prancuzai tai nevertina stalo vyno, jie sako vin de table - vin getable (stalo vynas - vynas ismestinas)
Sveikos,
megstu gera sausa vyna ypac su pelesiniu suriu ir zaliom vynuogem arba alyvuogem .
Bet pasakykit, ka reiskia etiketeje uzrasas :
"SUDETYJE YRA SULFITU"
"SUDETYJE YRA SIEROS DIOKSIDO"
megstu gera sausa vyna ypac su pelesiniu suriu ir zaliom vynuogem arba alyvuogem .
Bet pasakykit, ka reiskia etiketeje uzrasas :
"SUDETYJE YRA SULFITU"
"SUDETYJE YRA SIEROS DIOKSIDO"
QUOTE(MamyteVK @ 2007 01 12, 22:00)
Sveikos,
megstu gera sausa vyna ypac su pelesiniu suriu ir zaliom vynuogem arba alyvuogem .
Bet pasakykit, ka reiskia etiketeje uzrasas :
"SUDETYJE YRA SULFITU"
"SUDETYJE YRA SIEROS DIOKSIDO"
megstu gera sausa vyna ypac su pelesiniu suriu ir zaliom vynuogem arba alyvuogem .
Bet pasakykit, ka reiskia etiketeje uzrasas :
"SUDETYJE YRA SULFITU"
"SUDETYJE YRA SIEROS DIOKSIDO"
Info
QUOTE(zaRAza @ 2007 01 13, 09:49)
Aciu iz info.
Dabar zinosiu ir kitiems pasakysiu.
Labai megstu gera sausa vyna .
Aisku su saiku, nes kaip tame straipsnyje parasyta, jog prigeria vyno be saiko, o po to sako, kad galva skauda nuo sulfitu, esanciu jo sudetyje
Na, aš tai be vyno negaliu Galiu pasakyti tik tiek, kad geram vynui nereikia jokių užkandžių. Bet yra tokia viena kaip ir gudrybė - jei neturit pinigų geram vynui, galima nusipirkti, kad ir pigesnio (iki kokių 15 litų) ir prie jo butinai patiekite aštresnio sūrio. Aštrus sūris sušvelnina rūgštumą, t.y. jis tiesiog truputį užgožia vyno skonį - jis atrodo saldesnis ir švelnesnis
Nu as gyvenu su zmogum, kuris del vynu kraustosi is proto. O kai nueina i parduotuve vyno, tai ziuri, skaitineja ir t.t. As tai greitai nulekiu stveriu Torreso "San Valentin" ir lekiu is ten Praita savaitgali ragavom 2 rusiu saldu vyna, kiekvieno butelis kainavo apie 40 lt. (bet ne tame esme), tai vienas (ispaniskas) atsidure kriauklej, nes skonis tai baisus, o vokiskas buvo , bet is saldziu tai skaniausias ko gero man Tokajus. Maniskis labiau vertina raudona vyna, o balta perka tik del manes, nes raudono del migrenos negaliu gerti . Kazkuriam stiliui buvo geras straipsnis apie vynus ir buvo geriausiu vynu sarasas, kuriu kaina lygtais nevirsyja 60 lt. ( galiu ir klysti ).
Prie vyno galima isiskepti dalykeli: o reikes tik bemieles sloksniuotos teslos, Zementalio, parmezano (Dziugo) ir brinzos (tokio balto surio, kur plaukioja suriam vandenyje). Surius sutarkuoji, imusi kiausa ir ta mase uzdedi ant vieno teslos lapo ir uzkloji kitu, kepi, kol graziai pagels. Galima aptepti kiausinio plakiniu.
Prie vyno galima isiskepti dalykeli: o reikes tik bemieles sloksniuotos teslos, Zementalio, parmezano (Dziugo) ir brinzos (tokio balto surio, kur plaukioja suriam vandenyje). Surius sutarkuoji, imusi kiausa ir ta mase uzdedi ant vieno teslos lapo ir uzkloji kitu, kepi, kol graziai pagels. Galima aptepti kiausinio plakiniu.
Na dar pire visiško neišmanymo galiu kelis dalykus pridurti:
raudonas vynas niekada negeriamas atšaldytas - tik kambario temperatūros ir būtinai iš raudonojo vyno taurės, pvz.
baltas vynas visada geriamas atšaldytas
raudonas vynas niekada negeriamas atšaldytas - tik kambario temperatūros ir būtinai iš raudonojo vyno taurės, pvz.
baltas vynas visada geriamas atšaldytas
Apie vyna nelabai ka suprantu
pati megstu balta sausa - pusiau sausa...
butent si:
pati megstu balta sausa - pusiau sausa...
butent si:
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2007 01 20, 14:44)
Apie vyna nelabai ka suprantu
pati megstu balta sausa - pusiau sausa...
butent si:
pati megstu balta sausa - pusiau sausa...
butent si:
Nu,ir kiek jis kainuoja?
QUOTE(adrija @ 2007 01 20, 17:45)
Nu,ir kiek jis kainuoja?
jis labai nebrangus apie 12lt....
man labai skanus.......
ar kaina nusako vyno skoni?? kokybe nebent.....
bet kadangi as nelabai ka suprantu, tai renkuosi pagal skoni...
o man visai fainas Albali Gran Reserva 1997m. nors seip nesu zinove ar didelia megeja. galvoju kad supratimas ateina su metais kada tuo domesi. o seip geriau konjako isgeriu man jis daugiau patinka
QUOTE(Ji @ 2007 01 18, 15:13)
Na dar pire visiško neišmanymo galiu kelis dalykus pridurti:
raudonas vynas niekada negeriamas atšaldytas - tik kambario temperatūros
raudonas vynas niekada negeriamas atšaldytas - tik kambario temperatūros
tik reik nepamirst, kad ta kambario temperatura, tai 12-16°C paprastiems raudoniesiems vynams, 16-18°C sunkiems, išlaikytiems vynams. o ne 27 ar 30 laipsniu, kokia temperatura siais laikais buna musu namuose taip, kad bet kuriuo atveju raudona vyna visada reik siek tiek atsaldyt