QUOTE(sena niekšė @ 2009 02 26, 17:33)
ar gali visi būt generolais?
jei tu ne verslininkas, tada reiškia jau faršas?
kažką gal ir galima padaryt virtuvės kriauklėj ar garaže, bet jei rimčiau?
Urartu, konkretizuoju. Genelrolas - tai konkrečios sistemos suteikiamas (arba u=sitarnaujamas) rangas. O aš manau, kad svarbiausi žmogui yra vidiniai lygiai, rangai, titulai, vidinė motyvacija ir vidinė laisvė - ir visi gali juos turėti. Faršu laikau ne kažkokio konkretaus socialinio ar intelektualinio sluoksnio žmones, o tuos, kurie, sukandę dantis ir graužiami savigailos ne tik nekeičia savo gyvenimo, bet dar bando didžiuotis savo atsakingumu, pareigingumu, etc. Ir ne niekinu tuos žmones, o jaučiu gan nuoširdų gailstį. Asmeniškai pažįstu verslininką "iš tėvų malonės", kuris iki šiol svajoja tapt virėju, mokytoją, kuriančią verslo planus, bet vis nedrįstančią žengt pirmo žingsnio, ne vieną ir ne du - vos trisdešimtmečius, kurie įtikinėja save, kad dar metelius - kitus "paarės", o tada jau
galės gyventi , o kiek tokių - emigracijoj?.. Kas trukdo šitiems žmonėms "pradėt gyvent" jau dabar? Ar tikrai tik noras valgyt ir batelių? Bent mane nuolat persekioja gyvenimo trumpumo jausmas... O be to, anot vieno posakio, sekimas savo svajonėmis palaiko mūsų širdis gyvas...
Kiek pamenu visus mokyklinius eksperimentus, vargiai darėm ką nors, ko negalima atlikt virtuvės kriauklėj. O jei būtų buvę galima daryt juos virtuvės kriauklėj, gal jie būtų mažiau atsieti nuo gyvenimo... Beje, kai kuriuos eksperimentus labai gerai prisimenu. Pavyzdžiui, kadangi mikroskopą biologė turėjo tik vieną, o klasėje 20+ vaikų, tai svogūno plėvelę, o paskui ir daugybę kitų objektų (pvz., uodus
) tyrinėjau pro mikroskopą namie. Mano tėvai agronomai, tad turėjom net porą mikroskopų... Pamenu, kaip mama pasibaisėjo, jog dešimtokė neskiria rugio nuo kviečio (užtat apie chromosomas tada labai gerai viską buvau iškalus, nes, matote, ruošiaus biologų olimpiadai
)- tai ėjom "laboratorinio" darbo į laukus
Na, apie elektrą išmokau daugiau iš brolio ir tėčio, taisančių rozetes, nei per fiziką - nepamenu, kad būtų man pavykę teisingai sujungt elektros grandinę
Galėčiau tęsti, ale sriuba bėga...