abu vaikai iš vaikų namų - mums iš normalių šeimų buvo sunki pradžia, o ką kalbėti apie juos, kai jie neturi supratimo apie šeimos finansus, šeimos ūkį ir jų tvarkymą. Aš nei vienos šeimos, kuo rūpinamės ir kam skiriame savo rūpestį bei paramą, nesmerkiu ir neteisiu - žmogiškai viską galima išspręsti. Tuolab, kad kai darai tai savo iniaciatyva.
Aišku, maloniau kai viskas sklandžiai, bet.... Va džiugu Renata su trimis vaikučiais, jau net byla VKC į archyva padėta, Inesos šeimai kol kas vėl sunku, nes tik metams buvo gavusi globą, vėl teisme reikia sprendimo, tai vėl nuo rugsėjo pinigėlių negauna, bet jie moka gyventi, buvo pasitaupę, bet tai vaikai iš normalios daugiavaikės šeimos, matę kaip tėvas su mama tvarko ūkį, kaip mokėjo taip tvarkė.. Net ir Astulio 100 Lt prie mano dovanų - jiems tai buvo nerealus džiaugsmas.
Taip kad aš į tokią Linos su valdu susidariusią situaciją žiūriu labai normaliai, suprantu ir juos.. Bandysiu išsiaiškinti esamą situaciją. Na dabar gal vėl už butą nuomą reikia mokėti į priekį, tai gal ir reikia tokios didesnės sumos... Žiūrėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Na o dėl įvairaus rėmimo aš turiu savo nuomonę.

Kas dėl kūdikių namų - tai vilniečių "Supermamų" vos ne analogišką situaciją mes turėjome ir Girulių vaikų namuose. Ten irgi nenori įsileistiIš dalies galima pateisinti, kad ten reikalinga ypač priežiūra, nes kūdikiai, bet... Kai atveži maišą 40 porų naujų rožinių tapkyčių, pampersų, javinukų, sultyčių - ir į tave žiūri keistai, tada aš jau nesuprantu - ar tai aukletojoms reikia ar vaikams. Nepatinka man Girulių p.Genytės pozicija, ir ne tik man vienai...

Dėl "Ryto" vaikų namų - taip, jie paskutinius ketverius metus dėmesio gavo nemažai, dižioji dalis direktorės iniaciatyva, juk mes ar kitos įmonės po 300 tūkst,Lt neskiria pastato renovacijai - rengia projektus, teikia ir gauna paramą. Kiti vaikų namai to nedaro, nes kam to reikia... Tai, ką mes darome, turiu mintyje "Kalėdinių svajonių išpildymą" - tai labai gražu ir pasiekia kiekvieną vaiką asmeniškai, tokio gėrio manau tikrai nebūna per daug, tuolabiau kad tokios šventės jiems asmeniškai niekas jiems nerengia. Jie juk nevertina gautos virtuvės įrangos, ar skalbimo mašinų... Manau šiltumo, bendravimo, ko jiems labiausia trūksta, niekada nebus per daug... Nežadu atsisakyti minties ten lankytis, ir ne tik ten... mirksiukas.gif

Dėl paramos dėvėtais drabužiais bei namų apyvokos priemonėmis - tai labai irgi naudinga - juk visa tai VKC soc.darbuotojos išdalina remiamoms šeimoms - jie su didžiausiu malonumu ima ir dėkoja. Kaskart sulaukiu didžiulį ačiū mums visoms iš soc.darbuotojų nuo remiamų šeimų. Aišku, galima turėti ir tiesioginį ryšį su remiamomis šeimomis - kas nori, prašau, galiu iš VKC gauti normalių daugiavaikių šeimų koordinates, prašau, galite tiesiogiai bendrauti, be tarpininkų.

