Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(Ievike @ 2006 09 29, 11:55)
Mums irgi pasakė kad sergam rachitu unsure.gif  labai nusiminiau, nes rodos ir saulytėj būnam ir vit D duodu nuo 1 mėn.  g.gif  ir tikrai kruopščiai nepraleisdavau nei vieno lašiuko, bet vat vis tiek pradėjo prakaituoti pėdutės ir smilkinukai. Beja smilkinukai prakaituoja tik kai valgo. paskaiu gydytojai tai skyrė vit.D po penkis lašus ryte ir vakare verysad.gif  ale kad jis toks šlykštus vaikiukui visa burnyte sulimpa, nes geriam aliejini vit.D. Beja ir viduriukus liuosuoja verysad.gif  bet kitos išeities juk nelabai yra, o juk taip nesinori sirgti  ax.gif

Paskaicius jusu mamytes apibudinimus sios ligos pradedu galvoti,kad ir mano maziukei rachitas verysad.gif ,labai jau neramiai miega,trina galvyte i sonus atrodo,kad kartais taip ja suriecia,lyg is skausmo.Pasakiau apie tai gyd. tai ji tik nusijuoke,kad nusisneku,nes jei dar tik 6 dienos,o rachitas pasireiskia tik po 3savaiciu ir vit .D duoti nuo 3sav..,ar jus irgi tik tada pradejot vartoti vit D.,kada pasireiske rachitas,ar negali ansciau pradeti juo sirgti?Busiu labai dekinga,jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
[quote=Alexia,2005 10 30, 23:47]
Nuo 3 savaiciu musu pediatre liepe gert po 2 lasiukus kasdien, o stai kita gydytoja is santariskiu kai pamate dukryte tai sako jus ka, pakausis plinka, delniukai dregni, gerkit po 6. O pediatre vis tiek sako po 2. Ko klausyt?

Sveikos, mamos,
lygiai tokia pati situacija buvo ir man... Mano mergytės pakaušis visiškai plikas nuo 2 mėn. iki dabar (8,5 mėn.). Delniukai ir pėdutės prakaituoja. Mūsų pediatrė liepė gerti po 2-3 lašiukus, o kita, tik pamačiusi pliką pakaušį, pareiškė, kad rachitas ir reikia gerti po 6 lašiukus... g.gif Ortopedas, prieš 3 sav. padaręs rentgeno nuotrauką, paaiškino, kad jokių rachito požymių nėra ir reikia gerti tik profilaktinę vit. D3 dozę, t. y. 2-3 lašiukus. Tai dabar aš rami, kad jokio rachito mano dukrytei nėra, o vit. D3 geriam kartu su mišinėliu. Taip patarė pediatrė.

Atsakyti
mano mažiaus irgi delnai ir pėdos drėgni, kai pamčiau biški išsigandau. bet paskui apsiraminau, jei būtų rachitas gydytojas iškart matytų, šiaip geriam vit. D po 2-3 lašus. o dėl saulės tai skaičiau, kad tai ne tas vit. D kurio reikia vaikui, kad nebūtų rachitas, ta prasme, kad saulė tam įtakos nedaro.
Atsakyti
Kodėl? Juk saulutės dėka vit. D gaminasi odoje ir todėl patariama būti kuo daugiau lauke smile.gif

O aš savo pediatre nusivyliau, ji patare gerti tik vandenini atseit gerai isisavinamas, o jau kai pastebejau kaip staigiai delniukai pradejo drekt ir pakausiukas jau plinka. Tai sakau kokia doze jam duot, juk matosi kad neuztenka.
Daktare: nu jo momenelis plius minus, duokit tada aliejini vit d.
Taip ir nesupratau, ka reiškia tas " plius minus"
Kinezetarapeute pas kuria lankom masažus, sakė kad tas vandeninis tas pats kas nieko. Patys didžiausi rachitikai buna nuo jo schmoll.gif
Nežinau ar cia ant gydytojis ar ant savęs pykt, kad paklausiau jos. Juk turejau to aliejinio, gal bučiau davus nuo pat pradžiu gal viskas butu gerai doh.gif

