Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moka jūsų vyras "asistuoti" moteriai?

QUOTE(LandL84 @ 2010 12 14, 15:18)

Pasakysiu atvirai, kai man kas taip pradeda asistuoti, jaučiuosi keistai, viskas atrodo labai perdėta, pasijaučiu silpna, trapi, pažeidžiama, jaučiuosi tarsi išmušta iš vėžių, prarandu padėties kontrolę, todėl praktiškai niekada man tokie asistavimai nėra malonūs. Galbūt manęs ir nesuprasit, bet tokia jau aš smile.gif

Kodėl, aš visai suprantu. Netgi skaitydama jūsų pasisakymus, kažkuria dalimi matau save, na tiksliau, kokia aš buvau. Man daug kas labai pažįstama.

QUOTE(butent @ 2010 12 14, 15:26)
mm, koks fainas jūsų vyras. ir uošvis wub.gif

bet Gordonui matyt gražiau moterys kaip iš tarybinių laikų - visa persikreipusi, nes didelis ir sunkus ryšulys vienoje rankoje, o vaikas į kitą ranką įsikibęs... verysad.gif

Uošvis man išvis yra puikaus vyro pavyzdys. Džiaugiuosi, kad mano vyras turėjo gerą mokytoją wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2010 12 14, 15:34)
Arba uzustale. Vyras privalo rupintis abiem salimais jo sedinciomis moterimis ir nesvarbu, kad tik viena yra jo zmona.

Ir visuomet pirma moterims papilstomi gėrimai, patiekiamas maistas.
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 12 14, 16:39)

Ir visuomet pirma moterims papilstomi gėrimai, patiekiamas maistas.

Butent, ir ne todel, kad joms kazkas negerai, reikia padeti, bet tai yra elementari norma, kultura.
Atsakyti
as ir jauciuosi keistai, kai taip aptarnauja vyras. jam ir ne visad tokios mintys sauna i galva smile.gif bet reti tokie patarnavimai buna mieli abiem. nors jei tai vyktu nuolat, turbut nelabai noreciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 12 14, 14:34)
O jums nekesita, kad zmogus su jumis labinasi, ar kad padekoja?

Ar tie zodziai ka keicia, jus esasate paliegusi, ar fiziskai silpna... Ar taik parastas mandagumas?

As tikrai neziureciau i vyra, kaip i savo gyvenimo palydova, jei jis nesugebetu asistuoti.

Teko stebeti. Is troleibuso lipo jauna pora, vaikinas islipo pirmas padave ranka savo merginai, o uz merginos lipanciai moterytei nepasiule... Va cia as laikau neisaukletumu. Ir ne todel, kad tai buvo pagyvenusi moteris.

Arba uzustale. Vyras privalo rupintis abiem salimais jo sedinciomis moterimis ir nesvarbu, kad tik viena yra jo zmona.

Ne, kodėl man turėtų būti keisti pasisveikinimai ar padėkojimai? smile.gif Pasisveikinimus, padėką, atsiprašymą labai vertinu ir visada atkreipiu dėmesį, nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus, čia yra etika. O žmonės labai dažnai tai yra linkę pamiršti, ar niekada išvis to nedaro - ypatingai Lietuvoje..

O jūs ar visada padėkojat jums duris atidariusiam ar paltą padavusiam vyriškiui???

Kalba eina apie kitus dalykus - vyrų asistavimą moterims. Jūsų aprašyta situacija išlipant iš troleibuso yra tikrai liūdna. Ne retai tikriausiai būna, kad vaikinukai, vyrai 'ant rankų nešioja' tik savo antrąsias puses, o kitų, kuriems iš tikrųjų reikia pagalbos - nepastebi. Ir apskritai senų žmonių jaunimas stengiasi vengti.. krenta močiutė ant ledo žiemą, visi kaip ėjo taip ir praėjo, apsimetė, kad nemato. Čia yra graudu.