Taip kad bet kokia paramos bei labdaros veikla turi prasmę. Duodama aš niekada nelaukiu kažkokio atpildo - džiaugsmą ir malonumą gaunu matydama jų džiaugsmingas akis, šypsenas, prisiglaudimą, apkabinimą,nors ir ne visada, ir padėką. Man tai varomoji jėga veikti toliau !!! Net nesuprantu tų rėmėjų, kas nesulaukė atpildo - ko jie tikėjosi, kad vaikai puls prie kojų... Baikit juokus, naivumas žmonių...
Taip kad kažkokie smulkūs nesusipratimai - tai ne rodiklis, kad reikia nuleisti rankas. Tai gyvenimas !!! Jei galime - tai ir duodame!!! Taip kad daugiau optimizmo ir pozityvaus mąstymo 4u.gif
Atsakyti
o as dar savo suruostus maisus tebeturiu.....kai sekanti karta vaziuosiu i klaipeda, butinai susisieksiu....kazkaip po to reportazo buvau sumascius , kad ismesiu lauk...bet pasiziuri i gerus daiktus ir taip gaila pasidaro...kitus rubus ir pats su malonumu dar nesiotum, bet.....padideje gabaritai.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuks @ 2008 01 07, 12:15)

emiliuks, 07 Sau 2008 - 12:15, parašė:

emiliuks, 07 Sau 2008 - 12:15, parašė:

o as dar savo suruostus maisus tebeturiu.....kai sekanti karta vaziuosiu i klaipeda, butinai susisieksiu....kazkaip po to reportazo buvau sumascius , kad ismesiu lauk...bet pasiziuri i gerus daiktus ir taip gaila pasidaro...kitus rubus ir pats su malonumu dar nesiotum, bet.....padideje gabaritai.... lotuliukas.gif

Kai būsi Klaipėdoje - galim kartu nuvažiuoti iki VKC - pakalbėjus su soc. darbuotojomis, suprasi, kaip reikalingas bet koks daiktas. Tai mums atrodo kad jis nekoks, o kas neturi, patikėk, jiems tai džiaugsmas.,,
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 01 07, 14:39)

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 14:39, parašė:

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 14:39, parašė:

Kai būsi Klaipėdoje - galim kartu nuvažiuoti iki VKC - pakalbėjus su soc. darbuotojomis, suprasi, kaip reikalingas bet koks daiktas. Tai mums atrodo kad jis nekoks, o kas neturi, patikėk, jiems tai džiaugsmas.,,

butinai noreciau nuvaziuot......vienai butu nedrasu... blush2.gif
Atsakyti
Nieko aš jau necituosiu ... viskuo būna gyvenime ... iš man puses kalba ėjo būtent apie vienus globos namus ... atpildo jokio nesitikėjau, pati tuo metu nedaug turėdama tiesiog norėjau pasidalinti su kitais ... pasirodo niekam šito nereikėjo .. paprasčiausiai buvo nemalonu, toks jausmas, kad tą ką nešiau reikėjo ne tiems vaikučiams, o būtent auklėtojoms blink.gif Bent jau tokia nuomone susidarė ...

Ir toliau manau galėsiu paremti, Saulyte tik brukštelk kam ko reikia ... gal jau laikas pampersų Linos vaikučiui pirkti? Tada parašyk dydį ir ką nors sugalvosim mirksiukas.gif

Ir dar: pasveikinus Renata su vaikais, mačiau jų akytės ... buvo be galo malonu, kad kažkam bent tą dieną ant širdies buvo gera, ir bent kažkiek pasimiršo rūpesčiai blush2.gif

O atpildo sulaukiau iš jų ... nors ir nesitikėjau, per visas savo problemas teisybė sakant visai pamiršau juos pasveikitni dar Kalėdų dieną, o Renata neužmiršo, ir tikrai buvau maloniai nustebinta kai gavau iš jos pasveikinimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svet_lana: 07 sausio 2008 - 14:44
Tai va būtent apie tokį atpildą aš ir rašiau, kai matai kad iš laimės žiba akys ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų wub.gif Visada kviečiu kartu vešti paramą - tai gaunasi tiesioginis kontaktas su gavėju. Kas apie VKC - taip, soc. darbuotojos tarpininkauja, bet jomis aš pasitikiu, nes su jomis pabendravus - tik iš pasiaukojimo ir entuziazmo jos dirba, visada giriau ir girsiu už jų darbą, nors ir valstybės neįvertintą kaip bebūtų gaila thumbup.gif thumbup.gif