O dabar reik stebėt mažiuka... soske.gif
Atsakyti
as ir sunerimus g.gif rankytes lyg ir prakajtuotos (nors ji lajko jas sugniauzus arba kisa i burna), vitamina d geriam po 1 arba 2 lasiukus.jej ejnami lauka taj 1, jej ne, taj 2. jauciu rejks vezt gydytojaj, kad man paciai ramiau butu ax.gif dar norejau paklaust, kajp tokiam mazuliuj padaro slapimo tyrima? kajp pasisiot i buteliuka? ax.gif
Atsakyti
Su tuo rachitu manau susiduria beveik kiekviena mama, as taip pat norėčiau patarimo, gal kas geriate VIGANOL OEL. Mano mažuliui taip pat prakaituoja rankytės, pėdutės, kai valgo m,anau kiekvienas vaikas suprakaituoja. Musu daktarė taip pat nusprendė kad rachitas, tai paskyrė gerti po 4 lašus 2 kartus dienoje viso 8lašai. Esu labai sunerimusi nes dozė tikrai didelė, ir žinau kad nuo perdozavimo būna didelių problemų. Gal kas gali pakomentuoti , ar yra kam teke susidurti, norėčiau pasikonsultuoti su kita pediatre, bet neturiu su kuo.
Dėkui iš anksto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(flintas @ 2006 11 04, 13:10)
Su tuo rachitu manau susiduria beveik kiekviena mama, as taip pat norėčiau patarimo, gal kas geriate VIGANOL OEL. Mano mažuliui taip pat prakaituoja rankytės, pėdutės, kai valgo m,anau kiekvienas vaikas suprakaituoja. Musu daktarė taip pat nusprendė kad rachitas, tai paskyrė gerti po 4 lašus 2 kartus dienoje viso 8lašai. Esu labai sunerimusi nes dozė tikrai didelė, ir žinau kad nuo perdozavimo būna didelių problemų. Gal kas gali pakomentuoti , ar yra kam teke susidurti, norėčiau pasikonsultuoti su kita pediatre, bet neturiu su kuo.
Dėkui iš anksto blush2.gif

Mano, kuklia nuomuone 8 lašai, tikrai yras per daug. O kiek laiko tavo mažyliui?
mums jau pakaušėlis pradėjo plikti, nes vandenini naudojom, tai geriam jau savaite VIGANTOL po 4 lašus i diena. ir regis jau viskas tvarkosi.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2006 11 06, 12:55)
Mano, kuklia nuomuone 8 lašai, tikrai yras per daug. O kiek laiko tavo mažyliui?
  mums jau pakaušėlis pradėjo plikti, nes vandenini naudojom, tai  geriam jau savaite  VIGANTOL  po 4 lašus i diena. ir regis jau viskas tvarkosi.

Būtent, kad ta dozė gana didėlė, mano mažiui 19 bus 4 mėn., pas mus pakaušiukas taip pat nuplikęs. Nežinau ką daryti, norėčiau sumažinti dozę, bet kiek tada duoti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2006 11 06, 11:55)
  mums jau pakaušėlis pradėjo plikti, nes vandenini naudojom, tai  geriam jau savaite  VIGANTOL  po 4 lašus i diena. ir regis jau viskas tvarkosi.

QUOTE(flintas @ 2006 11 06, 13:18)
Būtent, kad ta dozė gana didėlė, mano mažiui 19 bus 4 mėn., pas mus pakaušiukas taip pat nuplikęs. Nežinau ką daryti, norėčiau sumažinti dozę, bet kiek tada duoti? unsure.gif

o mums paskyre 10 lasu.... blink.gif blink.gif blink.gif
mums 3 men....
Atsakyti
Tokiu atveju, reikėtu pasikonsultuot dar su kitu pediatru ar neurologu, kuris įvertins situacija.
Atsakyti
Mes geriam po 8 lašus.Aš irgi manau,kad čia labai daug,bet daktarė mums liepė taip.Netgi nežinau ką daryt toliau.
Atsakyti
Mūsų daktarė sumažino vit. D dozę dabar 3 lašai, kadandi momenėlis nedidelis, kai buvome pas neurologę, tai ji patarė pasidaryti kraujo tyrimą, ir sakė kad reikia stebėti vaiką ir neperdozuoti.
Daktarė išrašė siuntimą, kraujuką ima iš venos kad sužinoti kiek yra kalcio, gaila kad nedaro fosforo kiekiui nustatyti, nes tai irgi labai svarbu (KLAIPĖDOJE).Tai kitą savaitę sužinosiu rezultatus.
Mamytės kreipkitės dar pas kitus spec. nes kaip žinia perdozavimas baisus dalykas unsure.gif
Sėkmės rolleyes.gif
Atsakyti