Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniukas vienas lieka namie

QUOTE(Ficia @ 2006 12 20, 15:19)
Siap mano suo pradejo grauzti vista nuo 3.5 menesiu  tongue.gif Dabar jam 5 menesiai. Jau priekiniai dantukai pasikeite. Si ryt ant grindu radau iskrytusi krumini danti smile.gif Laukiu nesulaukiu, kada gi pasikeis visi jo dantukai. nes irgi vakarais grizdami namo svarstome ka si karta jis sugrauze.
Jis irgi yra sugrauzes visus laidus nuo kompo, telefono, modemo, ausines, laidus nuo grotuvo, apgrauze lova, stala...Jokie purskalai nepadeda. Ta buteliuka su purskalais jis irgi sugriauze  lotuliukas.gif
Vienas dziaugsmas prie sienu ir duru nelenda smile.gif
Bet as radau iseiti smile.gif Kompa su visais jo pribambasais perkelem i kita kambari, su lovos ir stalo apgrauzimu susitaikiau. Siaip musu suo yra labai judrus, bet mes esame pripirke jam ivairiu zaislu grauzimui. Jam labai patinka plastikiniai buteliai nuo mineralinio ( 1.5l). Tai po namus metosi keli apgrauzti buteliai. iseidami i darba duodame papildomai grauzimui dziovinta jaucio peni.  blush2.gif
Dabar namuose truputeli daugiau tvarkos, negu buvo pries kelias savaites.

Oj tai tada dar viskas gali būti tik prieš akis - visi graužimai, mūsu šuniui tiesiog patinka graužti smile.gif Ir man sakė, grauš, o aš sakiau, mano šuo tai tikrai negrauš, nes 2 mėn kol keitėsi dantys nu nieko visiškai nesugraužė... O po to prasidėjo biggrin.gif
O žiūrau ne tik mūsų šuo toks bjaurus lotuliukas.gif
Pas mus problema, kad nu nėra durų tarp kambarių, jau ir taip viska kas imanoma suslėpėm... O graužtukų, mes jai paliekam, žaislai jai neįdomųs, buteliai tuši irgi, visokius kauliukus labai greitai sugraužia, šiaip dar labai mėgsta visokias kartonines dėžutes smulkinti smile.gif Šiaip nu negi pyksi ant šuniuko, va vakar kai sugraužė pagalvę ir visi namai buvo balti, mes musprendėm,kad ji papuošė namus Kalėdom... tongue.gif
Nu kad ir ką besugraužtų ji vietiek pati mylimiausia ir mieliausia šunytė...
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2006 12 20, 14:19)
Siap mano suo pradejo grauzti vista nuo 3.5 menesiu  tongue.gif Dabar jam 5 menesiai. Jau priekiniai dantukai pasikeite. Si ryt ant grindu radau iskrytusi krumini danti smile.gif Laukiu nesulaukiu, kada gi pasikeis visi jo dantukai. nes irgi vakarais grizdami namo svarstome ka si karta jis sugrauze.
Jis irgi yra sugrauzes visus laidus nuo kompo, telefono, modemo, ausines, laidus nuo grotuvo, apgrauze lova, stala...Jokie purskalai nepadeda. Ta buteliuka su purskalais jis irgi sugriauze  lotuliukas.gif
Vienas dziaugsmas prie sienu ir duru nelenda smile.gif
Bet as radau iseiti smile.gif Kompa su visais jo pribambasais perkelem i kita kambari, su lovos ir stalo apgrauzimu susitaikiau. Siaip musu suo yra labai judrus, bet mes esame pripirke jam ivairiu zaislu grauzimui. Jam labai patinka plastikiniai buteliai nuo mineralinio ( 1.5l). Tai po namus metosi keli apgrauzti buteliai. iseidami i darba duodame papildomai grauzimui dziovinta jaucio peni.  blush2.gif
Dabar namuose truputeli daugiau tvarkos, negu buvo pries kelias savaites.

