Sveika Velaura! Man labai idomu, ka tavo Donata moka daryt, juk jai jau metukai. Mano sunui irgi greitai metukai (uz menesio) tai butu idomu palygint.
Papildyta:
QUOTE(renami @ 2007 02 04, 10:34)
Sveikutės,
norėčiau ir aš kad mamytės, auginančios panašiu laiku gimusius (30 sav.) mažylius papasakotų plačiau kaip jums sekėsi pačioje pradžioje. Mums jau praėjo viena savaitėlė. Kolkas intensyvios terapijos skyriuje, nes vienu metu netoleravo maisto, bet dabar jau po truputį didina maistelio kiekį ir po kelių dienų gal jau nebereiks lašalinės...
Maždaug iki kelintos savaitės jūsų mažyliai buvo maitinami per zondą? Kada maždaug jie pradėjo patys žįsti ir kokių problemų iškilo pereinant prie maitinimo krūtimi? Kiek išvis laiko išbuvote ligoninėje ir kokios sveikatos problemos tada labiausiai iškilo?Ir išvis, kaip ištvėrėte tą laiką?
mano sunus gime 35 sav., bet labai panasaus svorio (1740). Tai siaip dideliu problemu neturejome, bet jau valgymas
Jis pradzioj lyg ir pradejo pakankamai gerai valgyt is buteliuko, o kai perkele i Santariskes, tai pradejo atsisakyt. Tai yra jis valge pats, bet labai mazai. Tai pastate zonda (Dieve, kaip as pergyvenau). Zondavo kokia savaite. Dabar analizuoju ir manau, kad to jam nereikejo, tiesiog daktare buvo labai suinteresuota, kad jis kuo greiciau svorio priaugtu. Mano sunus gime su stipria hipotrofija, ir kai grizau namo, internete perskaiciau, kad tokius vaikus reikejo maitint mazais kiekiais ir labai daznai, nes ju skrandukas nesugeba suvirskint didelio maisto kiekio. O ligonineje buvo grieztas grafikas -- kas 3 val.! Tai buvo isgeria jis vietoj reikiamu 40 ml., 30, tai ateina ir likusi kieki per zonda dar dapila. Tai jis vargsas po to atpilinedavo daugiau negu dapila
tai veliau as pati pareikalavau, kad ta zonda nuimtu! Ir jis taip ir valge, tai blogia tai geriau, bet svorio priaugdavo. Nu bet valge, tai mazai, letai. prisimenu visi vaikiukai musu skyriuje jau pavalge, o mes sedim ir geriam po truputeli
Manau su to zondu mums biski pakenke: apetitas pablogejo ir prasidejo problemos su pilvuku
Krutine lyg ir eme, bet as bijojau, kad jis per mazai istraukia (panasiai kaip ir Velaura rase). Tai ir nustojau. O siaip jis ir iki siol valgytojas ne koks. Buna dienu, kad visai valgyt atsisako, o po to ir vel valgo
Nepergyvenk, laikas greitai prabegs, grisit namo ir pamazu tie pergyvenimai ligonineje uzsimirs.