Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie mintis neleisti vaiko į mokyklą

QUOTE(Dios @ 2007 08 20, 17:45)
mokyklos didysis pliusas -- tai "patikrinta", žinoma, aišku, ir nuima didelę dalį atsakomybės nuo tėvų pečių.
alternatyvos pas mus kol kas tik kaip išimtis ir dar eksperimentų stadijoje.

Man atrodo, kad pataikėte į dešimtuką: "nuima didelę dalį atsakomybės nuo tėvų pečių"...
Taigi, medikai tebūna atsakingi už mano sveikatą, švietimo įstaigos už mokymąsi, bažnyčia - už teisingą ir žmogų išlaisvinančią pasaulėžiūrą...
Lai partijos ir vvyriausybė būna atsakingi už mano ir vaikų gyvenimą, - pečiai bus laisvesni... Jos ideologija jau patikrinta... ne eksperimento stadijoje...
Kad psichologiškai nesveika vaikus lyginti vienus su kitais, žino kiekviena mama, o kad švietimo sistema pagrįsta vertinimu ir lyginimu, neskaitant jau kitų dalykų, tai lyg ir "patikrinta"
Na bet atsiprašau, gal per daug karštai parašiau...
Atsakyti
Man teko girdėti apie vieną mamą LT, kuri atsiėmė savo vaiką iš pirmos klasės ir moko namuose. Būtų labai įdomu, jei ta mama parašytų čia, nes dabar diskutuojama daugiau teoriškai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Afalina @ 2007 08 22, 13:49)
Man atrodo, kad pataikėte į dešimtuką: "nuima didelę dalį atsakomybės nuo tėvų pečių"...
Taigi, medikai tebūna atsakingi už mano sveikatą, švietimo įstaigos už mokymąsi, bažnyčia - už teisingą ir žmogų išlaisvinančią pasaulėžiūrą...
Lai partijos ir vvyriausybė būna atsakingi už mano ir vaikų gyvenimą, - pečiai bus laisvesni...  Jos ideologija jau patikrinta... ne eksperimento stadijoje...
Kad psichologiškai nesveika vaikus lyginti vienus su kitais, žino kiekviena mama, o kad švietimo sistema pagrįsta vertinimu ir lyginimu, neskaitant jau kitų dalykų, tai lyg ir "patikrinta"
Na bet atsiprašau, gal per daug karštai parašiau...

o kaip dauguma tėvų mąsto? vaikas neišmoko -- vadinasi mokytojas neišaiškino, vaikas nenori mokytis -- tai mokytojas nesugeba sudomint. tai kol patys ir sudomintų ir išaiškintų, turbūt nuprotėtų.
o kitas dalykas -- namų mokymas visgi didelė prabanga. jeigu tėvams tenka dirbt nuo 8 iki 6 kasdien -- kas sužiūrės kad vaikas visą dieną ne gatvėm laksto ar prie tv vėpso?
o dėl vertinimo ir lyginimo -- deja, ne tik švietimo sistemoje jis yra, todėl vargu ar pavyks nuo to pabėgti.
Atsakyti
pamenu skaiciau interviu lyg su Krivicku, pasak jo, lytinis auklejimas - grynai mokyklos reikalas..
va tipishkas teveliu mastymas, lytinis auklejimas - mokyklos, dorovinis auklejimas- mokyklos, apskritai auklejimas - mokyklos... stai ir turim gauja mokyklai numestu vaikuciu...o kad mokykloje vos vos ismokyti speja, ka ten ismokyti, dauguma mokytoju speja tik isdestyti.. o destyti paprasciau, kai visi vienodi ir lygus, va ir turim Pink Floidu sienos vaizdo klipa...
Nzn, ka reikes daryti sunui paaugus, bus salygos- ieshkosim alternatyvos mokyklai, nebus salygu, vis tiek ieshkosim..
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2007 08 24, 15:00)
pamenu skaiciau interviu lyg su Krivicku, pasak jo, lytinis auklejimas - grynai mokyklos reikalas..
va tipishkas teveliu mastymas, lytinis auklejimas - mokyklos, dorovinis auklejimas- mokyklos, apskritai auklejimas - mokyklos... stai ir turim gauja mokyklai numestu vaikuciu...o kad mokykloje vos vos ismokyti speja, ka ten ismokyti, dauguma mokytoju speja tik isdestyti.. o destyti paprasciau, kai visi vienodi ir lygus, va ir turim Pink Floidu sienos vaizdo klipa...
Nzn, ka reikes daryti sunui paaugus, bus salygos- ieshkosim alternatyvos mokyklai, nebus salygu, vis tiek ieshkosim..