Paskaiciau jusu elgesi su savo suneliu. Saunu.Va,kad visi taip elgtusi,jus elgiates su augintiniu taip ,kaip su pilnateisiu savo seimos draugu,nariu. Bet deja,tokiu seimininku turbut nera labai daug. Suprantu,suo daro zala namams,gali pakenkti savo sveikatai ir ttt. Bet,juk pirkote suni,zinojote,kad kazka sugadins. Negi uzdarom i narva,paliekam visai dienai,ten viena ,pareje isleidziam ir problemos nera.Ne,ji niekur nedings. Reikia su suniu daug kantrybes,kad suprastu,kaip jam namie galima elgtis ir kaip ne.Bet jam paaiskinus,jie labai gerai zino ir elgiasi normaliai.Dabar gaunasi,niokoja namus-narvas,rujoja-kastracija,iesko kaliu-kastracija.Bet kas cia gaunasi.Tai vadinasi mylim savo augintinius labai labai. Palyginimas gal ir sitas nevykes,bet net neturiu su kuo kitu palyginti-pagimdai vaikiuka,pasodinai lovyteje uzkeles krastus,isejai i darba.Kaip manote,kas toliau-manau visiems aisku,auga vaikiukas su kitokia visai psichika nei tas,kuris su mamyte buna. Gal cia gaug kas puls gincytis-lai.Suni reikia jausti sirdimi,to ko nenori kad tau darytu,nedaryk ir jam. Tik tada bus seimininko ir sunelio absoliutus supratimas ir nuosirdi meile.
Atsakyti
O aš patarčiau nesužmoginti šunų - mano šunė gavusi tinkamą fizinį, protinį krūvį ramiausiai sau parpia narve, kol mūsų nėra namie, mažasis irgi miega arba sargauja prie balkono - bumbsi (kas turi vestus žino kaip tai atrodo biggrin.gif) ar žaidžia su savo žaislais. Visos išdaigos ką šunis spėjo padaryti kol nebuvo narvo - du sudraskyti batai ir didčkė kažkada sugalvojo pakasti sieną - na sieną teks pertinkuoti - daugiau tfu tfu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo googa: 20 gruodžio 2006 - 14:22
QUOTE(googa @ 2006 12 20, 15:21)
O aš patarčiau nesužmoginti šunų - mano šunė gavusi tinkamą fizinį, protinį krūvį ramiausiai sau parpia narve, kol mūsų nėra namie, mažasis irgi miega arba sargauja prie balkono - bumbsi (kas turi vestus žino kaip tai atrodo biggrin.gif) ar žaidžia su savo žaislais. Visos išdaigos ką šunis spėjo padaryti kol nebuvo narvo - du sudraskyti batai ir didčkė kažkada sugalvojo pakasti sieną - na sieną teks pertinkuoti - daugiau tfu tfu  ax.gif

Na ka ir rasiau.As nesuzmoginu-neradau tinkamesnio palyginimo,kad aiskiau butu.Tai tikrai dar labai nedaug ka ir tepadare. As parasiau taip,kaip suprantu. Jus elkites taip,kaip jus tai suprantate.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 14:09)
Bet  jam  paaiskinus,jie labai gerai zino ir elgiasi normaliai.Dabar gaunasi,niokoja namus-narvas,rujoja-kastracija,iesko kaliu-kastracija.Bet  kas cia gaunasi.Tai vadinasi mylim savo augintinius labai labai. 
Gal cia gaug kas  puls gincytis-lai.Suni reikia jausti sirdimi,to ko nenori kad tau darytu,nedaryk ir jam. Tik tada bus seimininko ir sunelio  absoliutus supratimas ir nuosirdi meile.

