Įkraunama...
Įkraunama...

Neišnešiotukai

QUOTE(Mažulėlė @ 2007 01 28, 16:47)

sveikatytės Pauliukui  4u.gif

STENGIAMES 4u.gif wub.gif DEKOJU wub.gif
Atsakyti
Labutis,pas mane geriau,vaikas geriau atsikosti ir pati geriau jauciuosi,i lauka dar neenam...o taip noretusi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 01 28, 16:47)

O kai gėrėt po 10 lašų vitamino D jums kraujo tyrimus darė? Nes mums tai dar nieko nedarė, gal sakau jau reikalaut pradėt  g.gif


Mums siūlė pasidaryt biocheminius kraujo tyrimus, iš kurių matytųsi, ar organizme užtankamai kalcio. Bet kai nuėjau į procedūrinį ir paklausiau sesutės, ar jie 3 mėn vaikui (kuris, priedo, yra du mėnesius neišnešiotas doh.gif ) gali paimt kraują iš venos, ta tik akis išpūtė ir paklausė, ar vaikas venas turi biggrin.gif . Tai su gydytoja pasitarėm ir nusprendėm kad užteks kardiogramos - pasirodo, ir iš jos galima nustatyt, ar kalcio pakankamai ar ne 4u.gif
Be to, ir be tyrimų galima buvo pajaust, kad kauliukai suminkštėję - bandydama pasukt mažės galvytę netyčia spustelėjau, ir kauliukai taip ir sudubo scare.gif. Laaabai nekoks jausmas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 01 28, 22:01)
pasukt mažės galvytę netyčia spustelėjau, ir kauliukai taip ir sudubo scare.gif. Laaabai nekoks jausmas unsure.gif

Aha ir man taip syki buvo topsecret.gif tikrai jausmas nelabai fear.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aurushka @ 2007 01 28, 17:09)
Maniskis irgi ant ranku uzaugo, ir uzmigdavo, ir i pasivaiksciojimus. Bet ir sunkus nebuvo, tai nevargau.
Buvo nekoks raumenu tonusas ir pas mus. O Tu nebandei saviskio pavedzioti i baseina? Raumenukus vanduo labai atpalaiduoja, jie tvirteja, ir nerviukus ramina. Ir siaip, vakarais, ar po maudyniu, radusi progos, paglostyk ji, visa kuneli, svelniai per visa kuna, geriau ta kryptimi, kaip eina raumenukai, tikrai labai padeda, ypac kai mama tai daro su visa savo meile.
Mes labai ilgai turejom bambutes isvarza, tik nesenai pastebejau, kad ji baigia visiskai susitvarkyti. Tikiuosi, ir pas jus sioje vietoje viskas bus gerai.
O su antru kai pastojau, tai labai issigandau, po pirmojo turejau kazkoki nepilnavertiskumo kompleksa, a-le gal as isvis nesugebu ir negaliu isnesioti sveiko vaiko, nu ir taip toliau, gal numanai, apie ka as. Be to, galvojau, kad dviems tai manes po tiek tikrai neuzteks  doh.gif  Kadangi didysis buvo lengvas, tai ir pranesiojau antraji, pirmaji ant pilvo pasisodinusi. Tuomet dar universiteto seimyniniame bendrabutyje gyvenome, tai kaimynes mamos juokdavosi, kad vis su vaikiu ant pilvo virtuveje seimininkauju.
Antraji nesiojau lengvai, viskas buvo gerai, gydytojai siek tiek bijojo, kad po cezario mazai laiko praejo, bet viskas apsiejo. As nezinau, kodel su pirmuoju taip nutiko. Gydytojai, aisku, suverte visa kalte studentavimui, tipo tie niekada nepavalgo kaip reikiant, nepasaugo saves, todel taip ir buna. Gal jie ir teisus. Tik kartais kai paziuriu, kokiomis salygomis sveikus puikius vaikus ne kurios isnesioja, o po to dar palieka kazkur, tai viskas atrodo kaip didziule neteisybe.


