QUOTE(Povas @ 2012 02 09, 14:09)
Kas del socializacijos..seniau tik vargšų vaikai lankė mokykla, visi pasiturintys mokė savo vaikus namie. Samdė mokytojus. Kas kita koledžai vėliau. Buvo per TV laida apie emigrantės lietuvės šeimą. Ji pati dėl ligos mokėsi namie, dabar savo vaikus moko namie ir tie jos vaikai nepaprastai gabūs, įdomūs , puikiausiai jaučiasi.
Man mokykla tinka vyresnėse klasėse, bet pradinė ir iki 8- os kl.yra siaubas, katorga, prisitaikinėjimas, asmenybių luošinimas. Toliau..." Rugiuose prie bedugnės"
Nenusisnekekit

jei papuolete i tokia baisia mokykla, tai dar nereiskia, kad visos tokios. Mano sunus eina i mokykla visada noriai, turi puikia mokytoja, daug klases draugu (nors pats jauniausias) ir dziaugiasi kiekviena diena, pilnas ispudziu
Papildyta:
QUOTE(smarty_978 @ 2012 08 30, 12:29)
Zinau ir daugiau namie vaikus lavinanciu seimu. Pagrindinis neleidimo i mokykla argumentas - mokykloje vaikai mokomi standartiskai, neatsizvelgiant i tai, kas vaikui idomu ( pvz jei itin domisi istorija - ar mokykloje bus skiriamas papildomas laikas tam vaikui daugiau pamokyti istorijos? aisku, kad ne)... lengviau mokyti uzsienio kalbu ( ypac kai siemos misrios), religijos pagrindu ( mokykloje to nemokoma). galima vaikui pritaikyti lytini ugdyma ( o ne pagal standarta).
Pagalvojus apie save, tai jei man butu buvusi sudaryta galimybe mokytis namuose - buciau apturejusi daug laimingesne vaikyste.... ir pasiekusi tikriausiai labai panasiai, jei ne daugiau ( buvau ypatingai gabi matematikai, domejausi fizika ( ypa astrofizika) ne pagal metus..... religijos istorija.... o mokykloje tam sudaryta galimybiu nebuvo, po mokyklos tam nelikdavo laiko tiek, kiek noredavosi...)
Labai dziaugiuosi, kad galiu rinktis tarp etikos ir religijos, nesu pries religija, bet tikrai jos nereikia pradiniu klasiu moksleiviams

Be to nereikia visko noreti is mokyklos, tam yra papildomas ugdymas kaip burelis, o be to ir tetis su mama apie daug ka galetu papasakoti
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2012 07 08, 15:42)
Flight, man atrodo, ne vaiko amžiuje čia didžiausia problema, o charakteryje... Kadangi pati turiu namie sunkiai bendraujančią dukrą (beje, gimusią gruodžio mėn.), žinau, ką tai reiškia. Tačiau ji sunkiai bendrauja ir su vyresniais, ir su jaunesniais, nemanau, kad palaikius metus namie būčiau turėjusi kitokį rezultatą. Kitą savo dukrą išleidau į mokyklą metais anksčiau nei priklausė (gimusi vasarį), jauniausia klasėje, tačiau jokių problemų dėl bendravimo nėra. (Bet jaučiu, kad jeigu būtų išėjusi į mokyklą laiku, būtų pirmūnė klasėje, dabar prie geresnių. Tik kažin ar būti pirmu klasėje yra labai jau didelė vertybė

)
Namie mokyti tikrai ne išeitis

Išeitis galėtų būti pakeisti mokyklą, klasę, gal rasite klasę, kur bus daugiau "neperaugusių" vaikų, gal tai padės

O šiaip tai reikia susitaikyti kad vaikas kiek kitoks, užaugs problemos neliks, bet čia ir dabar gal galėtų padėti psichologas, mokyklos keitimas ir pan... Laikymas namie manau tik dar labiau atirbotų nuo visuomenės, vaikas jaustųsi dar labiau kitoks, tik įtvirtintų tą savo kitoniškumą (mano subjektyvia nuomone

).

gal tiesiog reikia atrasti tinkama mokykla ir tinkama mokytoja.