Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie mintis neleisti vaiko į mokyklą

QUOTE(klopedija @ 2007 03 04, 10:59)
Esu specialioji pedagogė logopedė, man tenka "srėbti" ir tėvų, ir mokytojų "privirtą košę". Galiu drąsiai tvirtinti, kad išmanau tiek pedagoginius, tiek psichologinius, tiek socialinius dėsningumus.

ogo blink.gif
as pamaniau, kad cia mazu maziausiai puse svietimo ministerijos propesoriu vienu niku pasivadine sedi....
neidelizuok pedagogu, a, gi visi zino, i pedagogini daugumoj stoja vidutinybes, joms i rimtesnes aukstasias istot ner sansu... o apie meile vaikams ar pasaukima buti pedagogu nera ko ir kalbeti
Atsakyti
JAV yra visyškai normalu, kai vaikai mokasi namuose. Tai vadinasi homeschooling, yra įvairių bendruomenių, net gi jeigu pildai pareiškimą kai nori paimti vaiką iš mokyklos, turi pažymėti arba mokyklos pavadinimą, arba homeschooling community pavadinimą. Yra labai griežti istatymai, kurie reikalauja iš tevų, kad vaikai įgytų išsilavinimą, bet gi surado žmones galimybę, organizavosi, apginė savo teises ir dabar kiekviena šeima turi teisę mokyti vaikus savarankiškai blush2.gif ir prieš komisjią kasmet nieks neatsiskaito g.gif

LT aišku viskas yra kitaip ir reikia daug daugiau pastangų, norint organizuoti mokyma namuose, bet vistiek nieko blogo čia nera - nesuprantu, kodėl kai - kurios mamos taip piktai pasisako schmoll.gif Ar jus nežinot, kad vakaruose tai yra plačiai praktikuojama ir nieks dėl to nesuka galvos? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 04 kovo 2007 - 11:22
g00te,2007 03 04, 11:11
neidelizuok pedagogu
Neidelizuoju schmoll.gif

gi visi zino, i pedagogini daugumoj stoja vidutinybes, joms i  rimtesnes aukstasias istot ner sansu... o apie meile vaikams ar pasaukima buti pedagogu nera ko ir kalbeti
Ir Tavo vaikus tokie mokys... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2007 03 04, 11:59)
Esu specialioji pedagogė logopedė, man tenka "srėbti" ir tėvų, ir mokytojų "privirtą košę". Galiu drąsiai tvirtinti, kad išmanau tiek pedagoginius, tiek psichologinius, tiek socialinius dėsningumus.

Tai patikėkit, kad čia yra tėvų, kurie bijo privirti tos košės, bet tik sako, beje, kaip ir Jūs teigiat, kad mokytojai irgi priverda tos košės.
Antra, esu patyrusi ne kartą pati tiesiog paprastam gyvenime, kad naujas žvilgsnis iš šalies, na tarsi protrūkis, na gal netradicinis žvilgsnis, sprendimas, dažnai būna vertingas ir geras, bent jau diskutuotinas, o ką, jeigu be išankstinės nuomonės. Pati kartais jaučiu, kad "specializacija" dažnai uždeda rėmus, priverčia nesąmoningai žiūrėti siauriau, na tai šiaip jau ir yra specializacija - siaura sritis, kurią išmanai.
Būtų įdomu išgirsti, kokios košės reiktų vengti, ir dar maloniau būtų, kad pasidalintumėt, o ne mokytumėt (pati esu kai kurių (ne mokyklinių dalykų)) mokytoja, tad patyriau, kad mokytojų neklauso ir negirdi. Taigi vienintelė išeitis būti išgirstu - ieškoti kalbėjimo į kitą būdų (jei nori būti išgirstas), o ne kaltinti kitą, kad neprotingas, negirdi ir nemoka ...........
Manau mokytojas gali padėti išmokti mokytis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 04 kovo 2007 - 11:27
Iš karto prisiminiau savo anytą - ji yra rusų kalbos ir literatūros mokytoja - žmogus labai kategoriškas, viską ką išmoko anksčiau laiko vienintele tiesa cool.gif
iš tikrujų vaikų auklėjimo menas keičiasi ir priklauso nuo kultūros ir epochos. Dabar pas mus LT yra didžiujų permainų metas blush2.gif Todėl turime pasistengti vieną kitą suprasti ir nevertinti per griežtai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 03 04, 12:29)
Iš karto prisiminiau savo anytą - ji yra rusų kalbos ir literatūros mokytoja - žmogus labai kategoriškas, viską ką išmoko anksčiau laiko vienintele tiesa  cool.gif
iš tikrujų vaikų auklėjimo menas keičiasi ir priklauso nuo kultūros ir epochos. Dabar pas mus LT yra didžiujų permainų metas blush2.gif  Todėl turime pasistengti vieną kitą suprasti ir nevertinti per griežtai  ax.gif

