Užjaučiu. Žinau ką reiškia tas laukimas. Aš va irgi dabar laukiu atsakymo. Bet mūsų atveju nereikėtų nuolat nervintis. Juk jei dar ne HSIL, visada yra tikimybė, kad kitą kartą jis bus.
Aš pergyvenau ir graužiausi visus 6 metus. Bet dabar kažkaip apsiraminau. Jei ir bus HSIL, tai vistiek nebus organizme išplitęs procesas (nes gimdos kaklelio vėžys plinta lėtai). Be to, pakitimai bus anksti pastebėti.
Tokiu atveju, jie ima biopsiją, jei reikia daro konizaciją, bet operuodami jauną, norinčią turėti vaikelį, moterį, stengiasi, jog konizacija būtų kuo mažesnės apimties. Dauguma moterų po šios operacijos normaliai išnešioja ir pagimdo.
Negana to, šitai neatsitiko tik mums. Apsidairyk ir pamatysi kiek daug yra sergančių vėžiu (ir kur kas rimtesniu), ir kiek daug žmonių įveikia ligą! O čia juk tik mažulytis pakitusių ląstelių lopinėlis!
Ir dar. Tai nėra kažkas svetimas mūsų organizme. Tai mūsų nuosavos ląstelės, kurios pavargo nuo nuolatinio streso, nemigos, netinkamos mitybos... Tuo tarpu milijonai kitų ląstelių stengiasi su pakitusiomis kovoti! Gal, užuot stresavusios, padėkim joms?
Mokslininkai nustatė, jog žmogaus mintys turi labai didelę galią (pvz. nuo streso susiaurėja kraujagyslės, audiniai sunkiau aprūpinami maisto medžiagomis ir deguonimi, sunkiau pašalinamos medžiagų apykaitos liekanos). Todėl pasistenkim negalvoti, kas bus ir kaip bus. Tai tikrai dar nėra blogiausia, kas galėjo mums nutikti.
Sustokim. Palepinkim save, nusiteikim teigiamai, nueikim į baseiną, pasivažinėkim dviračiu, paskaitykim gerą knygą, išsimiegokim, pasidžiaukim gyvenimu! Aš jau patyriau, kokį didžiulį poveikį poilsis ir teigiamos emocijos turi organizmui (gaila, kad prireikė gero spyrio į užpakalį jog tai suprasčiau).
Be to, būna, kad šie pakitimai savaime regresuoja
Taip va mąstau aš. Būna akimirkų kai pasidaro baisiai gaila savęs. Bet jau kuris laikas jos manęs neaplanko
. Iš visų dalykų, kurie galėjo mums atsitikti, tai - vienas nebaisiausių
Manau šis patarimas tikrai labai geras...
Aš pati laukiu konizacijos, kuri bus už kelių dienų.......
Ir šis patarimas man labai padėjo...
Labai labai AČIŪ....