Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie mintis neleisti vaiko į mokyklą

QUOTE(brangute @ 2009 04 03, 09:10)
Man atrodo, gal būsiu kiek grubi, toks pasakymas"mokytojai buvo blogi, aš labai gabi, veltui stūmiau laiką, neįdomu", oi....paprasčiausia keisti.. Savęs iškėlimas ir tiek. Nerimtos kalbos. Nežinau, jei mokytojai tokie blogi, kad vaikų nebegalim išmokyti, tai kas tada gali išmokyti?

universitete pirmam kurse turėjau kursioką -- šešiolikos metų. aišku, buvo visuotinis nustebimas -- kaip dabar toks jaunas ir jau universitete? o pasirodo taip -- mokykloj peršoko kelias klases pasimokęs per vasarą savarankiškai. nebuvo tas jaunuolis kažkoks genijus -- gabus ir tiek. tiesiog daug žmonių nežino, kad yra tokia galimybė pasiskubint mokslus, arba nedrįsta ja pasinaudot.
Atsakyti
Fruzina ir brangute, aš turiu savą GERO mokytojo viziją. Pati dėsčiau mokykloje ir turiu "šiokią tokią " teisę pasisakyti. mirksiukas.gif Daugiau nekomentuosiu, nes bijau vėl "susireikšminti". bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 03 balandžio 2009 - 12:15
Aš irgi dirbau mokykloje, dar iki šiol sutikti mano buvę mokiniais sako, jog aš "buvau geriausia" 4u.gif susireikšminau tongue.gif
Bet nepasakyčiau kad gabiems vaikams mokyklos nereikia, paprastai tie "gabuoliai" vėliau susilygina su mažiau gabiais, nes užmiega ant laurų, "viską moka" gi...
gerų mokytojų aš irgi turėjau- mano vaikai turi tikrai gerų mokytojų, be abejo, nuo to daug kas priklauso
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2009 04 03, 13:20)
  Bet nepasakyčiau kad gabiems vaikams mokyklos nereikia,

drinks_cheers.gif , aš gi ir neturėjau galvoje to, kad aš negaliu eiti mokyklon todėl, kad gabi ar negabi. Ne ta priežastis. ax.gif

Papildyta:
QUOTE(brangute @ 2009 04 03, 13:20)
Aš irgi dirbau mokykloje, dar iki šiol sutikti mano buvę mokiniais sako, jog aš "buvau geriausia"

4u.gif ,tokiu atveju jūs , manau, pamokų metu neidavote gerti kavos arba esate iš tų, kuriems pravesti pamoką tai nėra vien prastumti darbo valandas
Atsakyti
Mamos, nekvailiokit, neleisdami savo vaikuciu i mokyklas! Tai butu didele padaryta klaida vaiko raidoje. Mokykloje jis ismoksta bendrauti su galybe vaiku, pastoveti uz save, isreiksti jausmus, mintis, susiduria su scenos baime, o tu juk namu mokymas nesuteikia ir NIEKADA NESUTEIKS.
Atsakyti
dėl mokytojų "blogumo" -- kiek savo mokytojus prisimenu, tai tikrai gerų buvo vienetai. o kiti, gal ne blogi, bet tiesiog gyvenimo užknisti žmogeliai. suprasti galima -- darbo daug, vaikų šimtai, ne su visais lengva, dar spaudžia visokie popierizmai. buvo kelios pamokos, kuriose jausdavaisi žmogus, o kitose, kaip kažkas anksčiau rašė -- faršas.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 03, 09:43)
3-čia iš vis juokingas mąstymas, tai ir darbe pasakai, kad nenori šiandien klientui skambinti,nes nėra noro, juk tai tau jau prievarta. Nepyk nesubrendęs mąstymas.

Nieko čia juokingo nematau. Žinių per prievartą į galvą neįkalsi. Nežinau kaip jūs, bet aš kada nėra noro, galiu kiek nori skaityti, vistiek nieko neatsimenu, mintys kitur lakioja... O vat kai yra noras, tai kaip kempinė vandenį tas žinias sugeri. Jums taip nėra buvę? Ir aš tikrai ne iš tų mokinių, kuriems niekada to noro nebūna, arba labai jau retai. mirksiukas.gif Aš kaiptik iš tų, kurių spintos lūžta ne nuo rūbų, o nuo knygų ir kurie laisvalaikį praleidžia ne kavinėse, o bibliotekose.
O klientui galima ir per prievartą paskambinti, ir lėkštes galima per prievartą išplauti, ir lysvę nuravėti. O vat mokytojo darbe (ir darželio auklėtojų) prievartos negali būti, čia jau arba turi pedagogo gyslelę arba pats vargsti ir kitus vargini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 03 balandžio 2009 - 16:25
QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 03, 16:43)
dėl mokytojų "blogumo" -- kiek savo mokytojus prisimenu, tai tikrai gerų buvo vienetai. o kiti, gal ne blogi, bet tiesiog gyvenimo užknisti žmogeliai.