Aš pritarsiu Jūsų nuomonei, ir dar papildysiu, kad suprantu Klopediją, taip sunku kartais būna ir pikta, kai matai tiek neišmanymo, tiek na stačiai bukumo aplink, ir tai iš tiesų skaudina, jei išmanai tą dalyką (ypač, kai kalbama apie vaikus), taip norisi visus sukrėsti ir pasakyti, na argi nesuprantat, kad kai ką darot ne taip, bet ..... kaip jau sakiau, jei man iš tikrųjų skauda širdį, ir noriu kažka duoti, tai turiu duoti taip, kad galima būtų paimti, na ta parsme, kartais tikrai lengviau pasikeisti pačiam (kalbu ne apie nuomonę, o apie kalbėjimo, dialogo būdą), ir kitas išgirs, gal net įsiklausys, ir gal net, pasikeitus man, pasikeis pats, o gal pasikeisiu aš ....
P.S. gerbiama Klopedija, Jūsų nuomonę iš tiesų labai reikia išgirsti, aš tik noriu pasakyti, kad kategoriškumas atsuka ne veidus, o nugaras 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 04 kovo 2007 - 11:38
QUOTE(klopedija @ 2007 03 04, 11:21)
Ir Tavo vaikus tokie mokys...  cool.gif

siaubas, ane?
Norako, Natuke thumbup.gif
Natuke, mano mam yra rusiste... g.gif
lotuliukas.gif
Beje, pasak jos, dabar randasi nauju teveliu karta - principingu, sekanciu pedagogu darba ir ju pasiektus rezultatus, besidominciu mokykla, jos problemomis, lavinaciu save tam, kad galetu lavinti vaikus.
nezinau, ar jai nuo to lengviau ar sunkiau, is vienos puses nebereikia lakstyt ieshkant vaiku ar ju teveliu
is kitos puses, amzinai tenka irodinet savo kolegu kompetencija, net jei tokios ir ner...
Atsakyti
Perskaičiau visą temą. Neradau rimto argumento KODĖL neleist vaiko į mokyklą? Nes aplinka, visuomenė bloga? Bet ji tokia yra ir vaikas turi pamatyt realybę. Antraip kaip jis skirs blogį nuo gėrio? Va čia tėvų pareiga ir yra-rodyt vaikui viską ir mokyt atskirt kas gerai, o kas ne.
Man kažkiek į kalėjimą panašu-laikysiu uždaręs tave auksiniame narve, o kai tu išskrisi, tai jau nežinau kaip ten bus doh.gif
Atsakyti
norako,2007 03 04, 11:34
noriu pasakyti, kad kategoriškumas atsuka ne veidus, o nugaras  4u.gif
Apgailestauju, kad mano virtualus tonas atrodo kategoriškas, konstatuoju faktus iš savo profesinės patirties.
Pasikartosiu: šiuolaikinė švietimo sistema surenka gimusius šliaužioti ir gimusius skraidyti kartu ir atkakliai visus juos moko vaikščioti. verysad.gif Man dėl to neramu, man tai rūpi... todėl siūlau ne konfrontuoti, o diskutuoti: ką galima padaryti, kaip tai daryti, kodėl pavyko ar nepavyko ir t.t. Jau rašiau, kad įstatymais numatytos išlygos, nesuprantu, kodėl niekas neklausia ir nediskutuoja, kokios?.. g.gif
Atsakyti
o tiesa, kokios?

mes pvz planuojam išvažiuoti į užsienį ilgam, ten mokyklos ir kultūra labai nuo mūsų skiriasi - net gi mokslo metai kitų laikų prasidieda... ar turėsim mes galimybę mokyti vaiką namuose pagal Lt programą?
Atsakyti
Natuke,2007 03 04, 12:38
o tiesa, kokios?
Vaikams, turintiems specialiųjų poreikių, t.p. religinėms bendruomenėms. Beje, bendruomenės turi vaikus mokyti pagal SMM patvirtintas mokymo programas, kitaip tas mokslas neaprobuojamas, t.y. nelegalus.

mes pvz planuojam išvažiuoti į užsienį (...) ar turėsim mes galimybę mokyti vaiką namuose pagal Lt programą?
Deja, ne schmoll.gif . Galėsite lankyti lietuvių bendruomenės mokyklas, kurios dažniausiai būna šeštadieninės, didžiausias dėmesys ten skiriamas lietuvių kalbos ir istorijos mokymui.
Atsakyti
QUOTE(beata777 @ 2007 02 21, 22:51)
o Lietuvos istatymus zinote, todel manau, kad mes cia bergzdziai diskutuojame....
keista tik, kad zmones bando israst dvirati, kai jis jau israstas.....
Istatymai leidzia mokinti specialiuju poreikiu neturinti vaika namuose. Tik mokyklu vadovybes ko gero dar per pora metu nespejo su jais gerai susipazinti.
Atsakyti