iejau i si foruma, kadangi pati mokau savo mergina namuose. dabar Lietuvos istatymai to nedraudzia. galima pradinese klasese mokytis eksternu, tik tevai turi sudaryti mokykloje sutarti ir atsiskaitinejimu grafika. as buvau giliai isitikinusi,kad mano vyresniajai tikrai dar nebuvo atejes laikas eiti i mokykla. taigi radome iseiti pradejome eiti septyniu, o po to metu gale parasiau prasyma palikti mano vaika antriems metams. taigi dabar mokomes pirmoje klaseje nors esame astuoniu metu. graffikas neitemtas, bet manes si sistema vis tiek netenkina. labiau domintu laisvesnis stilius ir kitokia programa. gal dar kas nors mokotes namuose?
nesuprantu, koia priežastis buvo neleist vaiko į mokyklą mokintis,o paprasčiausiai užsiimti namie? atsiras socialinės raidos spragos, bus sunkiau vaikui pritapti kolektyve . Na čia tik mano nuomonė
jokiu budu neagituoju cia ko nors nesimokyti mokykloje. tiesiog neturiu laiko cia destyti visus uz ar pries ar pirsti kam nors savo nuomone turiu tam mano nuomone svariu priezasciu. yra daugybe interneto puslapiu anglu kalba kurie gvildena visus siuos klausimus. tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.
QUOTE(Amrita @ 2007 01 04, 15:38)
jokiu budu neagituoju cia ko nors nesimokyti mokykloje. tiesiog neturiu laiko cia destyti visus uz ar pries ar pirsti kam nors savo nuomone turiu tam mano nuomone svariu priezasciu. yra daugybe interneto puslapiu anglu kalba kurie gvildena visus siuos klausimus. tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.
O man atrodo, aš jau ir pavydžiu Jūsų vaikams, kad turi tokius sąmoningus ir taip kruopčiai priimančius sprendimus tėvus
Jei pasitikėčiau savo jėgom, manau ir aš ryžčiausi mokyti vaikus namie (na bent jau pradinių klasių programą), kai dabar, per žiemos atostogas esam visi kartu, jaučiu pilnatvę, man regis, vaikai, būdami kartu pažįsta pasaulį ne iš dėlionės detalių kaip per pamokas atskiras sudėliotą, o visumą, o juk be kita ko galima mokyti ir dalykų, na tarsi du klodai kartu būtų. Pirma kartą prieš savaitę šio klausimo aptarimą aptikau, tikrai įdomu. Ir apie "socializaciją" aš irgi turiu savo nuomonę. Tik neįsivaizduoju, kaip reiktų mokyti vyresnį vaiką Ir joks tai sektantizmas, tokį žingsnį gali žengti tik tėvai, kuriems kaip niekas kitas (darbas, pinigai, karjera, laisvalaiksi ir pan.) rūpi vaikai, kaip tik rūpi (ar daug kas pasidomi sistemomis, metodika, naujomis srovėmis ir .t.t., pagimdo, paaugina ir atiduoda valstybei (ir aš išleidau į paprastą mokyklą, nes dar du mažėlius turiu, ir tarsi neturiu laiko, bet tai laiko ar noro, dabar va pati sau galvoju, aš iš tikrųjų neturiu ).
Ačiū už peną mintims.
Amrita,2007 01 04, 14:38
norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.
Gerai būtų ... Dažniausiai tokie sprendimai nepagrįsti... norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.
norako,2007 01 04, 14:57
vaikai, būdami kartu pažįsta pasaulį ne iš dėlionės detalių kaip per pamokas atskiras sudėliotą, o visumą, o juk be kita ko galima mokyti ir dalykų, na tarsi du klodai kartu būtų.
Tai vadinama tarpdalykine integracija, plačiai taikoma dabartinėse mokymo metodikose.vaikai, būdami kartu pažįsta pasaulį ne iš dėlionės detalių kaip per pamokas atskiras sudėliotą, o visumą, o juk be kita ko galima mokyti ir dalykų, na tarsi du klodai kartu būtų.
Ir joks tai sektantizmas, tokį žingsnį gali žengti tik tėvai, kuriems kaip niekas kitas rūpi vaikai
Tai - nerimastingumas... Jis jokiu būdu nesmerktinas, bet būtinas kontroliuoti
pagimdo, paaugina ir atiduoda valstybei (...) Ačiū už peną mintims.
