QUOTE(Moonte @ 2010 12 14, 15:52)
Tame ir esme, tai ne demesys, o kultura, kuria tarybu epocha is musu postsovetines visuomenes ateme, kad tai tapo vos ne svetimkuniu, nors visas pasaulis taip gyvena.
Buti moterimi, leisti savimi pasirupinti. Tam ir buvo sukurtos tos normos. Moterimi rupinamasi todel, kad jos yra motinos, zidinio sergetojos, mylimosios, drauges, kolegos ir t.t. Ar butinai reikia uzsitarnauti kulturingo elgesio?
Na nereikia kaltinti tarybų epochos dėl prarastų kultūrinių vertybių.
Suprantu, kai vyras tikrai nuoširdžiai yra kultūringas jis padėtų ir tai senutei (kur minėjot troleibuse) išlipt iš jo, ne tik savo merginai.. kitaip man čia kvepia apsimetinėjimu, dviveidiškumu. Kiek esu mačiusi kai niekas neatidaro durų invalidams, motinoms su vežimėliais, senukams. Čia kiekvieno piliečio pareiga ir kultūriniai įsitikinimai turėtų būti, bet kaip sakiau dažnai kiti tokių situacijų vengia.
Na negaliu pakeiti to, kaip jaučiuosi tomis akimirkomis, kai man asistuojama. Gal kada jausiuosi kitaip.. žinoma būna išimčių, kai pvz lankaisi aukštos klasės restoranuose ar viešbučiuose, ten dirbantys žmonės atlieka tą darbą, kiekvieną klientą priimdami, elgdamiesi su juo kaip su vieninteliu ir ypatingu svečiu.
Užsitarnauti nieko nereikia.. bet ar kiekvienas svetimas vyras galvoja apie kiekvieną moterį kaip jūs kad aukščiau ir minėjot?
QUOTE(biziukas @ 2010 12 14, 15:56)
Mandagi moteris turėtų žinoti savo ribas. Pagrindinis dalykas - ji neturėtų pulti daryti tai, kas priklausoma mandagiam vyrui. Taigi, ji nesiraus pirma užsidėti palto, pulti atsidaryti sau duris (išeinant iš pastato ar lipant/išlipant iš mašinos). Vakarėlio metu atsiprašydama nueiti pasiimti sau gėrimo, nepasisiūlys jo atnešti vyrui, Nepasiūlys vyrui panešti jo ryšulio ir taip pat neatlikinės darbų, kurie jai nepriklauso. Visokios tokios subtilybės turėtų būti priimtinos mandagiai moteriai.
Na, puolimas ar demonstratyvus elgesys iš moters pusės tikrai nereikalingas, kaip sakėt

tiesiog yra natūralus elgesys. Aš atsikeliau, apsirengiau nieko negalvodama ir nesitikėdama, išėjau pro duris pirma ir niekam dėl to skaudu ar sunku nepaliko