Man atrodo, kad jei saldus vynas zmogui yra skaniaus, tai jis apie vynus nieko neismano. Sprendziu pagal save. Seniau saldus man buvo skaniausias Ir nesuprasdavau, kodel zmones vertina sausus vynus. Su draugem nusipirkdavom saldaus vyno ir budavome patenkintos, kol karta vakarelyje neparagavom gero sauso vyno.
As ir dabar apie vynus nedaug ka tenutuokiu, bet jau saldziu vynu nebemegstu Ir vyna geriu su maistu, o ne kaip seniau - del linksmumo
As ir dabar apie vynus nedaug ka tenutuokiu, bet jau saldziu vynu nebemegstu Ir vyna geriu su maistu, o ne kaip seniau - del linksmumo
QUOTE(naida @ 2006 12 21, 20:16)
Man atrodo, kad jei saldus vynas zmogui yra skaniaus, tai jis apie vynus nieko neismano.
Geras vynas būna stiprus, o jo dugne- skylė
Yra be galo daug geru knygu apie vynus, tik netingek pasiziurineti knygynuose
o beje visai nesenai dar maciau ir moterims skirta vyno knyga
http://www.vynogidas...?id=2,0,0,1,0,0
Jei tik istengsi viska perskaityti
Jei tik istengsi viska perskaityti
cha cha cha tema perkaiciau "nieko nezinau apie vyrus" galvoju ir ka cia patart bet cia apie vynus pasirodo siaip as irgi nieko apie juos nenusimanau ir nematau reikalo- jeigu zinau, kad skaniausi vynai man yra balti, pusiau saldus ar pusiau sausi, tai man tiek ir uztenka ka cia dar apie juos nusimanyt reik? Nu, gal biski kritiskai as cia, bet man taip atrodo
QUOTE(zaRAza @ 2006 12 30, 16:47)
cha cha cha tema perkaiciau "nieko nezinau apie vyrus" galvoju ir ka cia patart bet cia apie vynus pasirodo siaip as irgi nieko apie juos nenusimanau ir nematau reikalo- jeigu zinau, kad skaniausi vynai man yra balti, pusiau saldus ar pusiau sausi, tai man tiek ir uztenka ka cia dar apie juos nusimanyt reik? Nu, gal biski kritiskai as cia, bet man taip atrodo
na tikrai labai kritiskai.
http://www.vynogidas.info/
http://www.vynai.com/
www.vynoklubas.lt
pasiziurek, gal ka rasit. ir is tiesu, teisybe sake viana mamyte cia, kad kol geri sausus vynus-nieko nezinai....as susiradau vyra barmena...tai va jis mane ir lavina kas vakara su gero vyno taure... isties, dabar ir skonis pasikeite, ir supratimas apie vynus... nerealu, ypac atitinkamas vynas su atitinkamu maistu!
http://www.vynai.com/
www.vynoklubas.lt
pasiziurek, gal ka rasit. ir is tiesu, teisybe sake viana mamyte cia, kad kol geri sausus vynus-nieko nezinai....as susiradau vyra barmena...tai va jis mane ir lavina kas vakara su gero vyno taure... isties, dabar ir skonis pasikeite, ir supratimas apie vynus... nerealu, ypac atitinkamas vynas su atitinkamu maistu!
QUOTE(Nebaba @ 2006 12 21, 16:08)
Sveikos,
supratau, kad nieko nesigaudau apie vynus
Krasto vynai,
Stalo vYnai,
Rusiniai vynai,
Vyno gerimai..... Paaiskinkit kuo jie skiriasi...
Tik zinau, kad skaniausi saldus vynai. Man skaniausi
Aciu
supratau, kad nieko nesigaudau apie vynus
Krasto vynai,
Stalo vYnai,
Rusiniai vynai,
Vyno gerimai..... Paaiskinkit kuo jie skiriasi...
Tik zinau, kad skaniausi saldus vynai. Man skaniausi
Aciu
Kaip čia paprasčiau paaiškinus...
Krašto vynai gaminami iš įvairių rūšių vynuogių, kurios auginamos tik konkrečiam regione.
Rūšiniai vynai gaminami iš vienos konkrečios rūšies vynuogių (pvz., Merlot)
Vyno gėrimai tai vynas su priedais, pvz. gvazdikėliais kaip Kalėdinis...
Stalo vynai gaminami iš sumaišytų vynuogių rūšių ir nebūtinai vieno regiono.
o aš perkan vyną ( jei dar neragautas ) atkreipiu dėmesį į kelis dalykus:
1) neturi būti etiketėje jokio pilstytojo t.y. tiesiai atvežtas, o ne perpiltas kur tai.
2) svarbu kad stiprumas būtų iki 12 laipsnių, nes stipresni yra spirituoti- ne naturalūs.
1) neturi būti etiketėje jokio pilstytojo t.y. tiesiai atvežtas, o ne perpiltas kur tai.
2) svarbu kad stiprumas būtų iki 12 laipsnių, nes stipresni yra spirituoti- ne naturalūs.
O čia ne į temą,bet smalsu.O kuo skiriasi vadinamas tikras šampanas nuo užgazuoto vyno?Kas ten per technologija kitokia ar pan.?
QUOTE(adrija @ 2007 01 08, 15:09)
O čia ne į temą,bet smalsu.O kuo skiriasi vadinamas tikras šampanas nuo užgazuoto vyno?Kas ten per technologija kitokia ar pan.?
labai tiksliai nepasakysiu visos technologijos, bet esme tuose burbuliukuose-tikro sampano jie mazuciai ir labai ilgai islieka, o dar tikras sampanas gaminamas tik Sampanes provincijoj....ir tikrame burbuliukai naturaliai (rodos) susidaro, o tam uzgazuotam nenaturaliai,t.y. pagreitintai-o ir tas nenaturalus gazavimas yra keliu rusiu(kiek pamenu priklausomai nuo kur tas vynas laikomas)...