tikrai su tavim nesutinku - kaip tu įsivaizduoji - "paaiškinimą šuniuj", kad kai jis lieka vienas namie, negalima naikinti tikrąją ta žodžio prasme namų? g.gif Aš deja šuniškos kalbos nemoku ir nežinau, kaip saviškei "paaiškinti". Parėjęs nebausi - juk jau per vėlu ir šuo tikrai nesupras už ką baudžiamas.
Beje, mūsiškė iš vados pasirodo besanti vienintelė graužikė ir sunaikino tikrai daug, bet tikrai jos už tai niekas nebaudė, nes tą ji darydavo tik viena būdama. Jau rengėmės narvą pirkti, bet radau kažkieno patarimą - prieš išeinant iš namų duoti kokį skanėstą (ar tai sūrio gabalėlį, ar džiovintą ausį - bet ką skanaus) ir be išimties visais atvejais išeinant iš namų. Tokiu atveju šuniuj nesisieja šeimininkų išėjimas su stresu, kad bus vienas namie. Taigi jau gana ilgą laiką taip darome ir rezultatai akivaizdūs - jau nebereikia absoliučiai visko suslėpti nuo šuns, ji paprasčiausiai miega prie durų ir laukia mūsų. Taigi, kol kas šis patarimas veikia, o jei nebūtų veikęs, būtumėm pirkę narvą. Ir tinkamai prie jo pripratinus šunį tikrai nematau kažkokios tragedijos, jei jis ten pamiegos belaukdamas šeimininkų.
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 16:02)
tikrai su tavim nesutinku - kaip tu įsivaizduoji - "paaiškinimą šuniuj", kad kai jis lieka vienas namie, negalima naikinti tikrąją ta žodžio prasme namų?  g.gif Aš deja šuniškos kalbos nemoku ir nežinau, kaip saviškei "paaiškinti". Parėjęs nebausi - juk jau per vėlu ir šuo tikrai nesupras už ką baudžiamas.
Beje, mūsiškė iš vados pasirodo besanti vienintelė graužikė ir sunaikino tikrai daug, bet tikrai jos už tai niekas nebaudė, nes tą ji darydavo tik viena būdama. Jau rengėmės narvą pirkti, bet radau kažkieno patarimą - prieš išeinant iš namų duoti kokį skanėstą (ar tai sūrio gabalėlį, ar džiovintą ausį - bet ką skanaus) ir be išimties visais atvejais išeinant iš namų. Tokiu atveju šuniuj nesisieja šeimininkų išėjimas su stresu, kad bus vienas namie. Taigi jau gana ilgą laiką taip darome ir rezultatai akivaizdūs - jau nebereikia absoliučiai visko suslėpti nuo šuns, ji paprasčiausiai miega prie durų ir laukia mūsų. Taigi, kol kas šis patarimas veikia, o jei nebūtų veikęs, būtumėm pirkę narvą. Ir tinkamai prie jo pripratinus šunį tikrai nematau kažkokios tragedijos, jei jis ten pamiegos belaukdamas šeimininkų.

Aiskini ne tada kai jis vienas ar po to,bet tada,kai esi kartu ir labai gerai gali matyti ka jis ruosiasi daryti,ar atsinesa bata,ar ima grauzti baldu kampus,va tada ir mokini. O ko tu su manim nesutinki tai nezinau,nes pati pasielgiai taip,radai iseiti labai gera,svarbiausia jos ieskojai ir pavyko. Kitam gal kitaip pavyks,jei ieskai tai ir randi.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 15:12)
Aiskini ne tada kai jis vienas ar po to,bet tada,kai esi kartu ir labai gerai gali matyti ka jis ruosiasi daryti,ar atsinesa bata,ar ima grauzti baldu kampus,va tada ir mokini.  O ko tu  su manim nesutinki tai nezinau,nes pati pasielgiai taip,radai iseiti labai gera,svarbiausia jos ieskojai ir  pavyko. Kitam gal kitaip pavyks,jei ieskai tai ir randi.

Aš jai nieko negaliu paaiškinti, kai būnam kartu, nes ji tada absoliučiai nieko nedrąsko - nei batų, nei baldų. Ji su mumis būdama tik su savo žaislais žaidžia. Taip kad aš pasilieku prie savo nuomonės - mano šuniuj nėra nei ką nei kaip aiškinti būnant kartu. mirksiukas.gif O nesutinku, nes šuniuj tu nieko nepaaiškinsi - jis šuo ir žmonių kalbos nemoka (skaičiau vieną straipsnį nete, esmė: tai tas pats, kas žmogui sakytum "jksfhsihf", jis nieko nedaro ar daro ne tą ką norėtum ir tu jam pliaukšteli, o šis taip ir lieka nesupratęs nei už ką gavo, nei ko tu iš jo nori).
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 16:17)
Aš jai nieko negaliu paaiškinti, kai būnam kartu, nes ji tada absoliučiai nieko nedrąsko - nei batų, nei baldų. Ji su mumis būdama tik su savo žaislais žaidžia. Taip kad aš pasilieku prie savo nuomonės - mano šuniuj nėra nei ką nei kaip aiškinti būnant kartu.  mirksiukas.gif O nesutinku, nes šuniuj tu nieko nepaaiškinsi - jis šuo ir žmonių kalbos nemoka (skaičiau vieną straipsnį nete, esmė: tai tas pats, kas žmogui sakytum "jksfhsihf", jis nieko nedaro ar daro ne tą ką norėtum ir  tu jam pliaukšteli, o šis taip ir lieka nesupratęs nei už ką gavo, nei ko tu iš jo nori).