Tikrai įdomios Tavo mintys .
tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.-[CODE]na jūsų raštingumas tikrai nekelia pasitikėjimo
Iš savo vaikystės prisimenu vaikus, kurie atėjo į pirmą klasę, nelankę darželio. Baikštesni, tylesni. Paprastai juos prižiūrėdavo močiutės. Tiesa, po gano trumpo laiko jie puikiai prisitaikydavo
prieštarauju-mane augino močiūtė,bet tokių problemų nebuvo,mažylę į darželį išleidau3m.bet nuo pirmos d. viskas buvo ok
žodžiu man mokymas namuose asocijuojasi su ligoniukais,o sveikam vaikučiui kolektyvas būtinas,o mokyklėlių dabar pasirinkimas l. didelis,be to viskas suderinama,tarkim aš dažnai dukrutę į darželį nuvedu tik keliom valandom ir kiek leidžia galimybės stengiuos daugiau laiko pabūt kartu
Iš savo vaikystės prisimenu vaikus, kurie atėjo į pirmą klasę, nelankę darželio. Baikštesni, tylesni. Paprastai juos prižiūrėdavo močiutės. Tiesa, po gano trumpo laiko jie puikiai prisitaikydavo
prieštarauju-mane augino močiūtė,bet tokių problemų nebuvo,mažylę į darželį išleidau3m.bet nuo pirmos d. viskas buvo ok
žodžiu man mokymas namuose asocijuojasi su ligoniukais,o sveikam vaikučiui kolektyvas būtinas,o mokyklėlių dabar pasirinkimas l. didelis,be to viskas suderinama,tarkim aš dažnai dukrutę į darželį nuvedu tik keliom valandom ir kiek leidžia galimybės stengiuos daugiau laiko pabūt kartu
QUOTE(klopedija @ 2007 01 05, 01:18)
Tai vadinama tarpdalykine integracija, plačiai taikoma dabartinėse mokymo metodikose.
Na va, pirmą kartą rimčiau pagalvojau apie tokį reiškinį ir jau sužinau naują sau metodiką. Ačiū, man tikrai įdomu (ir aš suprantu, kad rasčiau daug info apie tai net ir čia (sm), bet man patinka rasti kartais atsakymus ten, kur net nesitiki jų rasti ) Apie "atidavimą valstybei" juokauju
QUOTE(godule @ 2007 01 05, 04:46)
tiesiog norintys savo vaiku mokyti namuose ir neleisti ju i mokykla manau gana giliai pasidomi visais sio mokymo niuansais pries priimdami si sprendima.-[CODE]na jūsų raštingumas tikrai nekelia pasitikėjimo
gerai paaiškinta
Na manau, kad tai jūsų, o ne mano prolema. jei jus domina, mokiausi Vilniaus Pedagoginiam universiete Geografijos Biologijos fakultete ir mano baigiamojo lietuviu kalbos egzamino pažimys buvo aukščiausias. tiesiog tai man neaktualu ir nesu aš nei žurnalistė, nei rašytoja, o jei prireiks, manau redaktorių rasti nebus problemų. Tikiuosi, kad supratote ką norėjau pasakyti?
tiesa sakant mano vyresnioji ( o ir mažoji neatsilieka) yra ypatingai aktyvi bendraujant ne tik su vaikais, bet ir su nepažįstamais suaugusiais. Sutikusi nepažįstama vaiką, ji pirma jį užkalbina ir apipila klausimais. manau, kad tai priklauso nuo asmenybes, jo charakterio ir temperamento. aš pati nuo pat mažens (dviejų metu) lankiau darželį ir kaip ir visi lankiau mokyklą, bet man visuomet bendravias su kitais buvo problema. labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai).
Amrita,2007 01 05, 21:52
Klopedijai:
atleiskite, bet jūsų komentarai man kažkodel primena žmogaus, kuris net nesiteikia pasigilinti į temą ir skuba labai subjektyviai vertinti kito nuomonę.
Klopedijai:
atleiskite, bet jūsų komentarai man kažkodel primena žmogaus, kuris net nesiteikia pasigilinti į temą ir skuba labai subjektyviai vertinti kito nuomonę.
Vertinu kaip specialioji pedagogė-psichologė, kasdien "samstanti tėvų prisvilintą košę".
manau jus aktyvi sistemos dalyve
tenkinanti vaiko specialiuosius poreikius.
etika net neleidzia jums mastyti kitaip.
Štai šitų žodžių nesupratau absoliučiai!..