Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

nu netuyciom sita jusu temele radau. man irgi gyd sake kad yra zaizdele,padare tyrima bet nieko neskyre. sake tik pora zvakuciu gynalgin. Okaip dar a gydyt reik?
Atsakyti
Sveikos, prasau pasidalinkit patirtimi, ziniomis. Man atliko pap testa, yra rasta CIN1. Treciadieni man darys biopsija. Ar reikia saugotis po biopsijos, pvz. neiti i baseini, pirti, negalima tureti lytiniu santykiu? As turiu viena partneri ir jei pas mane ras zpv , kas yra taikytina partneriui? nes as nuo jo uzsikreciau ir jei issigydysiu, paskui vis viena turesiu galimybe vel uzsikresti. ar imanoma pasalinti is vyru ta virusa?
Labai lauksiu atsakymu is jusu.
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2007 12 19, 00:32)
nu netuyciom sita jusu temele radau. man irgi gyd sake kad yra zaizdele,padare tyrima bet nieko neskyre. sake tik pora zvakuciu gynalgin. Okaip dar a gydyt reik?

Jeigu citologinis tyrimas geras tai gydyti nereikia, tik kas metus pasitikrinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Este69 @ 2007 12 19, 02:16)
Sveikos, prasau pasidalinkit patirtimi, ziniomis. Man atliko pap testa, yra rasta CIN1. Treciadieni man darys biopsija. Ar reikia saugotis po biopsijos, pvz. neiti i baseini, pirti, negalima tureti lytiniu santykiu? As turiu viena partneri ir jei pas mane ras zpv , kas yra taikytina partneriui? nes as nuo jo uzsikreciau ir jei issigydysiu, paskui vis viena turesiu galimybe vel uzsikresti. ar imanoma pasalinti is vyru ta virusa?
Labai lauksiu atsakymu is jusu.

Teisingai tau GABUTE pasake, as tokiu pat nurodymu laikiausi. Ir dar sunkumu kelt negalima.
O ZPV tai tikrai, visam gyvenimui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Masia @ 2007 12 19, 16:31)
Teisingai tau GABUTE pasake, as tokiu pat nurodymu laikiausi. Ir dar sunkumu kelt negalima.
O ZPV tai tikrai, visam gyvenimui  doh.gif

Rimtai ZPVnegydomas, net jei 16 arba 18 rusis? o kaip su skiepu nuo gimdos kaklelio vezio, kada jis skiepijamas? kiek zinau, negalima juo skiepytis jei yra organizme zvp rizikingu rusiu? jus neisivaizduojat kaip as bijau biopsijos ir rezultatu....
Atsakyti
QUOTE(Este69 @ 2007 12 20, 13:18)
Rimtai ZPVnegydomas, net jei 16 arba 18 rusis? o kaip su skiepu nuo gimdos kaklelio vezio, kada jis skiepijamas? kiek zinau, negalima juo skiepytis jei yra organizme zvp rizikingu rusiu? jus neisivaizduojat kaip as bijau biopsijos ir rezultatu....

as isivaizduoju tavo baime, bet is tikro manau ten nieko aisaus nera, pats baisiausia dalykas yra prisiruosti nueiti ir laukimas. Man galbut irgi to reieks, tai man siaip nuo minties bloga net, o is kitos puses bent tiksliai zinosi, kaip ten reikalai.
Atsakyti
Galiu ir aš pasakyti, kad man prieš keturi metus buvo žaizdelė, gydytoja sakė kad nieko nereikia daryti, pati užgis g.gif , nelabai norėjau tikėti, po kiek laiko žaizdelė padidėjo, padarė onkocitologinį tyrą, rado CIN3, aukščiausia stadija .Prieš tai dar tyrimų rezultatus buvo supainioję, sakė viskas gerai, bet man kažkaip ant širdies neramu, zyziau gyd , ar tikrai viskas gerai...., tada ji sako dar kartą pažiūrėsiu, ir tik ateina ir sako, kuo greičiau operacijai ruoštis, man šokas. Susitariau dėl operacijos, padarė kaklelio amputaciją, sakė pati nebepagimdysiu, teks cezarį daryt. Po keturių metų pastojau, mergytę pati pagimdžiau, be jokių plyšimų. Man tiesiog pasisekė, kad dar laiku operavausi. Dabar kas met darausi tyrimą ir tikrai visoms patariu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramuniki: 20 gruodžio 2007 - 13:35
Sveikos,
Pas mane ir yra ta zaizdele, bet jos gydyt dar neteko, o kiekvienais metais reikia eit i apziura. Va dabar galvuoju po gimdymo dar man jos neziurejo, o jau praejo nemazai laiko, jauciu reiks po naujuju apsilankyt pas ginekologe. O idomu, kokie simptomai pasireiskia, ar skauda kai ten su ja kas negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramuniki @ 2007 12 20, 14:33)
Galiu ir aš pasakyti, kad man prieš keturi metus buvo žaizdelė, gydytoja sakė kad nieko nereikia daryti, pati užgis  g.gif , nelabai norėjau tikėti, po kiek laiko žaizdelė padidėjo, padarė onkocitologinį tyrą, rado CIN3, aukščiausia stadija .Prieš tai dar tyrimų rezultatus buvo supainioję, sakė viskas gerai, bet man kažkaip ant širdies neramu, zyziau gyd , ar tikrai viskas gerai...., tada ji sako dar kartą pažiūrėsiu, ir tik ateina ir sako, kuo greičiau operacijai ruoštis, man šokas. Susitariau dėl operacijos, padarė kaklelio amputaciją, sakė pati nebepagimdysiu, teks cezarį daryt. Po keturių metų pastojau, mergytę pati pagimdžiau, be jokių plyšimų. Man tiesiog pasisekė, kad dar laiku operavausi. Dabar kas met darausi tyrimą ir tikrai visoms patariu.

