kur tokios spalvos vilna pirkai? cbe to labai grazu
Sveikos velėjos. Susidomėjau ''skylėtų'' šalių vėlimu. Būtent tokį mačiau žurnalo ''stilius'' viršelyje. Bandžiau daryti bandymuką. Tai ant bambukinės užuolaidos (žaliuzės) patiesiau marlės,ant jos visaip kaip išraičiau,prikryžiavau vilnos,ant viršaus uždėjau marlės ir viską kočiojau, kočiojau. Rezultatas - mažos skylutės, platūs vilnos ''sujungimai'' (net nežinau kaip pavadint).O gal čia viską karpyti reikia?Gal kažką ne taip ''klojau''? norėtųsi būtent tokiomis skylutėmis dabinto kaip ''Stiliaus'' viršelio herojės... Gal galėtumėt aprašyti eigą patyrusiosios, ar tiesiog nukreipti į reikalingą temą,nes nesinorėtų viską skaityti nuo pradžių.Ačiū
Papildyta:
Ir dar klausimas. Stebint Jūsų darbus, mačiau gėles (dažniausiai seges), iš kurių lindi tokios plonytės gijelės (sliekiukai, ar kaip). Noriu pasidomėti jos veltos tiesiog tarp rankų šlapiai, ar kaip??
Papildyta:
Ir dar klausimas. Stebint Jūsų darbus, mačiau gėles (dažniausiai seges), iš kurių lindi tokios plonytės gijelės (sliekiukai, ar kaip). Noriu pasidomėti jos veltos tiesiog tarp rankų šlapiai, ar kaip??
QUOTE(larina @ 2006 12 26, 20:35)
maišant kitas spalvas, tikrai tokios negausi. violetinė spalva yra gaminama atskirai. dailininkai ją perka atskirai, nes ji neįeina į pagrindinį spalvų rinkinį prie aliejinių dažų.
ta prasme, tai yra atskira spalva, kurios neįmanoma gauti maišant kitas. taip kad, arba ieškoti tokių dažų, arba pirkt jau dažytą.
pati bandžiau gauti maišant įvairius aliejinius dažus, tai gaudavosi arba purvinai bordinė arba neaiški tamsiai purvinai mėlyna
QUOTE(Sansara @ 2006 12 27, 08:33)
maišant kitas spalvas, tikrai tokios negausi. violetinė spalva yra gaminama atskirai. dailininkai ją perka atskirai, nes ji neįeina į pagrindinį spalvų rinkinį prie aliejinių dažų.
ta prasme, tai yra atskira spalva, kurios neįmanoma gauti maišant kitas. taip kad, arba ieškoti tokių dažų, arba pirkt jau dažytą.
pati bandžiau gauti maišant įvairius aliejinius dažus, tai gaudavosi arba purvinai bordinė arba neaiški tamsiai purvinai mėlyna
Tai man ir tokios spalvos gaunasi maisant kitas spalvas. Labai aciu uz tikslu paaiskinima
O kur galima nusipirkti, butent tokios, spalvos dazu? Vilnai.
QUOTE(larina @ 2006 12 27, 08:45)
Tai man ir tokios spalvos gaunasi maisant kitas spalvas. Labai aciu uz tikslu paaiskinima
neįsivaizduoju gal kitos merginos atsakys. aš dar tik pradedu draugaut su vilna ir perku dažytą kai kas skaičiau perka dažus medvilnei, taii jos manau tikrai violetinės būna
tiesiog žinau iš savo kaip "dailininkės" patirties kankinausi ilgai, kol profesionalus dailininkas apšvietė, kad tokios spalvos negausiu, nes neįmanoma.
QUOTE(Sansara @ 2006 12 27, 08:56)
neįsivaizduoju gal kitos merginos atsakys. aš dar tik pradedu draugaut su vilna ir perku dažytą kai kas skaičiau perka dažus medvilnei, taii jos manau tikrai violetinės būna
tiesiog žinau iš savo kaip "dailininkės" patirties kankinausi ilgai, kol profesionalus dailininkas apšvietė, kad tokios spalvos negausiu, nes neįmanoma.
Tai as ir kankinuosi Pasirodo ne viena as cia tokia
O as kankinuosi su "techniniais" dalykais. Niekaip nesugalvoju, kaip cia paprasciausius karolius suristi taip, kad nenutruktu. Vienasyk suveriau ant plono siulelio - vaikas nutrauke, antrasyk ant silkinio - tai matyt atsiriso mazgelis ir vel viskas isbyrejo.... Teks, tikriausiai, ant virveliu verti......