Tai kam tada jums suo,jei esate tokia tikra,kad jis aplamai nieko nesupranta? Nu rasote super durnystes,jie supranta viska ka zmogus is jo nori,ir net nujaucia.
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 15:44)
Tai kam tada jums suo,jei esate tokia tikra,kad jis aplamai nieko nesupranta? Nu rasote super durnystes,jie supranta viska ka zmogus is jo nori,ir net nujaucia.

matau, kad jau pradedi į pievas nusirašyt lotuliukas.gif - atrodo lietuviškai parašiau, kad šuo nesupranta žmonių kalbos ir jei tu jam pasakysi "niu niu niu - tu nedraskyk lovos, kai aš išeisiu, o žaisk su savo žaislais", jis tikrai nepalinksės galva viską supratęs ir daugiau zbitkų nedarys lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirmiausia tai nereikėtų visų veislių ir visų šunų ant vieno kurpaliaus tempti. Kai pirkau Bruknę veisėja sakė "Iškart galvokit apie narvą - prireiks". Bet aš tik pasivaipiau, ai, tipo, ką jau ji ten pridarys, gi aš ją parsivežus pora mėnesių sėdėsiu namie ir visko išmokysiu. Bet po to, kai Bruknytė suėdė iguaną ir dvi papūgėles, nesuprantamu būdu užsilipdavo ant stalo ir numėtydavo lentynoje esančius indus, suėdė krūvą medinių šaukštų ir kitų dirbinių, lipdavo ant palangės, nuplėšdavo užuolaidas, suėdė batus... nu tingiu vardint... be to atsirado pavojus, kad ką sudaužius susipjaustys stiklais, praris ką nevalgomo ir nevirškinamo ar pan, neliko kitos išeities kaip narvas.
Va šiandien parėjus radau ją laisvai vaikštinėjančią - mergina atsidarė dureles, bet didelio bardako padaryt nespėjo smile.gif
Narvas jai ne priešas, ji ir dabar man sėdint ant lovos mieliau guli savo "namelyje", ten ėda ir nešasi pavogtus skanėstus ax.gif (Sausainių maišelį ir pan.)

P.S. O po sunkios dienos grįžus namo ir radus namus aukštyn kojomis, jūsų veidą visada nušviečia šypsena ir norisi dūkti su išsiilgusiu keturkoju? Ar pirmiau šluoti šukių, rankioti siūlų kamuoliukų, skaičiuoti suplėšytų rūbų ir nugraužtų laidų? Manau ne tik aš, bet ir Bruknė yra laimingesnė, kai sulaukia laimingos ir žaisti bei glėbesčiuotis nusiteikusios šeimininkės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ezhiux @ 2006 12 20, 17:31)
matau, kad jau pradedi į pievas nusirašyt  lotuliukas.gif - atrodo lietuviškai parašiau, kad šuo nesupranta žmonių kalbos ir jei tu jam pasakysi "niu niu niu - tu nedraskyk lovos, kai aš išeisiu, o žaisk su savo žaislais", jis tikrai nepalinksės galva viską supratęs ir daugiau zbitkų nedarys  lotuliukas.gif

Jei paciai tai pievos,tai lai buna pievos.Bet jei jus neturite laiko mokinti savo sunyti elgesio namie,tai problema ne sunyje o jumyse.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2006 12 20, 16:39)
P.S. O po sunkios dienos grįžus namo ir radus namus aukštyn kojomis, jūsų veidą visada nušviečia šypsena ir norisi dūkti su išsiilgusiu keturkoju? Ar pirmiau šluoti šukių, rankioti siūlų kamuoliukų, skaičiuoti suplėšytų rūbų ir nugraužtų laidų? Manau ne tik aš, bet ir Bruknė yra laimingesnė, kai sulaukia laimingos ir žaisti bei glėbesčiuotis nusiteikusios šeimininkės  mirksiukas.gif

pritariu tau drinks_cheers.gif Šiaip pykti grįžus už tokius namų "sutvarkymus" pervėlu, pasijuoki ir viskas, bet galiausiai tai darosi nebejuokinga ir tenka imtis priemonių. Manau, kad narvas yra geras daiktas tada kai juo teisingai naudojiesi ir, kaip sakė googa, nereikia sužmoginti šuns drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Bordo @ 2006 12 20, 16:41)
Jei paciai tai pievos,tai lai buna pievos.Bet jei jus neturite laiko mokinti savo  sunyti  elgesio namie,tai problema ne sunyje o jumyse.

laiko šuniuj yra, bet aš juk jau rašiau - būdama su mumis ji šilkinis šuo mirksiukas.gif
Atsakyti