Svet_lana - parašiau Linai SMS - pažiūrėsim ką atrašys, gal supyko ... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 01 07, 15:49)

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 15:49, parašė:

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 15:49, parašė:

Tai va būtent apie tokį atpildą aš ir rašiau, kai matai kad iš laimės žiba akys ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų  wub.gif  Visada kviečiu kartu vešti paramą - tai gaunasi tiesioginis kontaktas su gavėju. Kas apie VKC - taip, soc. darbuotojos tarpininkauja, bet jomis aš pasitikiu, nes su jomis pabendravus - tik iš pasiaukojimo ir entuziazmo jos dirba, visada giriau ir girsiu už jų darbą, nors ir valstybės neįvertintą kaip bebūtų gaila  thumbup.gif  thumbup.gif

Svet_lana - parašiau Linai SMS - pažiūrėsim ką atrašys, gal supyko ...  mirksiukas.gif

Tai va būtent apie tokį atpildą aš ir rašiau, kai matai kad iš laimės žiba akys ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų  wub.gif  Visada kviečiu kartu vešti paramą - tai gaunasi tiesioginis kontaktas su gavėju. Kas apie VKC - taip, soc. darbuotojos tarpininkauja, bet jomis aš pasitikiu, nes su jomis pabendravus - tik iš pasiaukojimo ir entuziazmo jos dirba, visada giriau ir girsiu už jų darbą, nors ir valstybės neįvertintą kaip bebūtų gaila  thumbup.gif  thumbup.gif

Svet_lana - parašiau Linai SMS - pažiūrėsim ką atrašys, gal supyko ...  mirksiukas.gif

apie soc. darbuotoju neikainojama darba zinau, pati turiu sia specialybe, tik nedirbu....
Atsakyti
Susirašiau su Lina, tai mažiui reikia pampersų, sveria apie 10 kg. Sakė dar maitina, bet manau jau tyreles, košeles galima - jau mažiui sausio 4 d. buvo 4 mėn. ? Tyrelių tai tikrai iš parduotuvės yra tokio jau amžiaus, o kaip su košelėm, nebepamenu iš ko ir kaip virti blush2.gif Gal kas gali ir nori kartu nuvažiuoti, pamokyti, papasakoti ...
O pinigėlių tipo reikia viskam - ir maistui, ir buto nuomai, ir pampersams.... Tipo norėjo iš "big banko" paskolą imti, bet neduoda. Bet tai sakau juk paskolą reikia grąžinti, pradės dirbti - pradėkite taupyti, mokintis kaip tvarkyti finansus - tai nieko neatrašė, galvoja dar čia mokina... doh.gif lotuliukas.gif
Na šią savaitę susimatysiu.
Valdas pradės nuo rytojaus dirbti. Tikiuosiu mirksiukas.gif
Papildyta:
P.S. Svet_lana - o gal kartu einam, juk tu mažių turi, dar viskas "šviežia" apie augininą ir košeles blush2.gif Po darbo važiuočiau, apie 18 val. kažkurią dieną mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 07 sausio 2008 - 15:41
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 01 07, 15:34)

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 15:34, parašė:

xxxsaulyte, 07 Sau 2008 - 15:34, parašė:

Susirašiau su Lina, tai mažiui reikia pampersų, sveria apie 10 kg. Sakė dar maitina, bet manau jau tyreles, košeles galima ? Tyrelių tai tikrai iš parduotuvės yra tokio jau amžiaus, o kaip su košelėm, nebepamenu iš ko ir kaip virti  blush2.gif  Gal kas gali ir nori kartu nuvažiuoti, pamokyti, papasakoti ...
O pinigėlių tipo reikia viskam - ir maistui, ir buto nuomai, ir pampersams.... Tipo norėjo iš "big banko" paskolą imti, bet neduoda. Bet tai sakau juk paskolą reikia grąžinti, pradės dirbti - pradėkite taupyti, mokintis kaip tvarkyti finansus - tai nieko neatrašė, galvoja dar čia mokina...  doh.gif  lotuliukas.gif
Valdas pradės nuo rytojaus dirbti. Tikiuosiu  mirksiukas.gif
Papildyta:
P.S. Svet_lana - o gal kartu einam, juk tu mažių turi, dar viskas "šviežia" apie augininą ir košeles blush2.gif  Po darbo važiuočiau, apie 18 val. kažkurią dieną  mirksiukas.gif

