As ir dabar apie vynus nedaug ka tenutuokiu, bet jau saldziu vynu nebemegstu Ir vyna geriu su maistu, o ne kaip seniau - del linksmumo
naida, 21 Gru 2006 - 20:16, parašė:
naida, 21 Gru 2006 - 20:16, parašė: Man atrodo, kad jei saldus vynas zmogui yra skaniaus, tai jis apie vynus nieko neismano.
Geras vynas būna stiprus, o jo dugne- skylė
Yra be galo daug geru knygu apie vynus, tik netingek pasiziurineti knygynuose
o beje visai nesenai dar maciau ir moterims skirta vyno knyga
Jei tik istengsi viska perskaityti
zaRAza, 30 Gru 2006 - 16:47, parašė:
zaRAza, 30 Gru 2006 - 16:47, parašė: cha cha cha tema perkaiciau "nieko nezinau apie vyrus" galvoju ir ka cia patart bet cia apie vynus pasirodo siaip as irgi nieko apie juos nenusimanau ir nematau reikalo- jeigu zinau, kad skaniausi vynai man yra balti, pusiau saldus ar pusiau sausi, tai man tiek ir uztenka ka cia dar apie juos nusimanyt reik? Nu, gal biski kritiskai as cia, bet man taip atrodo
na tikrai labai kritiskai.
http://www.vynai.com/
www.vynoklubas.lt
pasiziurek, gal ka rasit. ir is tiesu, teisybe sake viana mamyte cia, kad kol geri sausus vynus-nieko nezinai....as susiradau vyra barmena...tai va jis mane ir lavina kas vakara su gero vyno taure... isties, dabar ir skonis pasikeite, ir supratimas apie vynus... nerealu, ypac atitinkamas vynas su atitinkamu maistu!
Nebaba, 21 Gru 2006 - 16:08, parašė:
Nebaba, 21 Gru 2006 - 16:08, parašė: Sveikos,
supratau, kad nieko nesigaudau apie vynus
Krasto vynai,
Stalo vYnai,
Rusiniai vynai,
Vyno gerimai..... Paaiskinkit kuo jie skiriasi...
Tik zinau, kad skaniausi saldus vynai. Man skaniausi
Aciu
supratau, kad nieko nesigaudau apie vynus
Krasto vynai,
Stalo vYnai,
Rusiniai vynai,
Vyno gerimai..... Paaiskinkit kuo jie skiriasi...
Tik zinau, kad skaniausi saldus vynai. Man skaniausi
Aciu
Kaip čia paprasčiau paaiškinus...
Krašto vynai gaminami iš įvairių rūšių vynuogių, kurios auginamos tik konkrečiam regione.
Rūšiniai vynai gaminami iš vienos konkrečios rūšies vynuogių (pvz., Merlot)
Vyno gėrimai tai vynas su priedais, pvz. gvazdikėliais kaip Kalėdinis...
Stalo vynai gaminami iš sumaišytų vynuogių rūšių ir nebūtinai vieno regiono.
1) neturi būti etiketėje jokio pilstytojo t.y. tiesiai atvežtas, o ne perpiltas kur tai.
2) svarbu kad stiprumas būtų iki 12 laipsnių, nes stipresni yra spirituoti- ne naturalūs.
adrija, 08 Sau 2007 - 15:09, parašė:
adrija, 08 Sau 2007 - 15:09, parašė: O čia ne į temą,bet smalsu.O kuo skiriasi vadinamas tikras šampanas nuo užgazuoto vyno?Kas ten per technologija kitokia ar pan.?
labai tiksliai nepasakysiu visos technologijos, bet esme tuose burbuliukuose-tikro sampano jie mazuciai ir labai ilgai islieka, o dar tikras sampanas gaminamas tik Sampanes provincijoj....ir tikrame burbuliukai naturaliai (rodos) susidaro, o tam uzgazuotam nenaturaliai,t.y. pagreitintai-o ir tas nenaturalus gazavimas yra keliu rusiu(kiek pamenu priklausomai nuo kur tas vynas laikomas)...