Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniukas vienas lieka namie

QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 17:44)
pritariu tau  drinks_cheers.gif Šiaip pykti grįžus už tokius namų "sutvarkymus" pervėlu, pasijuoki ir viskas, bet galiausiai tai darosi nebejuokinga ir tenka imtis priemonių. Manau, kad narvas yra geras daiktas tada kai juo teisingai naudojiesi ir, kaip sakė googa, nereikia sužmoginti šuns  drinks_cheers.gif
Papildyta:

laiko šuniuj yra, bet aš juk jau rašiau - būdama su mumis ji šilkinis šuo  mirksiukas.gif

Bet kiek supratau,tai nieko tokio jis ir be jusu nepridare,tie keli menkniekiai tai ir viskas.Problema radote kaip isspresti,kam ta kalba apie narva.Jei suo gaves sausu grauzalu ramiai sulaukia griztant,tai ko daugiau noreti. O jei nesulaukia,imkit atostogas,ir budama namie kartu mokinkit.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 16:53)
Bet kiek supratau,tai nieko tokio jis  ir  be jusu nepridare,tie keli menkniekiai tai  ir viskas.Problema radote kaip isspresti,kam ta kalba  apie narva.Jei suo gaves  sausu grauzalu  ramiai sulaukia  griztant,tai ko daugiau noreti.  O jei nesulaukia,imkit atostogas,ir budama namie kartu mokinkit.

Patikėk, butas buvo nuniokotas - iki pusės sienų nuplėšti tapetai, sudraskyta sofa, sudraskytoa patalynė, sienoje iškapstytos skylės, sugraužta viskas, kas kaip nors įmanoma pasiekti ir t.t. Nepadėjo mums nei jokie fiziniai nei protiniai krūviai - ji stresavo pasilikus namie viena ir jau buvom benusprendę įsigyti narvą, kai pasinaudojau rastu patarimu - duoti skanėstą prieš išeinant. Beje, toks triukas galbūt ir ne visiems šunims suveikia. O ir iki šiol dar grįžtam namo su maža abejone širdy - ar tik nebus vėl ko prisigalvojus. Beje, kol kas neturim jokios sofos, bet prieš ją įsigyjant, manau visgi įsigysim narvą - nenoriu rizikuoti.
Atsakyti
visiskai pritariu Ezhiux - nereikia to taikyti visiems sunims. Dziaugiuosi, kad ju problema taip lengvai susitvarke, bet tikrai netikiu, kad su visais iskadnikais sitaip pavyktu susitarti. visu prima reikia ziureti, del ko suo grauzia. ar tai yra is nuobodulio, is streso ar siaip - del smagumo?
nemanau, kad Bruknei sis patarimas padetu. Yra kai kurios veisles, kurios tiesiog MEGSTA grauzti. specialus zaislai grauztukai - na juk atsibosta, ypac kai aplinkui tiek daug idomiu grauztinu dalyku.

o sedejimas namie su suniu ir mokymas elgtis graziai namie - tikrai ne kiekvienam. kaip ir minejo Ezhiux - kai kurie sunys prie seimininku elgiasi nepriekaistingai, bet tik lieka vieni - bedos. pasakyk man, kas ims 2 men atostogas tam, kad suni galbut pavyktu graziai elgtis namie? a? suniui reikia skirti laiko, taip tikrai sutinku, bet viskam yra ribos.
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 18:03)
Patikėk, butas buvo nuniokotas - iki pusės sienų nuplėšti tapetai, sudraskyta sofa, sudraskytoa patalynė, sienoje iškapstytos skylės, sugraužta viskas, kas kaip nors įmanoma pasiekti ir t.t. Nepadėjo mums nei jokie fiziniai nei protiniai krūviai - ji stresavo pasilikus namie viena ir jau buvom benusprendę įsigyti narvą, kai pasinaudojau rastu patarimu - duoti skanėstą prieš išeinant. Beje, toks triukas galbūt ir ne visiems šunims suveikia. O ir iki šiol dar grįžtam namo su maža abejone širdy - ar tik nebus vėl ko prisigalvojus. Beje, kol kas neturim jokios sofos, bet prieš ją įsigyjant, manau visgi įsigysim narvą - nenoriu rizikuoti.

Na tai bandom prieti prie problemos is kitos puses. Pirmiausia,gal jus ne ta veisle pasirinkote? Jei laikote nedideliame bute,iseinate i darbus,po darbu ir to laiko jei daug nera kad 2bent valandas uzsiimti,gal reikejo rinktis kazkokia dekoratyvine,ramesne veisle. Juk visi suneliai tam tikros paskirties. Paimkim laikas-medziotoja,jai reikia misko,reikia gaudyti ,viena kita gal gerai jausis tik namuose ir uz pavadelio.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 17:27)
Na tai bandom prieti prie problemos is kitos puses. Pirmiausia,gal jus ne ta veisle pasirinkote? Jei  laikote  nedideliame bute,iseinate i darbus,po darbu  ir to laiko jei daug nera kad  2bent valandas uzsiimti,gal reikejo rinktis kazkokia dekoratyvine,ramesne veisle. Juk visi suneliai  tam tikros paskirties. Paimkim laikas-medziotoja,jai reikia misko,reikia gaudyti ,viena  kita  gal gerai jausis  tik namuose  ir uz pavadelio.