Vat aš irgi dabar, kai pažiūriu iš suaugusio žmogaus pozicijų - matau lygiai tą patį... biggrin.gif Mokytojai buvo tokie pat, eiliniai su savo problemom, sėkmėm ir nesėkmėm ydom ir privalumais, žmonės... Mokytojų iš "didžiosios raidės" - na gal koks vienas kitas, o didžioji dalis - nieko ypatingo...
Bet aš su dideliu malonumu prisimenu savo klasiokus... biggrin.gif Dabar kažkaip smagu susitikti tuos, su kuriais kartu mokėmės, kartu užaugom, kartu slapčia rūkėm, eidavom į diskotekas ir t.t. biggrin.gif Aišku, mokykos laikais būdavo visko - ir susipykdavom ir pasipešdavom, bet ir tie dalykai dabar atrodo vaikiškai nekalti... tongue.gif
Smagu buvo...

O vat faršu teko pasijusti vienoj aukštojoj mokymo įstaigoj... Kur buvo laikomasi švento principo "studentas - ne žmogus"... biggrin.gif Bet ir tai išgyvenama... Netgi suteikia kažkokį pasididžiavimo savimi jausmą: "išgyvenau" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 06 balandžio 2009 - 10:19
QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 03, 16:43)
dėl mokytojų "blogumo" -- kiek savo mokytojus prisimenu, tai tikrai gerų buvo vienetai. o kiti, gal ne blogi, bet tiesiog gyvenimo užknisti žmogeliai. suprasti galima -- darbo daug, vaikų šimtai, ne su visais lengva, dar spaudžia visokie popierizmai. buvo kelios pamokos, kuriose jausdavaisi žmogus, o kitose, kaip kažkas anksčiau rašė -- faršas.

Aš kažkodėl manau, kad taip mąsto ir jaučiasi žmonės nepritapę prie aplinkos ir tą nepritapimą ir nesistengimą pritapti laikydami savo išskirtinumu. Ta prasme kažkaip jį pateisindami. Va aš tokia, aš išskirtinė, aš nepritampu, nes aš kitokia.
Man sakykim visada žmogus yra išskirtinis tai tada kai bendroje mąsėje darydamas tą patį ką ir kiti sugeba išsiskirti. Šokyje-šoka grakščiausiai, moksle mokosi sąžiningiausiai, darbe dirba atsakingiausiai, o ne tada kai visai nieko nedaro, bet rėkia, kad jam to nereikia, kad visi prasti, blogi, blogai moko, kad jam netinka tas ar anas. Niekada nepritarsiu ,kaip jau ir minėjau anksčiau, nuomonei, kad visi blogi mokytojai tau tai ir reiškia, kad jie blogi. Matyt vertinimas toks žmogaus, visi tik blogi. Jei dauguma blogi, tai problema pačiame žmoguje, visada taip maniau.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 06, 11:39)
Aš kažkodėl manau, kad taip mąsto ir jaučiasi žmonės nepritapę prie aplinkos ir tą nepritapimą ir nesistengimą pritapti laikydami savo išskirtinumu. Ta prasme kažkaip jį pateisindami. Va aš tokia, aš išskirtinė, aš nepritampu, nes aš kitokia.
Man sakykim visada žmogus yra išskirtinis tai tada kai bendroje mąsėje darydamas tą patį ką ir kiti sugeba išsiskirti. Šokyje-šoka grakščiausiai, moksle mokosi sąžiningiausiai, darbe dirba atsakingiausiai, o ne tada kai visai nieko nedaro, bet rėkia, kad jam to nereikia, kad visi prasti, blogi, blogai moko, kad jam netinka tas ar anas. Niekada nepritarsiu ,kaip jau ir minėjau anksčiau, nuomonei, kad visi blogi mokytojai tau tai ir reiškia, kad jie blogi. Matyt vertinimas toks žmogaus, visi tik blogi. Jei dauguma blogi, tai problema pačiame žmoguje, visada taip maniau.

o aš visada maniau, kad pritapti -- reiškia net ir nepalankioj situacijoj atrasti balansą ir gebėti maksimaliai pasinaudoti galimybėm. bet tai nereiškia, kad viskas "tinka ir patinka". jei nebūtų jokios kritikos, jokių vizijų "kaip galėtų būti geriau", tada nebūtų ir jokio progreso, jokio judėjimo į priekį. būtų kaip pasakoje apie nuogą karalių.
Atsakyti
Aš tai nebučiau taip net sumąsčiusi, kad vaiko neleisti į mokyklą blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 06, 11:39)

Na, mano aštuntokė dukra nepritapo mokykloje, t.y. klasėje. Mokosi puikiai, nebėga iš pamokų, "geria" žinias, mokytojais ir pamokomis nesiskundžia, bet... tame ir yra problema. Ji eina mokytis, o ne bėgti iš pamokų, slapčia rūkyti, etc. turi aiškią ateities viziją, tikslą ir jų siekia. Mielai mokytųsi be klasiokų, bet... su mokytoajis, nes kaip bebūt keista, juos sutinka puikius. O gal... kai mokinys noriai siekia žinių, negali mokytojas likt tam abejingas? g.gif

Kol kas sprendimas tik vienas - gimazija ir tokių pat norinčių mokytis paieškos... Namuose tikrai tokia dideliam vaikui negalėčiau duoti tiek, kiek gali atskiri dalykų mokytojai (ji ir iš vadovėlių be problemų mokytis gali, bet juk įdomu klausytis mokytojų nevadovėlinių žinių bigsmile.gif ).
Atsakyti