Kažin ar galima iškviesti policiją ir nubausti kažką kas sukelia avarinę situaciją?
Čia man širyt kilo toks baisinis noras taip padaryti... nes:
Važiavau keliu kur 90kmh - už miesto, o čia tiesiai prieš mane iššoko iš šalutinio kažkoks kledaras su priekaba ir taip žiauriai užkišo - teko stabdyt labai smarkiai, ratai slydo (padangos dygliuotos), mygiau signalą ir skaičiavau kiek centimetrų liko iki priekabos. Na ten gražiai padarytas tas išvažiavimas iš šalutinio - dažnai ten išlekia bet tai paima greitį ir nulekia - viskas tvarkoj. O čia išsuko visai visai priešais ir nė kiek nedidino greičio. Paskui lenkiausi norėdama pažiūrėt kas taip kvailai elgiasi - ogi diedukas kokių 88m... Esu tikra kad jis manęs visai nematė, tikriausiai nė nežiūrėjo, o kol nepradėjau pypsint ir ratai žviegt stabdomi - tai tikriausiai išvis neįsivaizdavo kad yra ir kiti eismo dalyviai. Apsilenkusi sustabdžiau automobilį - nuo streso rankos drebėjo. Buvo mintis užstatyt jam kelią, iškviest policiją... - stabdymo žymės baisinės liko gi. Išlipt ir gražiai paaiškint kad - pone, atleiskit bet kažkas turi nuspręsti ar jums dar galima vairuoti....
Turėtų būti būdas imtis kažkokių priemonių. Aš pykau ne tiek ant jo kad kvailai elgiasi, užkišo ar pan - na bet aplamai kad būdamas žlibas, nedėmesingas sėdo už vairo ir kelia kitiems pavojų. Truputį išgėrus vairuoti negalima, pavargus vairuoti negalima - nes sumažėja reakcijos laikas, dėmesį sunku sukoncentruot - o tokiems senyviems kurie aplamai tos koncentracijos jau nebeturi - galima...
QUOTE(Shyna @ 2006 12 18, 11:56)
Buvo mintis užstatyt jam kelią, iškviest policiją... - stabdymo žymės baisinės liko gi. Išlipt ir gražiai paaiškint kad - pone, atleiskit bet kažkas turi nuspręsti ar jums dar galima vairuoti....
Į policiją tokiu atveju galima kreiptis, net ir nebandant sustabdyti tą senuką su jo priekaba, pakaktų įsiminti automobilio numerius ir įsidėmėti šoferio fizionomiją, kad vėliau galėtum atpažinti. Tik naudos iš to, jeigu neturi liudytojų, gali būti itin nedaug. Policijos akyse būsite viena prieš vieną su tuo senuku ir, jeigu jis neigs sukėlęs avarinę situaciją, vien stabdymo žymių gali nepakakti įrodyti savo tiesą.
QUOTE(Shyna @ 2006 12 18, 11:56)
Turėtų būti būdas imtis kažkokių priemonių. Aš pykau ne tiek ant jo kad kvailai elgiasi, užkišo ar pan - na bet aplamai kad būdamas žlibas, nedėmesingas sėdo už vairo ir kelia kitiems pavojų. Truputį išgėrus vairuoti negalima, pavargus vairuoti negalima - nes sumažėja reakcijos laikas, dėmesį sunku sukoncentruot - o tokiems senyviems kurie aplamai tos koncentracijos jau nebeturi - galima...
Šiaip esu visomis keturiomis už tai, kad turėtų būti atliekama itin kruopšti garbaus amžiaus vairuotojų "techninė priežiūra". Nors dažniausiai tokie veikėjai ramiai rieda su savo žiguliuku pirma eile 40 km/h greičiu, tačiau vis viena pasitaiko ir tokių situacijų, kokią aprašei.
Na jei ir būčiau iškvietus ir įrodžius - būtų jis gavęs baudą ir tiek... Kaži ar pasimokytų dėl to? Čia reiktų visa sistema kad veiktų kažkokia - tarkim pensinio amžiaus asmenims kasmet praeiti medicininę apžiūrą ir jei kas nebetaip - atimti teises... man čia viskas atrodytų taip logiška - nesuprantu kodėl nėra taip daroma?
QUOTE(Shyna @ 2006 12 18, 14:14)
Na jei ir būčiau iškvietus ir įrodžius - būtų jis gavęs baudą ir tiek... Kaži ar pasimokytų dėl to? Čia reiktų visa sistema kad veiktų kažkokia - tarkim pensinio amžiaus asmenims kasmet praeiti medicininę apžiūrą ir jei kas nebetaip - atimti teises... man čia viskas atrodytų taip logiška - nesuprantu kodėl nėra taip daroma?
Pritariu. Bet nereikia taip griežtai - kasmet. Užtektų ir kas porą metelių patikrinti regėjimą bei refleksus Tačiau kalbant apie garbaus amžiaus vairuotojus - yra ir išimčių. Kai kurie netgi geriau už kai kuriuos (-ias) iš mūsų sugeba važiuoti.
Mano amžinatilsį senelis pravažinėjo 35 metus, paskutiniais metais už vairo (jam tada buvo 81m. atrodo) važiavo labai puikiai.