Sveika!
Siaip apie baseina svarsciau, bet nelebai isisvaizduoju kur eit, turbut neurologes siuntimo reiketu?
Smagu, kad su antruoju vaiku viskas gerai isejo. man ir paciai palengvejo, nes net nenoriu apie antra vaika galvot, vis galvoju, kad gali vel taip pat atsitikti. Ta nepilnavertiskumo kompleksa puikiai pazistu, tik neseniai jo atsikraciau,o gal dar ir ne... g.gif
Siaip tie daktarai patys tiksliu priezasciu nezino, todel kaltino bele ka. Kai pastebejo, kad mano vaikelis per mazas (30 sav.) nieko nesieme, tik sake reikia dar kokias 3 sav. palaukti, po to ziuret, jei nepaugo, tada kazkuo imtis ir aiskintis priezasciu. Kita echoskopija buvo paskirta tik kovo 15 d. Pati neistveriau ir nuejau kovo 10, tada ir pagimdziau. Jei buciau laukusi kaip daktarai siule, tai viskas galetu baigtis daug liudniau verysad.gif
Kai isgirdau, kad mano vaikas per mazas, pradejau daug valgyti, ypac bandeliu, grietineles ir pan... Vaikas taip ir nepaaugo, nes jam beveik nieko nekliudavo, uz tad as.... smile.gif O daktarai sake, kad valgymas nepades, kad net ir bado laikais gimdavo normalaus svorio vaikai. Todel nemanau, kad studentavimas cia galejo buti kaltas. Gal labiau emocinis faktorius g.gif Mano atveju itare kazkokia infekcija, kurios, as isitikinusi, net neturejau. Pati manau, kad taip galejo atsitikti del stipraus isgascio, kuri patyriau pries iseinant i dekreta.

Dabar laukiu nesulaukiu, kada sunelis pagaliau prades normaliai stovet, vaiksciot. Oi kiek dziaugsmo bus!!! thumbup.gif

bambos isvarza jau daug mazesne, tikiuosi , kad ir kiksnies pati susitvarkys, nors chirurgai sako, kad pades tik operacija.

Dar idomu, tu savo sunu specialiai mokinai stovet, sedet, ar jis pats pradejo tai daryti? Pvz., mano sesers dukrai daktarai dar draude stotis, sestis, o jinai vistiek atkakliai tai dare. as savo ir mokinu, ir parodau, o jis, matyt, nekantrus labai, jei viena karta nepavyko, tai po to ir nesistengia smile.gif Kaip juokauja musu masazuotaja, tai bruozas, budingas visiams vyrams biggrin.gif




Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denlen26: 29 sausio 2007 - 13:20
denlen, savo ir ne tik savo pavyzdziu remdamasi galiu patikinti, kad su antruoju ir Tau nekils jokiu problemu.
Nezinau, kokia tvarka yra dabar, bet tada as pati pasiprasiau gydytojos, kad leistu mus i baseina. Nemokamai niekas nesiunte, taciau parase reikalinga pazyma, kad galime ji lankyti. As baseinu labai dziaugiausi, vaikas visai kitaip po jo jausdavosi, dar ir kita diena jausdavau jo kitokia savijauta, ir visada labai laukdavo kito karto. Jei tik turi laiko, butinai vesk maziuka i baseina, jam ypac bus naudinga.
Atsakyti
QUOTE(aurushka @ 2007 01 29, 21:46)
denlen, savo ir ne tik savo pavyzdziu remdamasi galiu patikinti, kad su antruoju ir Tau nekils jokiu problemu.
Nezinau, kokia tvarka yra dabar, bet tada as pati pasiprasiau gydytojos, kad leistu mus i baseina. Nemokamai niekas nesiunte, taciau parase reikalinga pazyma, kad galime ji lankyti. As baseinu labai dziaugiausi, vaikas visai kitaip po jo jausdavosi, dar ir kita diena jausdavau jo kitokia savijauta, ir visada labai laukdavo kito karto. Jei tik turi laiko, butinai vesk maziuka i baseina, jam ypac bus naudinga.



O koki baseina lanket?
Atsakyti
QUOTE(denlen26 @ 2007 01 29, 19:53)
O koki baseina lanket?


Antakalnyje, salia vaiku poliklinikos esanti baseina. Po to, su jau paugejusiais vaikais, lankem ir kitus baseinus, bet Antakalnio man pasirode tinkamiausias Vilniuje maziukams, na nezinau, gal dabar kitu dar atidare. Kitur susidureme su visokiais skersvejais, higienos stoka, bei labai placiu kitokio amziaus vaiku ratu.
Pagrindinis Antakalnio minusas- jis dirba normalias darbo valandas dienos metu, nedirba sestadieniais. Man tai buvo problema, budavo, issprustu siek tiek anksciau is darbo, ir vos ne penkta pavara per miesta, kad speciau vaikus i paskutine sesija nusivezti doh.gif
Atsakyti
[Pagrindinis Antakalnio minusas- jis dirba normalias darbo valandas dienos metu, nedirba sestadieniais. Man tai buvo problema, budavo, issprustu siek tiek anksciau is darbo, ir vos ne penkta pavara per miesta, kad speciau vaikus i paskutine sesija nusivezti doh.gif
[/quote]

