Aš manau, kad pati gražiausia dovana tėvams yra ne materiali arba savo rankų darbo, net jei esi suaugęs. Pati gražiausia dovana tėvams, seneliams ar pan. yra medelis, kuris simbolizuoja vaiką (tave- jei tu mergina/mergaitė/moteis- liepaitė, jei vyras/berniukas- ąžuoliukas, arba bet koks medelis, čia manau ne tiek svarbu)- jis gali būti dekoratyvus, padarytas iš sausų augalų tavo rankomis, jei kalėdos- gali būti dekoratyvi jūsų gamybos eglutė iš kokių floristinių medžiagų ar kad ir koks dailus pirktinis medelis. Medelis papuošiamas žaisliukais ar saldainiais(jei kalėdų eglutė), ir ant kiekvieno žaisliuko užraoma po kokį nors padėkos žodį tėvams- už ką aš gyvenime jiems esu dėkingas, arba po kokį šiltą prisiminimą iš vaikystės, susijusį su jais, po kokią jų savybę, kurią juose labai vertini, arba po kokią savo savybę, kurią jie tavyje išugdė, už kurią esi dėkingas, arba užrašyti/ priminti kokį įvykį, kuriame atsiskleidė jų meilė ir rūpestis jumis, kurio jūs niekada nepamiršite.. Tokius daiktus tėvai visada labai brangina ir laiko garbingiausiose namų vietose, karts nuo karto vis pakelia, paskaito, ypač kai jiems būna sunku..
Mano draugė dovanojo tokią eglutę savo tėvams, puošė saldainiais, ant kurių popieriukų buvo tai užrašyta. Bet norint kad dovana išliktų ilgesniam laikui, galima rašyti ant kokių iš popieriaus ar medžiagos pagamintų lapelių, žiedelių, ar ant floristikos prekėse pirktų kokių gražių lapų, jei medelis kurį darysite yra dailus floristikos darbas, jūsų rankomis gamintas.
Tokia dovana iš vaiko ar jauno žmgaus gerokai vyresniam- kuris, regis visko turi, visko matęs, arba jam daug ko paprasčiausiai nereikia (nes gi vyresni žmonės iš tiesų turi mažiau visokių užgaidų bei materialinių interesų, inesivaiko madų ir materialūs dalykai jiems įspūdį retai kada daro, ypač jei gaunami iš jaunų žmonių)- yra pati geriausia. Jie ilgam įsimins tuos žodžius, ir nešiosis juos širdyje.
Vaikas gali padaryti paprastą medelį iš popieriaus, arba sausų augalų, arba galima padovanoti gyvą gėlę- medelį- ir ant jo šakelių prikabinti tokių gražių širdelių su tais žodžiais, padarytų iš popieriaus ar įdomesnių medžiagų, kad būtų dekoratyvu. Vaikas gali paprastą eglutę iš popieriausi susukti (kad ir kūgio formos, paprastą tokią) .
Uošviams ar tėvams, kurie turi daug vaikų/vaikaičių/anūkų manyčiau graži dovana yra marčios ar dukters darytas dekoratyvus medelis iš vielos ir stikliukų ar gintariukų (panašus kaip parduoda dailėse, tuos iš gintaro) ar koks kitoks, kuris derintųsi ir puoštų namus, kuris yra kaip geneologinis medis, kurio centras- tie, kuriems jis dovanojamas, ir ant kurio šakų puikuojasi vienodo dydžio ir formos nuotraukytės visų šeimos narių- vaikų, anūkų ir pan., an kurių kitos pusės užrašyti jūsų žodžiai ar padėkos jiems. Tokios nuotraukytės būna ovalo ar širdelės formos- jos būna tokios kietos, kaip medaljonai, regis jas daro kažkokia panašia kaip dekupažas dechnika ant gipsinių ar keramikinių baltų medaliukų, matyt galima užsakyti ten kur ant puodelių perkelia nuotraukas. taipogi jos būna miniatiūriniuose tokiuose kaip stikliniuose rėmeliuose (panašiai kaip medaljonai, kurie tokie atidaromi būna)- visa tai galima užsakyti, arba, manau tinka ir nuotraukos paprastos, iškirtptos vienodai. Esu mačiusi tokį medį- jis buvo iš metalo, ar tai sidabro kokio, gražiai taip grafiškai nulietas, bet toks plokščias jis buvo- tačiau manau galima sugalvoti kokį nori medelį, tik kad derėtų prie nuotraukų ir toks ilgalaikiškesnis būtų. Gražiai atrodo tokios nuotraukos, kai padaromos kaip senovinių nuotraukų imitacijos- jais simboliškai galima papuošti ir eglutę gražiai padarytą- simboliškai- nes juk giminės vieni kitiems, vaikai tėvams, tėvai vaikams yra didžiausios kalėdinės dovanėlės, be kurių nebūtų kalėdų džiaugsmo, nes namai būtų tušti, ir nebūtų kam dovanoti dovanas bei puošti eglutę... O dar kai pamatys kad jų pilna eglė- tai tikrai turėtų džiuginti..
Tai tiek mano idėjų- atsiprašau, kad išsiplėčiau.