Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie mintis neleisti vaiko į mokyklą

ungrida,2007 01 07, 02:08
UZRASIAU I MOKYKLA (...) PASKUTINE SAVAITE SUZINAU,KAD NESUSIDARE GRUPE IR TEKS EIT I DARZELI, (...) NUSIVYLIAU SISTEMA SVIETIMO,KADANGI NETUREJAU GALIMYBES RINKTIS KUR VAIKUTIS GALET LANKYT PRIESMOKYKLINE GRUPE.
Jau kažkur rašiau, kad prioritetas steigti priešmokyklines grupes teikiamas ikimokyklinėms įstaigoms. Mokyklose priešmokyklinės klasės - dažnai "gelbėjimosi ratas", norint išvengti etatų mažinimo, mokytojų atleidimo ir t.t.

MINUSAI,KAD MOKU UZ DARZELI,KURIAM VALGO TIK PIETUS,NES NUEINAM JAU PO PUSRYCIU,O PO PIET PASIIMU,KAD NEMIEGOT GRUPEJ,GALIMYBES DARZELI SUMOKET UTIK UZ PIETUS NERA REIK MOKET UZ DIENA,
Kokiam čia mieste? Tikrai yra galimybė nemokėti viso mokesčio už maistą, tereikia parašyti prašymą. Aišku, tokiu atveju daugiau darbo dietologei, buhalterei, jos to kratosi. Nueikite pasitarti su direktore, jei nieko nepešite, teiraukitės Švietimo skyriuje.

Amrita,2007 01 07, 12:33
jei jūs žinotumėt mano požiūrį į visus šiuos dalykus... na išmokau, išlaikiau ir pamiršau... gal kažkas ir liko.
Aš tai studijavau, kad įgaučiau men reikiamų žinių ir įgūdžių. Dabar visa tai praverčia kiekviename žingsnyje.

visas gyvenimo periodas mokykloje man primena griežto rėžimo kalėjimą ir aš nenoriu,kad mano vaikas tai pereitų.
Visas gyvenimas - vieni išbandymai. Kaip dainavo V.Kernagis, "labiausiai kenksminga gyventi".

Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose g.gif , ar ne?..
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 01 07, 13:53)
Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose  g.gif , ar ne?..

O aš pasakyčiau, kad Jūs puikiai išsilaikote temos "mokykla namuose" ribose, juk šioje temoje tiek sluoksnių, kai kalbi apie vaiką, "į temą" kartais net kalbos apie kosmosą bigsmile.gif , čia vieta kalboms nuo stalo iki meilės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 sausio 2007 - 13:11
QUOTE(klopedija @ 2007 01 07, 13:53)
Jau kažkur rašiau, kad prioritetas steigti priešmokyklines grupes teikiamas ikimokyklinėms įstaigoms. Mokyklose priešmokyklinės klasės - dažnai "gelbėjimosi ratas", norint išvengti etatų mažinimo, mokytojų atleidimo ir t.t.

Kokiam čia mieste? Tikrai yra galimybė nemokėti viso mokesčio už maistą, tereikia parašyti prašymą. Aišku, tokiu atveju daugiau darbo dietologei, buhalterei, jos to kratosi.  Nueikite pasitarti su direktore, jei nieko nepešite, teiraukitės Švietimo skyriuje.

Aš tai studijavau, kad įgaučiau men reikiamų žinių ir įgūdžių. Dabar visa tai praverčia kiekviename žingsnyje.

Visas gyvenimas - vieni išbandymai. Kaip dainavo V.Kernagis, "labiausiai kenksminga gyventi".

Bet juk diskutuojam apie Mokyklą namuose  g.gif , ar ne?..

CIA KAUNE verysad.gif
Atsakyti
ungrida,2007 01 07, 23:14
CIA KAUNE  verysad.gif

Kaune tikrai yra galimybė mokėti dalį mokesčio už maitinimą. Parašyk a.ž., kokį darželį lankote. Gal ką galėsiu pasakyti g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Inesute J @ 2006 12 25, 02:31)
doh.gif Ir kokie klausimai iškyla žmonėms doh.gif Jei tėvai nėra savanaudžiai ir nors kiek mąsto apie vaiko ateitį, tai tas mažytis žmogutis lankys mokyklą, o jei namie mam išmokins skaityti ir rašyti tai kas bus vėliau, kai tas mažytis žmogutis bus suaugęs. Kaip jisai gaus diplomą, susiras darbą?  g.gif Tokie klausimai kyla žmonėms tik iš neturėjimo ką veikti protest.gif  protest.gif  protest.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
tikrai kazkokie zmones aborigenai, nori siuolaikineje visuomeneje gyventi be jokiu taisykliu doh.gif doh.gif doh.gif