pagal socialinius tyrimus visuomenė įtakoja vaiko ugdymą vos 3 procentus...
taigi, tėvai, "nusimesdami" rūpesčius nuo savo pečių, apgauna patys save patys to net nesuvokdami
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2007 08 24, 13:34)
namų mokymas visgi didelė prabanga. jeigu tėvams tenka dirbt nuo 8 iki 6 kasdien -- kas sužiūrės kad vaikas visą dieną ne gatvėm laksto ar prie tv vėpso?
o dėl vertinimo ir lyginimo -- deja, ne tik švietimo sistemoje jis yra, todėl vargu ar pavyks nuo to pabėgti.

namų mokyme yra nedidelė, bet svarbi išimtis - vienas iš tėvų tuributi, dirbti ar kt namuose.

darbas ir mokymasisi iš susidomėjimo yra žymiai efektyvesnis nei dėl pažymio

o kad vaikui būtų įdomu, reikia mokytis ir dirbti pagal jo mokymosi stilių, deja mokykloje tebeegzistuoja vos vienas stilius... daugiausia - du, o iš viso jų yra aštuoni...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afalina: 25 rugpjūčio 2007 - 10:34
QUOTE(Afalina @ 2007 08 25, 10:31)
pagal socialinius tyrimus visuomenė įtakoja vaiko ugdymą vos 3 procentus...
taigi, tėvai, "nusimesdami" rūpesčius nuo savo pečių, apgauna patys save patys to net nesuvokdami

tik 3 % ???
jei tai tiesa, labai gerai
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2007 08 27, 15:25)
tik 3 % ???
jei tai tiesa, labai gerai
Nesupratau, kuo čia džiaugtis g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 27, 15:42)
Nesupratau, kuo čia džiaugtis  g.gif ...

galvojau, visuomenes itaka didesne, o man nelabai patinka dabartine greita vartotojishka visuomene
butu smagu, jei tik 3%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 27 rugpjūčio 2007 - 17:21
QUOTE(g00te @ 2007 08 27, 18:20)
galvojau, visuomenes itaka didesne ...
Ai doh.gif ! Neatidžiai perskaičiau blush2.gif .
Be jokios abejonės, šeima - pirmoji, pagrindinė ir nepakeičiama vaiko auklėtoja ir mokytoja. Labai gaila, kad daugelis tėvų to nesuvokia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 08 27, 19:01)
Ai  doh.gif ! Neatidžiai perskaičiau  :g  eda2: .
Be jokios abejonės, šeima - pirmoji, pagrindinė ir nepakeičiama vaiko auklėtoja ir mokytoja. Labai gaila, kad daugelis tėvų to nesuvokia.  verysad.gif

ir dar liūdniau, kai pasiduoda: "mokykla išauklės", "armija išauklės"...verysad.gif
t.y." perduoda" atsakomybę tiems, kurie "išauklėti" negali...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afalina: 27 rugpjūčio 2007 - 19:55
QUOTE(Afalina @ 2007 08 27, 19:54)
ir dar liūdniau, kai pasiduoda: "mokykla išauklės", "armija išauklės"...verysad.gif
t.y." perduoda" atsakomybę tiems, kurie "išauklėti" negali...

dauguma ne pasiduoda, jie isitikine, kad mokyklos prievole yra aukleti, kaip ir mokyti...
bet situacija gal keiciasi i geraja puse, kai kurie mokytojai, pvz mama, jos drauges-kolegos, pries pora metu "medziodavo" savo aukletiniu tevus, skambindavo, kviestavo i susirinkimus, vaziuodavo i namus, ieshkodavo darbe, dabar gi kartais pasiskundzia del didelio tevu rupescio vaikai...
Atsakyti
Man tai absurdas būtų neleisti vaiko į mokyklą. Jei nenori į paprastą, galima parinkti kitokią pvz.: pagal suzuki, montesori, valdorfo metodą dirbančią. Kad vaikų neleidžia į darželį tai nieko tokio, bet jei neleidžia į mokyklą, tai kažkas ne taip su tais tėveliais.
Atsakyti