Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

va mamytes ir mes jungiames sergam rachitu snd pas gyditojius masazu kojytem ir vitaminu isirasyt verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes,mums sendien ir nustate rachitro pozimius,nuplikes pakausis,gyditoja pasake kad delniukai prakaituoja,as tai nepastebejau...ir galvyte ties nuplikimu siek tiek susiplojo sad.gif
O gal zinot ar galvyte susitvarko?
Pasidarem kraujo tyrima,ryt pasakys atsakyma,d vit duodu 4 lasus
Atsakyti
mes nuo pirmo gimimo menesiuko geriam zuvu taukus,jokio vit.D mums gydytoja neskyre,pradejom nuo keliu lasiuku iki arb.saukstelio dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bvlgari @ 2009 08 11, 13:28)
mes nuo pirmo gimimo menesiuko geriam zuvu taukus,jokio vit.D mums gydytoja neskyre,pradejom nuo keliu lasiuku iki arb.saukstelio dabar smile.gif

Tai gerai jeigu jus pasisavinat visa ten esanti vit.D ir jo jums pakanka. Mano vaikinas irgi gere tik zuvu taukus, oi oi kiek turejom vargelio, kol viskas susitvarke doh.gif
Atsakyti
paskaiciau jusu zinutes ir baisu pasidare...mano mergaitei rankytes, kojytes ir galvyte prakaituoja, bet pakausis nepraplikes, duodu vit.D po lasiuka, jei neinam i laukuti tai 2 lasiukus, ar tai gali buti rachitas?
kazkaip vit.D bijau perdozuoti, nes skaiciau kad gali momenelis per daug sukauleti ir kaukole vaikiuku sunkiai auga..
reikes butinai su daktare pasikonsultuoti
Atsakyti
nesigasdinkit be reikalo 4u.gif , juk visi zmones prakaituoja, o ypac kai karsta. Is savo patirties zinau, kad kai pasiskaitai apie kitu bedas, jas iskart pritaikai sau...pakausis daznai vaikuciams isplinka del nuolatinio gulejimo ir galvytes sukinejimo, nors jokio rachito jiems nera. Zinoma, kad geriausia pasikonsultuoti su gydytoju, buti kuo daugiau lauke ir dziaugtis savo spinduliuku 4u.gif
Atsakyti
laba diena, mamytės 4u.gif

rašau, gal kas susidūrę su panašia situacija. kai suėjo mėnesiukas, gydytojos skyrimu sugėrėm ilgalaikę vit D dozę, kuri galioja pusė metų. bet dabar visvien prakaituoja delniukai ir padukai ir nebūtinai kai karšta. pavaduojanti gyd skyrė po keturis lašiukus kasdien, na bet baisu ir perdozuoti.

QUOTE(Miksta @ 2009 04 22, 10:49)
Db yra vitaminas D kapsulytese,jis sugirdomas 30ml misinuku ir iki puses metu nereikia gerti.. mirksiukas.gif  o mes db geriam OSTEOCARE ten ieina vitaminas D wub.gif

vat kad tos kapsulytės negarantuoja, kad vit D pakaks pusei metų...o jeigu trūksta, kaip tada jį papildyti?

QUOTE(RUTA1980 @ 2009 05 04, 16:34)
Laba diena,gal kas turit panasia situacija,paemus dukryte uz pazasteliu traska kauliukai ir jau kuris laikas.Visa laika duodu vit.D po 3 lasus kaip gyd. liepe,niekada nieko neitarinejo,bet man jau neramu darosi.Parasykit prasau.

o kauliukų traškėjimas irgi rachito požymis?
Atsakyti
as tai kuo daugiau gilinuosi, tuo labiau nervas ima. Tas vitamino D gavimas is saules man visai nesuprantamas. Na suprantu vaika didesni galima ant saules palaikyt. O kaip su kudikiu? Juk jis isnesamas i lauka aprengtas, apklotas, kiek jis tos saules temato.. Be to skaiciau kad ankstyvoje kudikysteje saule labai pavoinga, ir padidina susirgimo veziu tikimybe doh.gif zodziu kur paziuresi tai teorijos viena kitai priestarauja, ir rinkis kuri labiau patinka... fool.gif
o kauliukai pas mus traska, ir papliko ne tik pakausis bet ir priekyje plaukuciai sad.gif po savaiteles keliausim pas ortopeda, gal jis ka konkreciau pasakys, nes tas vitamino D skyrimas is lempos man irgi kazkaip schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, turėjom ir mes rachita.. Daktarė buvo skyrus net po 10 lašiukų į dieną, tačiau net nebaigę savo kurso pasveikome thumbup.gif Rachito tikrai nereikia bijoti, tai nėra kažin kokia pavojinga liga, nebent per vėlai pastebėta..
Atsakyti
QUOTE(mamyte# @ 2009 09 19, 21:07)
Sveikos, turėjom ir mes rachita.. Daktarė buvo skyrus net po 10 lašiukų į dieną, tačiau net nebaigę savo kurso pasveikome  thumbup.gif  Rachito tikrai nereikia bijoti, tai nėra kažin kokia pavojinga liga, nebent per vėlai pastebėta..

o kaip supratot, kad pasveikot? kuo daugiau skaitau, tuo neramiau..
http://www.mamosdien...=sv-nr-rachitas
mano mergyte kazko vis issigasta, ir galvyte sukioja, ir pakausis papliko. Doze kol kas mum iki 3 lasu padidino. neramu labai...
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 09 19, 22:46)
o kaip supratot, kad pasveikot? kuo daugiau skaitau, tuo neramiau..
http://www.mamosdien...=sv-nr-rachitas
mano mergyte kazko vis issigasta, ir galvyte sukioja, ir pakausis papliko. Doze kol kas mum iki 3 lasu padidino. neramu labai...

Turėjo ir mūsų mažoji Rachitinę plikę, galvytę sukinėjo, kojytės ir delniukai prakaitavo. Paskui visi šie požymiai dings, o jei ir toliau ne, tada daktarė skirs dar didesne dozę vit. D. Man ir pačiai buvo be galo neramu dėl dukrytės, bet daug domėjausi ir skaičiau, į visą situaciją pažiūrėjau iš kitos pusės, kad tai tik menka kūdikiška ligelė. Taigi nusiramink, viskas bus gerai, nepamiršk duoti vit. D ir greit pasveiksit 4u.gif
Atsakyti
aciu uz palaikyma 4u.gif Vitamino duodu pedantiskai. Pradejau pati zuvu taukus gert ir kalci, tikiuosi tai irgi i nauda.
Atsakyti