QUOTE(Shyna @ 2006 12 18, 15:14)
Na as dar nevairuoju bet neduok dieve man tokia situacija - tai jauciu pilciau i sikna arba dar geriau, i sona, tokiam vairuotojui (del vairavimo igudziu stokos) o islipus dar ir i marmuze ir nepaziureciau, kad jam 88.
O jei butm irodzius, kad jis buvo kaltas - jauciu prakeiktu tave del baudos ... pensijos mazos ir t.t....
Senoliams tikrai reiketu pereit kokia komisija... Kiekvienam turbut teko susidurt su ju "puikiu" vairavimu..
Siandien vakare noresjosi paauklet beveik visus eismo dalyvius - gatves kaip stiklas, o vaziuoja kaip vasara..vienas gudruolis posuki isiminejo, tai praktiskai apsisuko. Kosmaras! ir kur taip lekt reikia..juk vistiek susitiksim prie kito sviesoforo Pradedu itart, kad 3 Golfus vairuoja kamikadzes
Siandien vakare noresjosi paauklet beveik visus eismo dalyvius - gatves kaip stiklas, o vaziuoja kaip vasara..vienas gudruolis posuki isiminejo, tai praktiskai apsisuko. Kosmaras! ir kur taip lekt reikia..juk vistiek susitiksim prie kito sviesoforo Pradedu itart, kad 3 Golfus vairuoja kamikadzes
QUOTE(zhmonijus @ 2006 12 18, 23:47)
Pradedu itart, kad 3 Golfus vairuoja kamikadzes
Pagal statistiką kamikadzės yra BMW vairuotojai
QUOTE(ingulia @ 2006 12 19, 09:53)
Pagal statistiką kamikadzės yra BMW vairuotojai
Dėl BMW tai pritariu, bet ir golfai mėgsta pavarinėti... Bet iš tikrųjų, žiūri, važiuoja nenormaliai, ogi BMW...
Sorry, bet vaziuojant man su BMW autostrada vasara, pradejo viena honda uzkisyneti, lenkia, uzkisa ir stabdo ir taip, gal koki 20km. Tuo metu skubejau i oro uosta, neapsikentusi avariniu situaciju paskambinau 112, na ir ka prie Ukmerges su svytureliais sustabde ta masina, kuri buvo pilna skustagalvio jaunimelio, gal jiems smagu buvo taip durniuoti, bet man tai visai nepatiko.
Nevarykite taip ant BMW, ne visi taip vaziuoja
QUOTE(lovely @ 2006 12 19, 13:59)
Sorry, bet vaziuojant man su BMW autostrada vasara, pradejo viena honda uzkisyneti, lenkia, uzkisa ir stabdo ir taip, gal koki 20km. Tuo metu skubejau i oro uosta, neapsikentusi avariniu situaciju paskambinau 112, na ir ka prie Ukmerges su svytureliais sustabde ta masina, kuri buvo pilna skustagalvio jaunimelio, gal jiems smagu buvo taip durniuoti, bet man tai visai nepatiko.
Tai nieks nesako , kad visi BMW taip važiuoja, bet dauguma erelių nusiperka, ir visaip su savo BMW darkosi... Dėl kažkokių priežaščių juk užkliūna tie BMW....
na man del ne kazkokiu, o del konkreciu priezasciu uzkliuna vairuojantys 3 golfus! Tai zalias skustas jaunimas, neturintys pinigu rimtesnei "mandresnei" masinai (bmw tikrai brangiau kainuoja... na jei senesnis modelis, tai ne brangiau, bet ryja daugiau...) ir todel perkantys tuos golfus (nes kaip uz tokia kaina jiems cia labai "kruta" masina).
O kad taip autostradoj daro - aplenkia ir stabdo, paskui aplenkt neleidzia... Cia pastebejau tendencija, kad arba girtas, arba boba uz vairo (kokio parketinio isciustyto dzipo).
Esu viena paauklejus dieda kaip priklauso. Anas man tiek kantrybe paede ir sukele pavojingu situaciju, kad apsilenkus ji gerokai pastabdziau pries nosi.. Nere jis kuo toliau nuo manes ir tiek ji temaciau..Pamate,kad su manim zaist neiseis.
O kad taip autostradoj daro - aplenkia ir stabdo, paskui aplenkt neleidzia... Cia pastebejau tendencija, kad arba girtas, arba boba uz vairo (kokio parketinio isciustyto dzipo).
Esu viena paauklejus dieda kaip priklauso. Anas man tiek kantrybe paede ir sukele pavojingu situaciju, kad apsilenkus ji gerokai pastabdziau pries nosi.. Nere jis kuo toliau nuo manes ir tiek ji temaciau..Pamate,kad su manim zaist neiseis.
Atrodo, kad pensininkų ir į gatves pėsčiomis išleisti negalima. Šiandien vienas toks aštuoniasdešimtmetis sugalvojo prie spaudos rūmų per gatvę "bėgti". Vos nesusidūrė kelios mašinos. Aš pats vos nepabučiavau vieno fiato į subinę. Visi pradėjo kaip pasiutę pypsėti, o senukas galų gale pasiekė šaligatvį, ir net neatsisukęs nuėjo atsainiai mojuodamas ranka: "eikit tik eikit, ko čia pypsit?"