QUOTE(Urartu @ 2009 02 26, 09:43)
Keista, kad iki šiol tokių nematei... Valdorfe tokių nebūna?
Valdorfe į žmogų visai kitaip žiūrima. Todėl tai ir yra netradicinė mokykla
Lietuvos kontekste - ypač netradicinė.
QUOTE(Urartu @ 2009 02 26, 09:43)
Aš tik pakartosiu savo klausimą - kas rinks jūsų vaikui nuo kelio akmenėlius, kai jūsų nebeliks?
Meldžiuosi, kad kai manęs nebebus, mano vaikas jau pats žinotų, kaip elgtis su kelio akmenėliais.
Sakykit,
Urartu, nejau nematot skirtumo,
kada žmogus pirmą kartą savo adresu išgirsta "jūs - pragertų tėvų karta" bei "lodoriai - tinginiai" - tarkim, 5, 10, 115 ar 20 metų, bando atstumt nenorimą bučinį ir išsitraukt nepageidaujamas rankas iš po sijono, būna išvoliotas baloj, apvagiamas, neteisingai apkaltinamas, pamato lytinį aktą, ir t.t.? Neturiu iliuzijų apsaugoti savo vaiką nuo gyvenimo, bet norėčiau, kad viskas būtų savo laiku, o kalbant apie žeidžiančias patirtis - kad jos ištiktų tuo laiku, kai žmogus jau gali su jom susitvarkyt, pakilt, nebūt suluošintas... Vis pasišaipoma iš "maminukų", mamos sijono įsikibusių, bei "mamyčių - vištyčių", bet dėl ko dar aš čia pirmiausia esu, jei ne dėl savo dukros, ir kam dar ji gali labiau rūpėti, negu savo tėvams? LRS? ŠMM? VTAT?
Papildyta:QUOTE(Lithium @ 2009 02 26, 19:39)
miestelyje, kuriam ne daugiau 2600 gyventojų.. o ką?
Tiesiog, įdomu...
Nes Vilnius - tai, galima sakyti, ne Lietuva, panašiai kaip ir Maskva - ne Rusija. Aš kilusi iš panašaus miestelio. Tarkim, anglisčių istorija - iš ten.
Papildyta:QUOTE(Urartu @ 2009 02 26, 19:38)
Vargšai jūsų mokiniai...
Tikrai dariau klaidų
Ateityje stengsiuos jų vengti.
O apie ugdymą namuose visad buvau teigiamos nuomonės - dėl savo bei brolio patirčių mokykloje, ir dar dėl daug ko - apie ką rašau savo postuose.
Papildyta:QUOTE(Urartu @ 2009 02 26, 19:38)
Ne brangute,
Kam tų pareigų vykdymas yra reikalingas?
Ir nepamirškit, kad ant tų, jūsų su panieka žiūrimų "pareigingųjų ir sąžiningųjų" laikosi mūsų visuomenė...
Nesu jūsų brangutė
Ir jei jau galite papasakoti - tai klokite.
Ką stengiuosi pasakyti - kad svarbiausia, jog patiems žmonėms jų vykdomos pareigos turėtų prasmę ir būtų gyvenimo dalis, o ne naikinimasis...
Nežinau, ant ko ta visuomenė... Tik žinau, kad istorija mini ne tuos, kurie prisitaiko.