Va tikrai ,man irgi autobusas taip uzkiso,kad net teko taip spausti ant gazo ir lenkti per istisine dviguba juosta ,pries eisma .Vaziavau as ramiausiai paskui ji,galvoju neskubesiu.uz posukio staiga jam sustojimas,jis sustoja,as praleidziu masinas antroj juostoj,kol stovi autobusas sustojime pradedu ji lenkti ir staiga jis nerodydamas posukio irgi pradeda rikiuotis ,o as jam pasonej ir man nei stabdyti nei ka,tai tada as ant gazo rizikuodama ji lenkiau manau ,kad as jam buvau nematomoj zonoi.Tai vat gerokai paskui kinkos drebejo.ir pries perejas labai atsargiai reik stebeti autobusus kai jie salia vaziuoja
QUOTE(sigita @ 2009 02 09, 11:53)
Visuomeniniam transportui galioja tos pacios taisykles kaip ir visiems. Jie pirmenybes neturi isvaziuodami is stoteliu zonos. pasibaigia....
o tu nenori Ket pasiskaitineti pries tokias nesamones pliurbdama?
jeigu tiksliau
KELIŲ EISMO TAISYKLĖS
XXII. MARŠRUTINIŲ TRANSPORTO PRIEMONIŲ PIRMENYBĖ
184. Gyvenvietėje vairuotojai privalo duoti kelią maršrutinei transporto priemonei, pradedančiai važiuoti iš pažymėtos stotelės.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 02 08, 14:05)
Man buvo tokia situacija ant tilto, vienas nejaunas vyras sugalvojo "pažaisti" su manimi ir kėlė avarines situacijas, nežinau kas jam šovė į galvą.
o man buvo tokia situacija:
kartą nutiko taip kad su MB važiavome atskiromis mašinomis. Aš priekyje, jis iš paskos.
Sekmadienio popietė, kelyje Kaunas-Vilnius intensyvus eismas, mes važiuojame kiek didesniu nei srautas greičiu (ne beprotiškai, bet 10-20km/greičiau), taigi tenka nemažai manevruoti, ir iš antros juostos dažnai kas nors nesitraukia, tada lenki pro dešinę... Žodžiu, taip ir nardom - aš pirma, MB iš paskos.
Nežinau kaip tai atrodė iš šono, bet vienai kitame automobilyje važiavusiai kompanijai sušvietė kad MB - tai kažkoks mano persekiotojas, o aš nuo jo tipo bandau nesėkmingai pabėgti . Taigi, jie matyt pasitarė ir sugalvojo kad mane reikia nuo to persekiotojo 'gelbėti' . Ir pradėjo daryti visokius manevrus , užkišinėti jam, įsikišti į tarpą tarp mūsų, kad aš tipo galėčiau pabėgti . Man rodė visokius ženklus , o jam trukdė važiuoti . Teko taip pat pasitelkti pantomimos sugebėjimus ir vargais negalais pavyko jiems išaiškinti kas yra kas ir paliko mus ramybėje
QUOTE(sigita @ 2009 02 09, 11:53)
Visuomeniniam transportui galioja tos pacios taisykles kaip ir visiems. Jie pirmenybes neturi isvaziuodami is stoteliu zonos. Tiesiog jie jau ismoko naglai isvaziuoti, nes niekas nemegsta vaziuoti paskui autika ir skuba ji aplenkti. Avariniu situaciju sudarymas samoningai, o ypac greitkelyje- yra silpnaprociu uzsiemimas. Vairuoju jau 2metai iki profes man dar laaaaaaaabai toli. Negaliu pakesti kai neva asai pradeda issidirbineti kelyje - kartais noretusi islipti ir snuki ismalti, bet kai pagalvoji, kam i suda rankas teplioti tik dar daugiau problemu prisidarysi.... tada pasikeiki sau viena masinoj, pagestikuliuoji ir tuo pasibaigia....
siaip papasakosiu 'naujiena'
is stoteles isvaziuojanti viesaji transporta reikia praleisti
QUOTE(comep @ 2009 02 09, 12:46)
siaip papasakosiu 'naujiena'
Taip, reikia praleisti..Tik gal prieš atlikdamas manevrą turi ir posūkį parodyti...Aš praleidžiu, bet tai jiems tų pačių taisyklių irgi reikia laikytis...Kažkada skaičiau, kad važiavo moteriškė ir kai autikas iš stotelės pradėjo išvažinėti be posūkio, ši pagal taisykles norėjo praleisti autiką, kirto per stabdžius, iš galo trys mašinos jai į subinę, ir ji "daskrido" iki autiko...Jos skarbonkė neremontuotina..Po tyrimo kaltu pripažintas autiko vairuotojas, nes jis atlikinėdamas manevrą neįspėjo kitų eismo dalyvių , t.y. neparodė posūkio...
