Ale kodel as zinojau, kaip mazdaug kalbes Raideles

...
Man daug klausimuku iskilo tavo posta paskaicius, tai bent pora is ju pateiksiu.
Rasai, kad vaikas, budamas su bendraamziais, negali ismokti bendrauti su kito amziaus zmonem. O tai tie vaikai, kurie eina i mokykla, jie ka, manai, izoliuoti nuo savo seimos???

Nus, musu vaikai VISADA kartu su mumis- keliaujam, lankom draugus ir gimines, svenciam sventes, atostogaujam, t.t.t. Jau kam kam, bet mano vyresnelei nera jokiu barjeru su vyresnio amziaus zmonem

. Maziukas dar mazai bendrauja, nors vat ka tik grizom is draugu- visiems ciulbejo apie savo gera gyvenima

. O su mokykla dukros draugu ratas dar prasiplete- eina sniurais ne tik klases draugai, bet ir treciokai-ketvirtokai

.
Pala, kas cia dar man aki reze... A, vat, rasai , kad seimoje atseit ivairove... Na, kokia cia ivairove- vienas mazas kolektyvas, su taisyklem, vieningom visiems. O stai susirenka i mokykla 20 vaikisciu is skirtingu seimu, skirtingu auklejimu, sklirtingu vertybiu, skirtingu supratimu apie pasauli. Taip, mokyklines taisykles bendros. Bet vat kaip jie skirstosi vietas po saule- grazu paziuret, visi stengiasi savo pirmenybe kazkur irodyti ar kompromisa surasti, berniukai kartais ir kumscius i darba paleidzia

. Na, paauginsi ta vaika namuose. Ir kas paskui- pirmyn i gyvenima...O ten mamyte uz rankos nelaikys (kaip kad buvo kokiam burelyje...), tevelis nununu nepasakys berniukui, kuris ji oziu isvadino ir i uzpakali ispyre. O kas tada? O dar veliau- mokslai, karjera, konkurencija? Kas gali paneigti galimybe, kad namie neisaugs Bebenciukas, depresuojantis del siuolaikinio pasaulio ziaurumo

.
O juk pasaulis siuolaikinis

. Milijonai issukiu, milijonai galimybiu

.
Ech, nuostabiu laiku gyvenam. O kazka kazkodel traukia akmens amzius. Keista

.