QUOTE(larina @ 2006 12 27, 08:45)
o bandei maisyt raudona su melyna lygiom dalim?? jei nesigauna, reik ekperimentuot, gal ne lygiai maisyt, siaip pagrindines spektro spalvos yra raudona, melyna ir geltona. jas maisant galima isgauti milijonus atspalviu, nezinau, kaip del vilnos, as kalbu apskritai, turejau reikalu su dazais, kai studijavau. o tokia violetine galima bandyt isgaut i raudona pilt melynos vis didinant jos kieki
Mamce, bandyk silikoniniu siulu tampomu surist
as veriu ant valo bet ziuriu kad reikes ko nors kitko ieškot nes valas greitai issitampo ir paskui lieka tokios plikos vietos ir labai negraziai atrodo taigi BIJOKITE VALO
QUOTE(Pukė @ 2006 12 27, 09:59)
o tokia violetine galima bandyt isgaut i raudona pilt melynos vis didinant jos kieki
mano praktiškai bandyta su dažais... be šansų gaunasi žiauriai purvinos spalvos bandžiau visais santykiais, kai darai tai ant paletės lengva reguliuot kiekį dažo patenkančiol. gryna violetinė nesigauna, tik purvinos mėlyna arba raudona aš irgi maniau, kad santykio neatitaikau ir t.t., todėl ir užklausiau to, kas žino, tai ir paprotino draugas baigęs dailę, kad reikia eit į dailės reikmenų parduotuvę ir nusipirkt violetinės spalvos. nes švarios išgaut - neįmanoma
QUOTE(Pukė @ 2006 12 27, 09:59)
o bandei maisyt raudona su melyna lygiom dalim?? jei nesigauna, reik ekperimentuot, gal ne lygiai maisyt, siaip pagrindines spektro spalvos yra raudona, melyna ir geltona. jas maisant galima isgauti milijonus atspalviu, nezinau, kaip del vilnos, as kalbu apskritai, turejau reikalu su dazais, kai studijavau. o tokia violetine galima bandyt isgaut i raudona pilt melynos vis didinant jos kieki
Jau bandziau ne karta maisyti, bet tokia alyvine nesigauna.
Karolius veriu ant silkinio plono siuliuko ir jau kai uzrisu galus, tai su karstais klijais uzlasinu ant mazgelio. Po kol kas nenutruko nei vieni.
QUOTE(mazhea @ 2006 12 27, 00:11)
Sveikos velėjos. Susidomėjau ''skylėtų'' šalių vėlimu. Būtent tokį mačiau žurnalo ''stilius'' viršelyje. Bandžiau daryti bandymuką. Tai ant bambukinės užuolaidos (žaliuzės) patiesiau marlės,ant jos visaip kaip išraičiau,prikryžiavau vilnos,ant viršaus uždėjau marlės ir viską kočiojau, kočiojau. Rezultatas - mažos skylutės, platūs vilnos ''sujungimai'' (net nežinau kaip pavadint).O gal čia viską karpyti reikia?Gal kažką ne taip ''klojau''? norėtųsi būtent tokiomis skylutėmis dabinto kaip ''Stiliaus'' viršelio herojės... Gal galėtumėt aprašyti eigą patyrusiosios, ar tiesiog nukreipti į reikalingą temą,nes nesinorėtų viską skaityti nuo pradžių.Ačiū
Papildyta:
Papildyta:
ant stiliaus virselio nemaciau, bet galiu pasakyt, kaip pati darau, jei nors vienas is mano anksciau imestu patiks:
QUOTE(vilke @ 2006 12 24, 12:20)
na o cia mano kaledines dovanos is veltiniu toliau
sita buvau imetus, bet blogos kokybes foto, tai perfotkinau, kad spalvos matytusi. salis sesei:
cia naujas salis vyro sesei:
salis mociutei
siti paskutiniai saliai jau nekarpyti, naturalus kiaurarastis deliotas
sita buvau imetus, bet blogos kokybes foto, tai perfotkinau, kad spalvos matytusi. salis sesei:
cia naujas salis vyro sesei:
salis mociutei
siti paskutiniai saliai jau nekarpyti, naturalus kiaurarastis deliotas
visi siti saliai velti ne ant medziagos. pirmas yra apveltas ir karpytas, toliau veliau veltas. kiti yra delioti kiaurarasciu. su melsvu yra deliota snaiges, paliekant mazus tarpelius, tai taip ir gavos mazi tarpukai. su roziniu yra plesta po juostele sluoksnos ir ji vis nemazom kilpom sukta sukta, detas dekoras, tada velta. jei nori dideliu skyliu, tai turi ir deti dideles, nes kai velsi vilna susilos ir skyles apmazes, be to, vilna prie vilnos trauks, tai mazos skylutes gali ir uzsitraukti. o ypac dideliu tai irgi nereik darytm, nes gali dar padidet, nes vilna trauks prie artimiausios vilnos.
ant stiliaus gal buvo tos grotelem deliotos skaros? veltinio forume gal lengviau rasi nuoroda. bet siaip tai principas tas pats, tiesiog sluoksna juostelem deda grotelem ir viskas.