Papildyta:
ir koks gi tas vaikas bus?nemokes bendrauti,elementariu gyvenimo taisykliu neismoks, kurie ne siaip ismokstami, o igijami bendraujant su bendraamziais!jo mastymas bus labai siauras, netures jokios savo nuomones!
maza to jis jus nekesti prades kiekviena diena matydamas ir uz tai kad negales buti toks, kaip visi, NES TEVAI NUSPRENDE VAIKA PADARYT ISSIRTINI
gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Papildyta:
NIEKO SAU JUS DAR IR MOKYTOJA IR SITAIP MASTOTE
poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif
aggressive.gif aggressive.gif aggressive.gif
gal jus new_russian.gif new_russian.gif new_russian.gif per daug kruti kad vest savo vaika ten kur visos veda
norit buti isskirtine, tikiuosi jus vaikas uz tai neprades neapkesti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beata777: 17 vasario 2007 - 16:36
O man tai labai liudna, kad musu zmones tokie konservatyvus. Netgi sakyciau piktokai jus cia kalbates. Jei neleisi i mokykla - bus aborigenai ir pan. Mano nuomone geriausias variantas leisti i tokia mokykla, kurioje mokosi ne daugiau 10 mokiniu. Deja, tokios gali buti tik privacios arba kaimo...Jei jau tokios nera salia, arba neisveza kisene leisti i privacia mokykla, jau geriau kol sugebeciau mokyciau vaika pati namie. Galima juk ir i visokius uzsiemimus vezioti: dailes mokykla, muzikos mokykla ir pan. Taigi vaikas nebutu atskirtas nuo pasaulio. Man tai atrodo geresnis variantas negu leisti i mokykla, kurioje klasese po 25 mokinius.
Atsakyti
Vaikų naivumas žavi, suaugusiųjų - gąsdina.

Kaimo vaikas, patekęs miestan, sunkiai adaptuojasi, visi pastebi, kad jis kitoks, tyčiojasi iš jo ir žemina (tokia liūda realybė verysad.gif ). Juo labiau "Robinzonas" iš izoliuotos aplinkos visuomenėje nesijaus geriau, greičiau bus panašus į Mauglį iš džiunglių.

Mokyklos nelankymas pateisinamas dviem atvejais:
1. Vaikas neįgalus ar turi kitokių specialiųjų poreikių, jam valstybė skiria namų mokymą.
2. Tėvai tokie turtingi, kad gali privačiai samdytis mokytojus ir mokėti šimtus tūkstančių per metus.
Beje, ir pirmu, ir antru atveju vaiko psichologija formuojasi komplikuotoje aplinkoje.

Jei neaiški "specialiųjų poreikių" sąvoka, galima padiskutuoti kitoje temoje.
Atsakyti
oooo ir as noreciau, kad klasese butu ne daugiau kaip 15 vaiku, bet jau kaip yra, tai jau taip, ka padarysi, bet auginti namie, niekada minties neturejau doh.gif
Atsakyti
Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas schmoll.gif Jei kas nori vaika mokinti namuose, tegu mokina, ne jusu gi vaikas... O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... g.gif

Taigi nebutinai isvis neleist vaiko i mokykla, dazniausiai zmones masto apie pradinuko mokyma namie.

Nors as tai manau, kad pakanka vaika iki mokyklos lavinti namie ir bureliuose.
Atsakyti
QUOTE(beata777 @ 2007 02 17, 17:37)
: NES TEVAI NUSPRENDE VAIKA PADARYT ISSIRTINI
gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif
Papildyta:
NIEKO SAU JUS DAR IR MOKYTOJA IR SITAIP MASTOTE
poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif  poster_offtopic.gif
aggressive.gif  aggressive.gif  aggressive.gif
gal jus new_russian.gif  new_russian.gif  new_russian.gif per daug kruti kad vest savo vaika ten kur visos veda
norit buti isskirtine, tikiuosi jus vaikas uz tai neprades neapkesti schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