Nereikia eiti iš jokios kitos pusės - veislę pasirinkau tikrai ne dėl grožio ir ne atsitiktinai. Prieš įsigydama šunį daug domėjaus ta veisle ir man nereikia jokio dekoratyvinio ar dar kitokio šuns.
Ir iš viso, nematau prasmės toliau tęsti šią diskusiją cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 18:38)
Nereikia eiti iš jokios kitos pusės - veislę pasirinkau tikrai ne dėl grožio ir ne atsitiktinai. Prieš įsigydama šunį daug domėjaus ta veisle ir man nereikia jokio dekoratyvinio ar dar kitokio šuns.
Ir iš viso, nematau prasmės toliau tęsti šią diskusiją  cool.gif

Na siuo atveju jus 100procentu teisi.Nematau prasmes su pacia ir testi toliau kalbu.Kadangi musu nuomones kardinaliai skiriasi.Viso geriausio.
Atsakyti
Jo, kramtalai mums neveikia schmoll.gif Visiškai neveiksminga. Pagal kai kuriuos pasisakymus sužinojau, kad savo šuns nederėjo man imt, nes negyvenu nuosavam name, o tik 17 kvadratinių metrų bendrabučio kambary blink.gif biggrin.gif Juokinga, parodykit man vien voljere gyvenantį šunį, gaunantį bent pusę to fizinio krūvio ir bendravimo su šeimininkais, kurį gauna mano šuo biggrin.gif Tačiau paliktas vienas ir stresuojantis šuo vis tiek griaus namus, kad ir koks nuvargęs būtų.
Atsakyti
QUOTE(Patarshka @ 2006 12 20, 12:06)
Ne nuo veislės manau, o nuo kiekvieno šuns individualiai...

O aš manau, kad veislė įtakoja labai daug, nes būtent ji ir apsprendžia šuns temperamentą (nors žinoma, išimčių visur yra). Man niekada neteko matyti hyper aktyvaus kad ir čiaučiaus, kuris nei akimirkai nenurimtų nesiaubęs namų ar graužtų viską, kas pakliūva.
O štai aviganių visokių neišvedžiotų ir siaubiančių namus iš energijos pertekliaus tikrai ne vieną rolleyes.gif
Bet koks šuo bus laimingas, jei jam suteikiamas tinkamas fizinis krūvis. Mums pakanka valandos su kitu šunim pažaist ir knarkiam visą vakarą, o kiti pralaksto visą pusdienį, pamiega valandėlę ir palikti namie vieni toliau ieško 'linksmų' užsiėmimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2006 12 20, 18:06)
Pagal kai kuriuos pasisakymus sužinojau, kad savo šuns nederėjo man imt, nes negyvenu nuosavam name, o tik 17 kvadratinių metrų bendrabučio kambary  blink.gif  biggrin.gif Juokinga, parodykit man vien voljere gyvenantį šunį, gaunantį bent pusę to fizinio krūvio ir bendravimo su šeimininkais, kurį gauna mano šuo  biggrin.gif Tačiau paliktas vienas ir stresuojantis šuo vis tiek griaus namus, kad ir koks nuvargęs būtų.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pastebėjau, jog šitam šunų forume yra nepilnavertiškumo kompleksą demonstruojančių asmenų. Gal vis tik reikėtų kreiptis į psichologus, merginos? Gal jie padės jums suprasti, kad tiesa, kuri jums priimtina, nėra ir neprivalo būti visuotine? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Patarshka @ 2006 12 20, 13:06)
Tai jum pasissekė su šuniuku...
Mes savąjam šuniukui irgi ruošėmės, žinojom, kad grauš ir to tikėjomės, ji visai negraužė kol jai keitėsi dantys viskas prasidėjo nuo kokių 6 mėn... Nugraužti tapetai, sugraužta lova, ir ne tai kad apgraužta, bet perlonas išėstas ir ištampytas(dabar jau kokios 6 skylės yra) nugraužti kolonėlių laidai, apgadinti patefonai ir mikšeris (už ką mano brangiausias labiausiai pyko), dažnai rasdavom nuverstą prieškambario spintą, sugraužė 2jas ausines, didelias normalias, grojimui skirtas, 2 kartus išrovė didelį kaktusą iš vazono  blink.gif  nugraužė visas mano gėles, sugebėjo iš nišos išversti 75cm įstrižainės televizorių, kurį vos pavyko sutaisyti, apgraužė visas kėdes, sugraužė krūvą batų, plokštekių, apgraužė printerį, žaliuzes, sugraužė PK klaviatūrą, kelis mano rankinukus, jau nekalbu apie visas smulkmenas kurias vis iš kokio stalčiaus išsitraukia, tokios kaip tušinukai, nuotraukų CD ir tt... Čia per kokius 2 mėn... Čia jau neskaičiuosu svečiuose pas senelius ir tėvus sugraužtų stalų, užuolaidų ir pan... Ir kiekvieną dieną randi namie betvarkę... Nu žinokit tikrai atsibosta... Ir niekas nepadeda, nei purškalai, nei tepalai, nu niekas, daug ką išbandėm... Iki šiol nekišom į narvą, bet užvakar vėl sugraužė lovą, o vakar atsidariusi komodą ištampė patalynę ir sugraužė pagalvę... Viskas... Nuo šiol mes ją laikysim narve... Kodėl jai taip užeina nežinau, kiekvieną dieną gauna ir pakankamą fizinį krūvi ir protinių pratimų, jai tiesiog patinka graižti ir viskas... Gaila buskišti į narvą, bet jei dar palikinėsim bute, kur nėra koridoriaus ir apskritai nėra jokių durų tai jau visai jokių daigtų greitai nebeturėsim...

Neblogai lotuliukas.gif Jau kaip juokiausi lotuliukas.gif Seteris pas Tave?
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 12 21, 11:01)
Neblogai  lotuliukas.gif  Jau kaip juokiausi  lotuliukas.gif  Seteris pas Tave?

Veimaraneris gi mirksiukas.gif
Atsakyti