Tikriausiai manot, kad esu nusistačiusi prieš šitus vyrų mandagumo, džentelmeniškumo gestus. Nesu.
Atsakyti
QUOTE(jovukas @ 2010 12 14, 16:45)
as ir jauciuosi keistai, kai taip aptarnauja vyras. jam ir ne visad tokios mintys sauna i galva  smile.gif  bet reti tokie patarnavimai buna mieli abiem. nors jei tai vyktu nuolat, turbut nelabai noreciau  smile.gif

Kame ir yra baisumas, kad tarybiniai laikai ateme iz zmoniu elementarias tarpusavio sugyvenimo normas. Norma prisigerti ir mes zinotumeme kaip elgtis su girtu vyru, norma vienas ant kito rekti, bet mandagus asistavimas mums kelia diskomforta. Keista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 gruodžio 2010 - 16:06
QUOTE(biziukas @ 2010 12 14, 14:39)
Kodėl, aš visai suprantu. Netgi skaitydama jūsų pasisakymus, kažkuria dalimi matau save, na tiksliau, kokia aš buvau. Man daug kas labai pažįstama.

Dėkoju už supratimą smile.gif

QUOTE(jovukas @ 2010 12 14, 14:45)
as ir jauciuosi keistai, kai taip aptarnauja vyras. jam ir ne visad tokios mintys sauna i galva  smile.gif  bet reti tokie patarnavimai buna mieli abiem. nors jei tai vyktu nuolat, turbut nelabai noreciau  smile.gif

Va, gerai pasakyta, tomis akimirkomis tikriausiai moteris tikrai nuoširdžiai įvertina tą asistavimą.. kasdieninis toks elgesys gali nublankti ir nebe taip išsiskirti.
Na visiems kitaip žinoma, bet sutinku su jūsų pasisakymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 12 14, 15:54)
Kame ir yra baisumas, kad tarybiniai laikai ateme iz zmoniu lelementarias  tarpusavio sugyvenimo normas. Norma prisigerti ir mes zinotumeme kaip elgtis su girtu vyru, norma vienas ant kito rekti, bet mandagus asistavimas mums kelia diskomforta. Keista.

Būtent, Moonte, kaip pirštu į akį. Visi negatyvai tokie suprantami ir netgi pateisinami. Bet tik pabandyk parodyti pozityvą... Kompleksai man regis. Lietuvis nemoka žiūrėti į su juo gerai besielgiantį žmogų, iškart kyla įtarimas, baimė, užsidarymas.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 14, 16:51)
Ne, kodėl man turėtų būti keisti pasisveikinimai ar padėkojimai?  smile.gif Pasisveikinimus, padėką, atsiprašymą labai vertinu ir visada atkreipiu dėmesį, nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus, čia yra etika. O žmonės labai dažnai tai yra linkę pamiršti, ar niekada išvis to nedaro - ypatingai Lietuvoje..

O jūs ar visada padėkojat jums duris atidariusiam ar paltą padavusiam vyriškiui???

Kalba eina apie kitus dalykus - vyrų asistavimą moterims. Jūsų aprašyta situacija išlipant iš troleibuso yra tikrai liūdna. Ne retai tikriausiai būna, kad vaikinukai, vyrai 'ant rankų nešioja' tik savo antrąsias puses, o kitų, kuriems iš tikrųjų reikia pagalbos - nepastebi. Ir apskritai senų žmonių jaunimas stengiasi vengti.. krenta močiutė ant ledo žiemą, visi kaip ėjo taip ir praėjo, apsimetė, kad nemato. Čia yra graudu.

Tikriausiai manot, kad esu nusistačiusi prieš šitus vyrų mandagumo, džentelmeniškumo gestus. Nesu.

Va matot pasiveiktinti ir t.t. jums yra elementaru etika, bet ir asistavimas yra irgi ta pati etika. Kas yra blogo vyro noras itikti moteriai, palepinti ja savo demesiu...