QUOTE(patrakusi @ 2009 02 09, 15:45)
Taip, reikia praleisti..Tik gal prieš atlikdamas manevrą turi ir posūkį parodyti...Aš praleidžiu, bet tai jiems tų pačių taisyklių irgi reikia laikytis...Kažkada skaičiau, kad važiavo moteriškė ir kai autikas iš stotelės pradėjo išvažinėti be posūkio, ši pagal taisykles norėjo praleisti autiką, kirto per stabdžius, iš galo trys mašinos jai į subinę, ir ji "daskrido" iki autiko...Jos skarbonkė neremontuotina..Po tyrimo kaltu pripažintas autiko vairuotojas, nes jis atlikinėdamas manevrą neįspėjo kitų eismo dalyvių , t.y. neparodė posūkio...
issukinejanti turejau omenyje jau su posukiu,man tik toks manevras skaitosi issukinejimas is stoteles,pajudejimas nuo kelkrascio,saligatvio ir pan
beje kaune jau kokius 3-4 kartus pastebejau kaip trulai dar tik islaipina zmones bet jau rodo kairi posuki
QUOTE(comep @ 2009 02 09, 15:07)
beje kaune jau kokius 3-4 kartus pastebejau kaip trulai dar tik islaipina zmones bet jau rodo kairi posuki
Taip daro ir Vilniuje. Kai kada būna, kad tik sustojus įsijungia kairįjį posūkį. Aš visada stebiu ar žmonės dar lipa, ar jau ne. Jei dar lipa, tai stengiuosi kuo greičiau pramint, jei jau nelipa, tai praleidžiu.
O mane anadien vos trulas nenunese nuo kelio vaziuoju as sau antra juosta, trulas pirma, o pries pat ji mikras sugalvojo sustoti, tai trulas sau nieko negalvodamas ir suko i antra juosta tiesiai man i sona, gerai dar kad priesais kaip tik tuo momentu masinu nebuvo tai ismanevravau siaip ne taip
Arba dar maciau toki cirka, kaip moteriskaite kazkokia ziedu pries eisma pavare, isniro salia menes kai is ziedo turejau isvaziuoti praleidau ja, ka su ligoniais bedarysi kai papasakojau MB tai sako, kad tokias reiktu nuo visuomenes izoliuoti
Arba dar maciau toki cirka, kaip moteriskaite kazkokia ziedu pries eisma pavare, isniro salia menes kai is ziedo turejau isvaziuoti praleidau ja, ka su ligoniais bedarysi kai papasakojau MB tai sako, kad tokias reiktu nuo visuomenes izoliuoti
QUOTE(Bekasė @ 2009 02 09, 12:21)
o tu nenori Ket pasiskaitineti pries tokias nesamones pliurbdama?
jeigu tiksliau
KELIŲ EISMO TAISYKLĖS
184. Gyvenvietėje vairuotojai privalo duoti kelią maršrutinei transporto priemonei, pradedančiai važiuoti iš pažymėtos stotelės.
jeigu tiksliau
KELIŲ EISMO TAISYKLĖS
Aciu uz info, bet kai laikiau teises man buvo aiskinta kitaip. be to ar pvz Savanoriu prosperktas, skaitosi gyvenviete?
o tu tikra kad teises laikei, o ne pirkai?
QUOTE(sigita @ 2009 02 09, 18:39)
Aciu uz info, bet kai laikiau teises man buvo aiskinta kitaip. be to ar pvz Savanoriu prosperktas, skaitosi gyvenviete?
QUOTE(sigita @ 2009 02 09, 18:39)
uz kiek teises pirkai, jei jau tokiu elementariu dalyku nezinai?
O dar verkslena visokie, kad teises per sunku gauti