Įkraunama...
Įkraunama...

Velimas (Felting) 13

QUOTE(Kristinakristina @ 2007 01 06, 22:13)
As dar apie skalbenkes norejau pridurti is savo skaudzios patirties...
Nuveliau tapkutes, bet kazkaip per dideli turbut buvau sablona pasidarius, tai nebesusitrauke iki reikiamo dydzio...galvoju, mesiu i skalbenke, pacentrifuguos ir susitrauks...bet istraukus isvydau ne tai, ka norejau...visas priekis (kur pirstai koju) susitrauke dvigubai (is plocio), o galas kur kulnas - nei kiek...is skalbenkes tapkes keliavo i siukslyne... verysad.gif

rashiau kazkurioj temoj doh.gif - tapkiu (ar megztu, ar tik ish vilnos) nepatartina kisht tiesiai skalbyklen doh.gif o jei ir kishi, tai skalbykle turi but 'top ladder', kad galetum snapa ikisht kas keleta minuciu 'patikrinimui'...ash esu vaikishkas kishus,- nu nieko,- nepasigadino,matyt, gerai vilna buvau suklojus. O siaip tapkes maunu ant va tokio 'manekeno' ir pririshu gumelemis:
user posted image

as tai, neapsikentus maisheliu visur, ishneshiau vilnas i rusi....tik kazkaip reciau beveliu..tingisi parsinesht ax.gif Pukai tai niekada neskraidydavo,- gi tvarkingai , maisheliuose/dezhutese viskas unsure.gif
Atsakyti
uups>>> na pas mane irgi vilna ant zemesnesimeto... tvarkingai maiseliuose ideti ir i spita idejau kad nesimaisytu bet kazkodel visvien tenka rankioti kuokstelius.... iskartpasakau... spinta liktais nekiaura lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhea @ 2007 01 06, 19:53)
pražiopsojus buvau...  blush2.gif  taigi vilnos yra parduotuvėje „Stella“, Gedimino gatvėje. Ten karšinio ( ~25g - 3Lt) ir sluoksnos ( ~25g- 5Lt). Karšinys veliasi tikrai gerai, nors spalvų nėra labai daug, bet man užtenka. O štai sluoksna man nesivelia šlapiai..  schmoll.gif  nors jos spalvytės tai labai mielos. dar ten galima įsigyti adatėlių, yra dviejų dydžių, nors jų numerėliai neaiškūs. Pasirinkimas gal ir nėra labai gausus, bet man kaip tokioje provincijoje gyvenant, pakanka. rolleyes.gif

Aisku bigsmile.gif As seip Jonaviete,tai nulekiu i Kauna ABC parduotuve arba internetu uzsisakau. Kaune 100gr.sluoksnos 4lt.o karsinys100gr.3lt.Yra ir adateliu 1.50lt.1.70lt.jei nesuklydau. mirksiukas.gif Gal kada ir i Ukmerge nuleksiu. thumbup.gif
Atsakyti
Noriu ir as ideti savo darbelius bigsmile.gif user posted image
user posted image
[IMG]http://i135.photobucket.com/albums/q130/vyvyte/IMGP0615.jpg[/IMG
user posted image
[IMG]http://i135.photobucket.com/albums/q130/vyvyte/IMGP0592.jpg[/IMG
Bandaum ikelti,gali nepavykti. blush2.gif
Papildyta:
dar kelis ikelsiu.Kazkaip neiseina visu is karto ikelti. bigsmile.gif user posted image kulverstukas
user posted image apyranke prie karoliu. Bandau kelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyvytė: 07 sausio 2007 - 12:40
QUOTE(linada @ 2007 01 06, 20:59)
vat su skalbianke man idomiai. vyniotini imeciau nes jegu nebeturejau - ir nieko ji man nesuvele. nes istraukus kita diena dar pati damusinejau doh.gif aisku gal per maza temperatura, ar dar kas, bet savo skambenkes pajegumu nusivyliau laugh.gif

uzsienio saite paskaiciu i pabandziau rutuliukus skalbiankej. ikisi vilnos i celofana, rutuliuku, uzrisi ir celofana subadai. skalbiau kartu su skalbiniais 60 laipsniu. rezultatas nesuzavejo - rutuliuku forma betaisyklinga, su rievem, minmkstoki. dar ggal tektu ranka juos uzbaigt

QUOTE(rooma @ 2007 01 07, 11:05)
Seava  " veltinis jega! pas mane sita "liga"pasireiske labai umiai  baigiu visus namus vilna uzverst  "

