Įkraunama...
Įkraunama...

Velimas (Felting) 13

QUOTE(nneringa @ 2006 12 17, 22:16)
Mano gėlytė (velta pagal jei nemaišau  blush2.gif  Rubberneck pamokėlę)

Sauni gelyte gavosi! Dziaugiuosi kad Tau pavyko!!!
O as dar syki noreciau pasveikinti Diva su mazaja dukrele drinks_cheers.gif ir prisipazinti kad siandien dar syki ja zavejausi veldama savo pirmasias pirstines. Kiek gi jai reikejo jegu savo darbeliams?! As nusiplukiau lyg lauka buciau arusi blink.gif ....
Bet pavyko 4u.gif Stai mano pirmasis pirstininis blynas tongue.gif ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rubberneck @ 2006 12 17, 22:23)
Bet pavyko 4u.gif Stai  mano pirmasis pirstininis blynas  tongue.gif  ax.gif

Kokios gražios!!!!!! wub.gif Labai labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Heiki Heiki! @ 2006 12 17, 23:25)
Kokios gražios!!!!!!  wub.gif Labai labai  thumbup.gif

Aciu, as stengiausi blush2.gif
planuoju prie ju nuvelt kepuraite - bus komplektas i pirti thumbup.gif
Atsakyti
Diva, sveikinimai susilaukus dukreles happybday.gif ! Lengvo jums prisitaikymo vieniems prie kitu 4u.gif
Kai parashe kad veli ligininej, maniau juokauja blink.gif ..gal tu, moterie, kiek pailsek...atsigrezhk i vaikus....save....vyra... toks ypatingas metas dabar...bus dar to laiko velimui heart.gif

QUOTE(liinalommi @ 2006 12 16, 15:25)
WoW... you guys are SO busy....  thumbup.gif

A while ago someone asked me about the outlines on my felts...
I build my felts with the picture on the top.. The outlines are the last thing I put on the picture. (it is still dry wool, no water) when it is ready I wet it and felt it all down by hand and only roll at the very end...

Here is some other feltmakers works...

LiinaLommi

Kiitos, Karoliina. I guess, you just have magic hands and many years of experience smile.gif
and happy felt to you too 4u.gif

dabar ish interneto platybiu: megztinis, suveltas i batukus kudikiui:
user posted image
ir kaledu eglutes:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nneringa @ 2006 12 17, 22:16)
Mano angeliukai :
user posted image

tik nesupyk, bet labai vulgarios lūpos schmoll.gif , ir ta raudona gal labiau vampyriukams nei angeliukams bigsmile.gif
o angelus kartais ir visai be burnytės daro ax.gif
Atsakyti
Labai smagu DIVA, kad jau sugrįžai. Didelės ištvermės, meilės šeimai ir veltiniams.

Mergaitės, ką jūs darote jeigu sluoksna nesivelia šlapiu būdu, adatelėmis velti nemoku, o vilnos prisipirkau ir jau antra diena viską gadinu. Bandžiau velti tapkutes, per siules viskas atsiklijuoja vos nuėmi nuo šablono. Tikriausiai jokių būdu šlapiai ją suvelti nėra. O gal?
Atsakyti
QUOTE(rooma @ 2006 12 17, 21:23)
Mergaitės, ką jūs darote jeigu sluoksna nesivelia šlapiu būdu, adatelėmis velti nemoku, o vilnos prisipirkau ir jau antra diena viską gadinu. Bandžiau velti tapkutes, per siules viskas atsiklijuoja vos nuėmi nuo šablono. Tikriausiai jokių būdu šlapiai ją suvelti nėra. O gal?

ash gi priesh kelias dienas reklamavau priemone,- 'turbo filzer'. Suvele ji man nesiveliancia sluoksna kuo puikiausiai thumbup.gif tik nepigi, bestija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 17 gruodžio 2006 - 23:41
Ups, man tavo egluciu kolekcija super, labai originali thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū,uups , už priminimą, reiks ieškoti, tik nežinau kur, nes esu vilnietė, o tu rašei kur Kaune galima nusipirkti. O kokiose parduotuvėse jo galima rasti, gal dailininkams. Ar jis naudojamas tik vilna suvelti ar dar kokiems kitiems darbeliams.
Tiesa, tavo patarimu numezgiau tašiuką ir skalbyklėjė suvėliau, gavosi visai mielas. Numezgiau l.didžiulį, dabar jis skiriamas prie mažųjų. Gal kada parodysiu, reikia nufotografuot.
Dabar einu google ieškoti turbo filzer. Ačiū rolleyes.gif
Atsakyti
Bateli, jos ne mano, deja,- radau internete ax.gif
rooma, tai yra muilas ir naudojamas tik vilnai velti. Gamina ji vokieciai 'coats', tureu turet tie,kas prekiauja "Filz-it" vokishka vilna (gal menu gimnazija vilniuj?..kazkada sklido handai,kad universalinej pard yra/buvo? g.gif )
atrodo jis taip:
user posted image
as mokejau uz 50 ml 13.9 eur.
Daugiau info ziurekcia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 12 18, 02:02)
Bateli, jos ne mano, deja,- radau internete ax.gif
rooma, tai yra muilas ir naudojamas tik vilnai velti. Gamina ji vokieciai 'coats', tureu turet tie,kas prekiauja "Filz-it" vokishka vilna (gal menu gimnazija vilniuj?..kazkada sklido handai,kad universalinej pard yra/buvo? g.gif )
atrodo jis taip:
user posted image
as mokejau uz 50 ml 13.9 eur.
Daugiau info ziurekcia  4u.gif

Taip aš radau internetekaip jis atrodo, kas gamina ir pan. Jau pradejau ieškoti prie priemonių plaukams, maniau gal dredus velia su ta priemone. Gerai, kad tu parašei, o tai būčiau visą naktį ieškojus. Rytoj pabandysiu pasiskambint į parduotuves. O dabar rami galiu eit miegot.
Ačiū ir iki.
Atsakyti
Hi.... not magic hands but more than 15 years experience...

I like to only use wool with the "fat" on it... (I call it dirty wool or unwashed wool)
It felts the easiest... But here in Finland it is difficult to find sometimes...

Where can I find some Lituanian wool??

I was wondering is there any schools for handcrafts and felting in Lithuania??
I know there is a textils college in Kaunas but I was wondering if there is any others??

Bye now...
Karoliina
My favourite wool

Bye the way... Turbo-filzer?? sounds like concentrated shampoo to me... what is the point?? I have never used it but I have read what it says about it, but I do not believe it is anything special.
Wool needs water and soap to make felt... nothing more...
It says on the bottle (Furbo-Tilz) there is Panthene in it to keep your hands soft!!! Nothing is better than wool fat. (lanolin)
VO5 is a panthene shampoo and much, much cheaper than this...
We only use Pine soap.. (the stuff for washing rugs, carpets, clothes, floors, anything) It's great, no need for anything special, just handwork..... Don't waste your money...
If you want faster felting try making your water more acid or try a different wool, or more water?? or more soap?? rinse, dry and refelt, makes things happen very fast ...
take care...
roderick (Karoliinas partner)
Atsakyti