O Jūs, matyt, tokia kaip visi ????
Jūs, aiškai matosi, visus mylite, dėkinga esate tėvams, puikiai socializavotės ir šiaip malonu bendrauti su Jumis ??........
Tai ką gi Jūs išmokot mokykloj verysad.gif
Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti (aš galvoju, kad mano mergaitei visai šauniai sekasi ir mokykloj, bet aš labai gerbiu žmones, kurie sąmoningai ieško ir alternatyvių būdų), tai siūlykite savo nuomonę prieš tai nenušovusi pašnekovo ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 21 vasario 2007 - 10:36
RutaT,2007 02 20, 22:49
Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas  schmoll.gif
Normalus tonas mirksiukas.gif , tiesiog nuomonės kardinaliai priešingos. Žinoma, gerai būtų apsieiti be šaudymų-atsišaudymų. rolleyes.gif

O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... g.gif
Nematau ko pavydėti schmoll.gif .

norako,2007 02 21, 10:31
Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti
Mokykla tikrai turi pritvinkusių šunvočių (atleiskite už išsireiškimą), tačiau ji moko ne tik prasto bendravimo, bet ir gerų dalykų mirksiukas.gif .
Mūsų švietimo sistema tokia, o ne kitokia. Ją reglamentuoja įstatymas, kurio privalu laikytis, kaip ir visų kitų įstatymų. Beje, Specialiojo ugdymo įstatymas ir įvairūs poįstatyminiai aktai numato kaip kurias išlygas. Jomis galima pasinaudoti, kai etninės, religinės, rasinės gyvenimo vertybės (o tai - t.p. specialieji poreikiai) stipriai skiriasi nuo daugumos visuomenės narių.

siūlykite savo nuomonę
Aš šioje diskusijoje įžvelgiu nenorą apsvarstyti nuomones žmonių, kurie "verda toje košėje", t.y. švietimo darbuotojų. Jeigu sakoma, kad "yra taip", tai apgalvokit ir ieškokit būdų, metodų, priemonių, kaip juos išnaudoti savo siekiams. mirksiukas.gif Domėkitės, klausinėkite, sulauksite tikrai gerų patarimų ir naudingos informacijos mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 02 21, 12:31)
O Jūs, matyt, tokia kaip visi ????
Jūs, aiškai matosi, visus mylite, dėkinga esate tėvams, puikiai socializavotės ir šiaip malonu bendrauti su Jumis ??........
Tai ką gi Jūs išmokot mokykloj  verysad.gif
Atleiskit, bet jei Jūsu nuomone mokykla yra puikus būdas vaikam mokytis bendrauti (aš galvoju, kad mano mergaitei visai šauniai sekasi ir mokykloj, bet aš labai gerbiu žmones, kurie sąmoningai ieško ir alternatyvių būdų), tai siūlykite savo nuomonę prieš tai nenušovusi pašnekovo ...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

nepamirskit, kad mes cia bendraujame virtualiai, ir gyvenime, as net nebuciau sugebejus, taip issireikst savas emocijas, todel tai su mano issilavinimu nieko bendro neturi, gaila, kad taip mastot....
bet siaip pasitaisysiu, tiesiog labai kraujas uzvire skaitant sia tema, ir taip issakiau savo jausmus
man jau taip buna, jei skaitau tema nuo pradziu iki galo, tai jau parasau i ja is sirdies......
bet jau kadangi kelis kart pasikarsciavau, pasistengsiu pasitaisyt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(RutaT @ 2007 02 21, 00:49)
Man irgi nepatinka daugelio cia pasisakanciu tonas  schmoll.gif Jei kas nori vaika mokinti namuose, tegu mokina, ne jusu gi vaikas... O gal pavydit, kad vieni sau gali tai leisti, kiti ne... g.gif

Taigi nebutinai isvis neleist vaiko i mokykla, dazniausiai zmones masto apie pradinuko mokyma namie.

Nors as tai manau, kad pakanka vaika iki mokyklos lavinti namie ir bureliuose.

sia tema galejai perskaityt ir nuo pradziu 4u.gif
cia snekama daugiausia apie tai, kad isvis neleist vaiko i mokykla, o ne iki mokyklos
nes iki mokyklos, nieko blogo ir as nematau, jai niekur neina, nors savo vaika tai vedu, neziurint i tai kad i darba dar toli grazu neketinu grist.....materialiai gyvenam gana neblogai, todel toki dalyka tikrai galeciau sau leist, bet doh.gif doh.gif doh.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif toks mano isitikinimas
o Lietuvos istatymus zinote, todel manau, kad mes cia bergzdziai diskutuojame....
keista tik, kad zmones bando israst dvirati, kai jis jau israstas.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beata777: 21 vasario 2007 - 23:54