Va, va ir man taip pat. Turiu vilnos, bet vis dar lyg kažko trūksta- ligonis.
Mano namuose vilna tasosi visur, surenku, sudelioju,o kai pradedu dirbti vėl prisimešu maišelių ir taip be pabaigos. Be to, vilnos pūkų visur skrajoja, pradžioj galvojau, kad šuo šeriasi, bet jis neturėtų šertis (tokia jo veislė), po to žiūriu, kad ne į temą, pūkai ne šuns spalvos. Ar jums nėra tokios amžinos betvarkės problemos.

jo... pas mane visur vilna maiseliuose ar gumuliuku kur palikus ir pamirsus blush2.gif

QUOTE(vyvytė @ 2007 01 07, 13:10)
Aisku bigsmile.gif As seip Jonaviete,tai nulekiu i Kauna ABC parduotuve arba internetu uzsisakau. Kaune 100gr.sluoksnos 4lt.o karsinys100gr.3lt.Yra ir adateliu 1.50lt.1.70lt.jei nesuklydau. mirksiukas.gif Gal kada ir i Ukmerge nuleksiu. thumbup.gif

klysti wink.gif adatos 2.5 ir 2.70.
karsinio ten nebeperku, o sluoksna ju patinka thumbup.gif
Atsakyti
kazin kaip su ta skalbianke butu jei ikist jau subadytus kamuoliukus,,,, bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vyvytė @ 2007 01 07, 13:10)

Juokaujate?Tokios kainos?Tai labai pigu!Gal 30 g - 4 ir 3lt???
Tai ką, į Kauną reikia važiuoti užsipirkti???Čia ABC parduotuvėje tokios kainos?
Tai aš paprašyčiau draugės, ir man į auto įmestų nupirkusi:)
Atsakyti
QUOTE(Sraigutė @ 2007 01 07, 13:53)
Juokaujate?Tokios kainos?Tai labai pigu!Gal 30 g - 4 ir 3lt???
Tai ką, į Kauną reikia važiuoti užsipirkti???Čia ABC parduotuvėje tokios kainos?
Tai aš paprašyčiau draugės, ir man į auto įmestų nupirkusi:)

neklystam. uz 100 g tokios kainos. tik ten beda su spalvom. vakar buvau - karsinio labai negrazios - purvinos, maisytosn kazkokios. ir karsinio neberizikuoju ten pirkti - labai blogai veliasi. sluoksnos bvo baltos, juodos, melynos, negrazios oranzines, grazxiuos zalsvos. siaip jun slioksna man patiko. nors sako irgi kaip kada uztaikysi, kartais buna nesivelianciios.
Atsakyti
o as kaip tik siandien gavau savo siuntineli is SM mamytes... 4u.gif 1kg baltos vilneles.... tai zinokit labai labaifaina vilnele .... tokia baltute ir gerai veliasi... karsinys... wub.gif o ir kaina dar mazesne nei ABC...be to nera rizikos kad ten sintetikos prikrauta .... zodziu likau labai patenkinta wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonbonkea: 07 sausio 2007 - 13:54
QUOTE(larina @ 2007 01 06, 20:10)
Reikia maisyti raudona su melyna, bet tokios spalvos nesigauna. Gaunasi tokios nelabai svarios. As tai daziau medvilnei ir vilnai skirtais dazais, tai kur buvo parasyta raudona spalva, tai gavosi ta rozine, o kur buvo parasyta vysnine, tai gavosi ta alyvine.

man taip su zalia buvo, is triju pakeliu gavosi skirtinga spalva: tamsiai zalia, ryskiai zalia ir tokia samanine. O tas purvinas spalvas sukisu i rutuliukus, o apveliu grazia spalvyte.
Atsakyti
Klausykit, kokiu 2ju savaiciu begy maciau eilute bėgančią per Panoramą, kad Panevėžy kokia tai veltinio paroda. Gal kas buvot, ką matėt???
Antras klausimas, gal kas nors bandėt skalbti baltos vilnos pagamintus jau ir panešiotus karolius?? Padariau draugei, baltas yra baltas, vistiek apsineš. Klausimas, kas bus, jei išplaus švelniai. Verti ant troselio iš rankdarbių.com (atrodo, buvo parašyta nerūdyjantis tongue.gif ), užsegimas irgi iš ten didelis a la sidabrinis apskritas su "pagaliuku"... mastau.gif
Atsakyti
Ar kam pasitaikė iš ABC sluoksna blogai besivelianti?
o šitas gražu?man ir anas nieko, tik gak nevykusiai pademonstruotas. Gal kas savo gamybos veltinių ant šilko turit -rodykit, man jie įdomiausi 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 07 sausio 2007 - 14:57