QUOTE(ramsaite @ 2007 02 22, 13:29)
Ne man nesiule prideginti, sake kol citologinis tvarkoj nieko daryti nereikia. O mes su vyru gydemes nuo bakterijos, sake pavadinima bet nebepamenu,cia parodo paprastas tepinelis. O seip man del citologinio mazai ka ir sake, sako yra nelabai geras, bet tai gali duoti tos bakterijos, ir dar pakartojimui kazkodel skaiciavo keturis menesius, sako, kad po to vel nebutu pakitimu ir mes taves negasdintume, kazkodel galimas daigtas po keturiu men citologins bus geras, o jei vel negeras, tai sius biosijai,ir kazkokiom bakterijom tirti, as nelabai dar ir suprantu, nes neseniai susiduriau ir dabar pradejau dometis tuom issamiau
Šiaip tame yra logikos, jeigu ta bakterija iškreipia onkocitologinį tyrimą, tai tikrai neverta dirginti kaklelį be reikalo
Tos bakterijos, kurias siųs tirtis po 4 mėn, jeigu onkocitologinis bus su pakitimais - yra Žmogaus Papilomos Virusas (ŽPV) ir jo genotipus. Nes yra keli šio viruso pavojingi tipai, kurie gali sukelti vėžį.
Kai man buvo nustatyti pakitimai kaklelyje po onkocitologinio tepinėlio (poliklinikoj darė nemokamai), mane nusiuntė pirmiausiai kolposkopijai (apžiūra su mikroskopu, poliklinikoj nemokamai darė), po to tyrimas dėl ŽPV ir jo tipų (bendroj sumoj apie 100Lt kainavo), kartu paėmiau pakartotinį onkocitologinį, patvirtino man ŽPV ir vieną iš pavojingų tipų (16 ar 18 nepamenu tiksliai, dar pavojingas yra 45 tipas, daugiau net nežinau), gryžau į polikliniką, padarė visus kraujo tyrimus, tepinėlius (paprastus) ir išrašė siuntimą į ligoninę konizacijai ir kartu biopsijai iš išpjauto audinio.
Va toks mano "gydymo kursas" trumpai
Po operacijos kas 3 mėnesiai turėtų būti kartojamas onkocitologinis tepinėlis, kol 3 iš eilės bus geri. Po to jau kaip ir kitoms moterims profilaktiškai tik bus imamas.
Papildyta:
Tiesa, mano vyriui jokių tyrimų nedarė, nieko netyrė.