Jo, cia tai problema. Masina, kai pastojau pardaviau, galvojau pries iseinant i darba nupirksiu kita... Vyras dirba. O visuomeniniu transportu toki maziuka tikrai nevesiu. Taigi... Reiks pasidomet, gal dar kur yra, kur darbo laikas mums patogus. Dabar biskuti sergam, tai dar kokias 2 savaites tikrai nereiketu vezt. O siap tai as apsritai galvoju, ar verta ziema per salcius vaika i baseina vezt? Gal siltesniu oru sulaukti g.gif Ir dar idomu, ten, baeine pati su savo vaiku uzsimineji, ar yra kokios specialystes, kurios tau padeda? Apskritai, kaip ten su maziukais viskas vyksta?
Atsakyti
denlen, baseine yra budincios seseles, kurios gali ir svelniai patarti, ir stipriau pakonsultuoti, jei reikia. Mazasis baseiniukas yra gal iki puses slaunu mamai, jei mama nori uodega kisti, turi pristatyti ginekologo pazyma doh.gif Pries lipant i baseina pirma karta, patikrina kojas, kad nebutu jokiu grybu, jas specialioje pusvoneje apsiplauni kaskart pries ilipant ir islipus. Vaikiukams ten yra vystymo stalas, visokiu vandens zaisliuku, jei jiems atsibosta tiesiog pliuskentis, bet dazniausiai taip neatsitinka, nes seseles ten pamokina, kaip juos po vandeni "tampyti", kad jie intensyviau patys jame dirbtu, kad mokytusi plaukti, kiti netgi nardo nuo pat mazumes, nors man tas vaizdas biskeli kraupus visada atrode, kai toki katik gimusi kudikeli, buna, tevai uz galvytes prilaikydami po vandeni "vedzioja", ir po to, pasake tipo "nu, matukai, neriam", paleidzia keletui sekundziu. Bet tik man ten baisu, tiems vaikams tai visai ten gerai viskas.
Ziemos metu ypatingai verta vedzioti vaikus i baseina, nes be kitu gerybiu, vandens proceduros stiprina imuniteta. Tik, aisku, troleibusu ji ten gabenti gal ir nekokia mintis, nes joks imunitetas nepramus tu bacilu, kiek trule ju gali prisigaudyti vaikas. Nors nuo kokiu 1.6 metuku, kai oras susilo, o as tuo metu nedirbau ir automobilio nevairavau, vaziuodavom ir trulu. Niekas issimaudzius lauk neskubina, mamos ir pasimaitina ten savo leliukus, yra dziovintuvai plaukams, maniskiai net didesni budami megdavo eidami isimesti sulciu butelaiti, bandele kokia ar sumustini, ir is vandens islipe bei apsirenge sugrauzti pries vaziuojant namo- pabuvus vandenyje vaikams atsiranda zveriskas apetitas.
Na mano mazdaug tokie ispudziai is baseino wink.gif
Atsakyti
QUOTE(denlen26 @ 2007 01 29, 21:53)
O koki baseina lanket?


Kiek žinau, Vilniuje yra trys basenai pritaikyti mažyliams : Antakalnio, apie kurį minėjo aushrushka, ir vaiku darželiuose "Vandenis" ir "Delfinas" - tai čia kažkuris Karoliniškėse, o kažkuris Fabijoniškėse.
Atsakyti
QUOTE(Velaura @ 2007 01 30, 21:46)
Kiek žinau, Vilniuje yra trys basenai pritaikyti mažyliams : Antakalnio, apie kurį minėjo aushrushka, ir vaiku darželiuose "Vandenis" ir "Delfinas" - tai čia kažkuris Karoliniškėse, o kažkuris Fabijoniškėse.


"Delfinukas" - karoliniskese.

Labas visoms.
Mes turetumem priklausyti ir jusu buriui. Bent jau Santariskese neisnesiotuku skyriuj teko pagulet. Mano biciukas gime 35 sav. Oi, kai paskaitai, tai randi tiek vieteliu, kurioms "priklausai"

Atsakyti