Visada, padekoju ir ne vien uz duru atidaryma, o kedes atitraukima galima linkteleti galva, padekoti zvilgsniu, sypsena. O ir masinos sviestuvais pamirksiu padekodama jei esu kelyje ir t.t. Yra daug padekos budu.

Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 14, 15:55)
tomis akimirkomis tikriausiai moteris tikrai nuoširdžiai įvertina tą asistavimą.. kasdieninis toks elgesys gali nublankti ir nebe taip išsiskirti.

Kasdienis nuoširdus rūpestis- nenublanksta ir visada yra vertinamas.
Papildyta:
QUOTE(biziukas @ 2010 12 14, 15:59)
Lietuvis nemoka žiūrėti į su juo gerai besielgiantį žmogų, iškart kyla įtarimas, baimė, užsidarymas.

Argi?
Nusišypsokit pradžioje jūs tam lietuviui, ir pamatysit, kad jis nėra toks jau nekultūringas ir baisus.
Jis tik dar neišmoko dirbtinės šypsenos ir dirbtinų šabloniškų frazių gal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juzė: 14 gruodžio 2010 - 16:09
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 14, 16:51)

Padekoju ir kai arbatos puodeli paduoda ir kai pietus padaro wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 12 14, 15:00)
Va matot pasiveiktinti ir t.t. jums yra elementaru etika, bet ir asistavimas yra irgi ta pati etika. Kas yra blogo vyro noras itikti moteriai, palepinti ja savo demesiu...

Visada, padekoju ir ne vien uz duru atidaryma, o kedes atitraukima galima linkteleti galva, padekoti zvilgsniu, sypsena. O ir masinos sviestuvais pamirksiu padekodama jei esu kelyje ir t.t. Yra daug padekos budu.

Ar aš sakiau, kad tai blogai? Nesakiau. Kartais tiesiog būna perdėta, per saldu (kaip pasakytų Gordonas).
Pasisveikinimai ir kiti dalykai yra etika abiems lytims, neišskiriat nė vienos.

Kokios tada būtų moters išskirtinės etiškumo taisyklės prieš vyrus?

Taip padėkos būdų yra daug, gerai, kad padėkojat smile.gif tačiau ne visos taip elgiasi.

QUOTE(juzė @ 2010 12 14, 15:05)
Kasdienis nuoširdus rūpestis- nenublanksta ir visada yra vertinamas.

Jei jis nėra perdėtas..
Papildyta:
QUOTE(Amellie @ 2010 12 14, 15:08)
Padekoju ir kai arbatos puodeli paduoda ir kai pietus padaro  wub.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 14, 17:12)
Ar aš sakiau, kad tai blogai? Nesakiau. Kartais tiesiog būna perdėta, per saldu (kaip pasakytų Gordonas).
Pasisveikinimai ir kiti dalykai yra etika abiems lytims, neišskiriat nė vienos.

Kokios tada būtų moters išskirtinės etiškumo taisyklės prieš vyrus?

Taip padėkos būdų yra daug, gerai, kad padėkojat smile.gif tačiau ne visos taip elgiasi.
Jei jis nėra perdėtas..

1. Kas yra per saldu, kad nemokate deramai, kaip norma priimti asistavimo? Sutinku, kad kartais buna, kai vyrai neturi praktikos, tas asistavimas gaunasi kerepliskas, bet... Jei jis nesipraktikuos jis niekada neismoks. Na gime vyras tokioje seimoje, neidiege jam elementariu igudziu.

Oi nesakykite, pasisveikinti irgi yra menas ir daug subtilumu turintis veiksmas. Kur reikia pasyti eiliskumo vadovaujantis, lyties, pavaldumo aspektais, aksesuaru devejima ir t.t.

Nesupratau klausimo, taisykles sukurtos ne tam, kad moteris butu "pries" t.y vyro opozicijoje.
2. Visi yra ne rodiklis, svarbu ka darau as, nes raudonuoti taipogi man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 gruodžio 2010 - 16:21