Gerai pasakyta. Nežinau kaip kiti muzikantai, bet bent jau mes kainas laikom stabilias. Nuolaida ne sezono metu gali siekti maksimum 200 lt.
Žinoma, kadangi paklausa mažesnė tenka daugiau dirbti kabakuose už centus, palyginus ką galėtum gauti pobūviuose.
Yra tokių kurie kainas ne sezono metu nuleidžia ir tų grojimų vis tiek daugiau neatsiranda.
Žiemą labai didelę įtaką darbo gausai, bent mūsų atveju, turi rekomendacijos. Groji vienais metais vienos formos baliuke, kitais metais skambina:
Jūs pernai ten grojot, jie jus mums rekomendavo ir t.t.
Jei rimtai dirbi savo darbą jo visada užteks. Ir kaina (proto ribose) nieko čia nekeičia.
Deje, susigundę "lengvu" uždarbiu į rinką plūstelėjo "kolegos", kurie galvoja, kad tai puikus būdas greitai pasipelnyti.
(20 metų nebegroja, dabar sako pabandysiu dar kartą)
Vienam tokiam praeita vasara pusę savo senos aparatūros pardavėme. Netgi jau (mūsų nuomone) nebetinkamos naudoti.
Ir kažkas jį gi samdo.
Girdėjau ir kainos ne pačios mažiausios. Jo "stavkė" tokia pati kaip ir tų muzikantų kurie irgi groja po vieną, bet yra baigę bent jau minimalius mokslus, yra investavę į save ir į aparatūrą. Bet kodėl jam neimti jei jam moka tokius pinigus. Jei neimtų sakyčiau kad yra arba durnas arba Motinos Teresės krikšto sūnus. (amžiną atilsį Jai).
Prisiklausius apie tokius "kolegas" istorijų nebestebina toks padėkojimas po vestuvių iš jaunojo pusės mums (praeitą vasarą):
- Ačiū kad nesugadinot šventės.
Atvirai pasakius buvau iš pradžių šoke (tuo momentu), galvoju ką jis čia norėjo pasakyti.
Paskui nusprendžiau kad tai ko gero iš tikrųju buvo komplimentas mums.
Jei aš klystu pataisykit mane.
Čia tik mano nuomonė, galite ir nesutikti.
Beje, viesiems gero artėjančio (tikiuosi šalto) savaitgalio
Tiek daug prirašiau, kad tingėjau peržiūrėt ir taisyt klaidas, atleiskit jeigu ką.