QUOTE(Dar @ 2007 09 10, 12:58)
1. Išsilavinimą pagal savo įsitikinimus, nu jo mano įsitikinimas gali būti, kad nereikia istorijos labai gerai žinoti, nes mano vaikas bus būtinai gydytojas ar dar kas. Manau išsilavinimas turi būti suteiktas pagal nustatytą lygį ar kaip ten jis vadinasi, ir jį nustato toli gražu ne tėvai. Beje jei vaikas normalus, tai jo poreikius tikrai patenkins mokykla, o blogybių rasim visur, ir parduotuvėje ir gatvėje ir kieme, tai gal niekur to vaiko neleiskim.
apie įsitikinimus: šiaip norėjau pasakyt apie kiek kitokius įsitikinimus. pvz. religinius. tėvai gali būt pasišventę savo tikėjimo atsovai ir norėt vaiką ugdyt būtent pagal to tikėjimo normas. o tam tikri dalykai, kurių mokoma mokykloje, gali stipriai tam prieštarauti.
o dėl lygio: toli gražu ne visos mokyklos atitinka tą nustatytą lygį. kai kuriose iki jo labai toli. be to, šiais laikais norint kažko pasiekt konkrečioj srityje, kad ir įstoti į norimą specialybę, vien mokykloje gautų žinių nepakanka. visvien reikia investuoti į papildomą ugdymą.
apie normalumą: beveik visi vaikai einantys į mokyklą yra normalūs (išskyrus spec. poreikių turinčius). ir daugelio jų poreikių mokykla nepatenkina.
2. O kaip gi kitaip. Galiu netiksliai pasakyti, pataisykit, kas žino tiksliau, iki 5 m. formuojasi vaiko ,,aš,, o iki 10 m. galutinai susidaro žmogaus asmenybė.
Koks susiformuos toks ir bus viduje. Sunku bus prisitaikyti, nemokės spręsti konfliktų šeimoje, bus savanaudis, norės, kad tik jam duotų, pats duoti nemokės, ir t.t. Nereikia ieškoti toli, visi kurie augo apgaubti nesveika tėvų meile, to gyvenime nemoka.
o mokykla apsaugo nuo nesveikos tėvų meilės? ar mokykla išmoko bti nesavanaudžiu? išmoko spręsti konfliktus šeimoje?
Skirkitės, marios -- šųdas plaukia!