Ramuniki, teisingai padarei,kad dar karta tikrinaisi. man is pradziu ia akies paziurejo, sake viskas gerai,jokiu pakitimu. Del visa ko paeme tepineli, ir rado cin1. o po biopsijos sake gali paaisketi kad ne tik cin1 yra. reikia visados geriau pasitikrinti .
Tau viskas taip paprastai buvo su gimdymu? girdejau, kad kai kurios is viso negali isnesioti po gimdos kaklelio pasalinimo/arba jo dalies pasalinimo. As planuoju turetu vaikuti, praktiskai ejau pas gydytoja vien del to,kad pasitikrinciau sveikata ar viskas gerai, o dabar suzinojau....ir vis galvoju ar dar galesiu tureti jei po biopsijos ras ka nors blogiau....

Papildyta:
QUOTE(Vasara*** @ 2007 12 20, 14:11)
as isivaizduoju tavo baime, bet is tikro manau ten nieko aisaus nera, pats baisiausia dalykas yra prisiruosti nueiti ir laukimas. Man galbut irgi to reieks, tai man siaip nuo minties bloga net, o is kitos puses bent tiksliai zinosi, kaip ten reikalai.

as labiausiai bijau blogu atsakymu, paskui pasekmiu.. zinau, kad kai eisiu darytis biopsijos irgi drebes kinkos,bet tai tik 20 min operacija ir viskas....o padariniai visam gyvenimui...
Atsakyti
QUOTE(Regin @ 2007 12 20, 13:40)
Sveikos,
Pas mane ir yra ta zaizdele, bet jos gydyt dar neteko, o kiekvienais metais reikia eit i apziura. Va dabar galvuoju po gimdymo dar man jos neziurejo, o jau praejo nemazai laiko, jauciu reiks po naujuju apsilankyt pas ginekologe. O idomu, kokie simptomai pasireiskia, ar skauda kai ten su ja kas negerai g.gif

Galiu pasakyti, pvz man nieko nesijautė, kad ten yra kažkas blogai ar kad skaudėtų, tik per apžiūrą pamato, kokia ta gimdos kaklelio žaizdelė ir panašiai... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina 25 @ 2007 12 20, 15:59)
Galiu pasakyti, pvz man nieko nesijautė, kad ten yra kažkas blogai ar kad skaudėtų, tik per apžiūrą pamato, kokia ta gimdos kaklelio žaizdelė ir panašiai...  rolleyes.gif

Aisku, aciu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Este69,2007 12 20, 14:02]

Tau viskas taip paprastai buvo su gimdymu? girdejau, kad kai kurios is viso negali isnesioti po gimdos kaklelio pasalinimo/arba jo dalies pasalinimo. As planuoju turetu vaikuti, praktiskai ejau pas gydytoja vien del to,kad pasitikrinciau sveikata ar viskas gerai, o dabar suzinojau....ir vis galvoju ar dar galesiu tureti jei po biopsijos ras ka nors blogiau....

Man nuo 6,5 mėn jau buvo sunku vaikščioti, ypač stovėti, atrodydavo kad tuoj pamesiu. Tai aš 34 savaičių atsidūriau ligoninėje, pradėjo man pilvą vis paskaudėti, toks jausmas kaip prieš mėnesines. Pagulėjau ligoninėj savaitę, subrandino plaučiukus ir paleido namo. 37 savaičių pagimdžiau, iki galo neišnešiojau. O kai prasidėjo gimdymas, sakė kad kaklelis atsidarinėja ko tikrai nesitikėjau (nors buvo ir operuotas - visiška amputacija- taip gyd sakė ), tik stumti pačioj pradžioj neleido, kad neplyščiau.
Dabar reikia tikrintis kalėdų proga , vėl bijau .
Atsakyti