Susirašiau su Lina, tai mažiui reikia pampersų, sveria apie 10 kg. Sakė dar maitina, bet manau jau tyreles, košeles galima ? Tyrelių tai tikrai iš parduotuvės yra tokio jau amžiaus, o kaip su košelėm, nebepamenu iš ko ir kaip virti  blush2.gif  Gal kas gali ir nori kartu nuvažiuoti, pamokyti, papasakoti ...
O pinigėlių tipo reikia viskam - ir maistui, ir buto nuomai, ir pampersams.... Tipo norėjo iš "big banko" paskolą imti, bet neduoda. Bet tai sakau juk paskolą reikia grąžinti, pradės dirbti - pradėkite taupyti, mokintis kaip tvarkyti finansus - tai nieko neatrašė, galvoja dar čia mokina...  doh.gif  lotuliukas.gif
Valdas pradės nuo rytojaus dirbti. Tikiuosiu  mirksiukas.gif
Papildyta:
P.S. Svet_lana - o gal kartu einam, juk tu mažių turi, dar viskas "šviežia" apie augininą ir košeles blush2.gif  Po darbo važiuočiau, apie 18 val. kažkurią dieną  mirksiukas.gif

Man egzai prasidėjo, tai niekaip dar 2 savaitės neišeis ... per tas šventės nebuvo kada ruoštis, o dabar apsikrovusi doh.gif

Pampersų kai tik nupirksiu, skambtelsiu tau ...

O manajam mažiui tai jau cieli 2 m. ir 3 mėn. Didelis vyras ... nelabai aš jau ir pamenu kaip tas košytes virti blush2.gif Šiaip tai pediatrai gerai pasako ką tokiam amžiui reikia duoti ... tik žinau kad košes reikia pradėti virti tik iš vienos daržovės ... jei neberia - galima dar pridėti kokia kita, ir taip toliau ... Ir geriau pradėti košytės duoti išdaržovių, ne iš vaisių .. atseit jei pirma paragauja saldžiai - tai paskui nebenori visai valgyti daržovinių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svet_lana @ 2008 01 07, 15:44)

Svet_lana, 07 Sau 2008 - 15:44, parašė:

Svet_lana, 07 Sau 2008 - 15:44, parašė:

Man egzai prasidėjo, tai niekaip dar 2 savaitės neišeis ... per tas šventės nebuvo kada ruoštis, o dabar apsikrovusi  doh.gif

O manajam mažiui tai jau cieli 2 m. ir 3 mėn. Didelis vyras ... nelabai aš jau ir pamenu kaip tas košytes virti  blush2.gif Šiaip tai pediatrai gerai pasako ką tokiam amžiui reikia duoti ... tik žinau kad košes reikia pradėti virti tik iš vienos daržovės ... jei neberia - galima dar pridėti kokia kita, ir taip toliau ... Ir geriau pradėti košytės duoti išdaržovių, ne iš vaisių .. atseit jei pirma paragauja saldžiai - tai paskui nebenori visai valgyti daržovinių  g.gif

Man egzai prasidėjo, tai niekaip dar 2 savaitės neišeis ... per tas šventės nebuvo kada ruoštis, o dabar apsikrovusi  doh.gif

O manajam mažiui tai jau cieli 2 m. ir 3 mėn. Didelis vyras ... nelabai aš jau ir pamenu kaip tas košytes virti  blush2.gif Šiaip tai pediatrai gerai pasako ką tokiam amžiui reikia duoti ... tik žinau kad košes reikia pradėti virti tik iš vienos daržovės ... jei neberia - galima dar pridėti kokia kita, ir taip toliau ... Ir geriau pradėti košytės duoti išdaržovių, ne iš vaisių .. atseit jei pirma paragauja saldžiai - tai paskui nebenori visai valgyti daržovinių  g.gif

Aišku, bandysiu jai paaiškinti, pasikalbėti... mirksiukas.gif
Atsakyti