Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(niedulis @ 2005 09 21, 21:19)

Po to prasidėjo informacijos rinkimas ir laukimas, ar įtvaras kuo nors pagelbės. Po dviejų mėnesių po paskutinės konsultacijos nuvažiavau į Vilnių pas ortopedą Saniuką.  Tik jo dėka mano sūnelis pasveiko. Pirmą kartą apžiūrėjęs labai prigąsdino, kad gali būti ir inkstai kalti, ir kepenys, ir dar daug baisių dalykų pasakė.  Bet aš džiaugiausi, kad atsirado žmogus, kuris į mūsų problemą pasižiūrėjo iš esmės. Po poros savaičių atsigulėme išsitirti į Ortopedijos skyrių. Pirminė diagnozė buvo žiauri - fosfatdiabetas. Vėliau diagnozė buvo paneigta. Mus perkėlė į Pediatrijos centrą, ten toliau ieškojo ligos. Na, ir galutinė išvada buvo - vėlyvas rachitas. Teko daug ir arkliškom dozėm gerti rocaltrolio. Praėjus geram pusmečiui nuo gydymo pradžios kojytė išsitiesino.
Labai liūdna, tačiau mūsų pediatrai nelabai moka parinkti vit. D kiekį.

Užjaučiu ir suprantu. O ypač kai esame nežinomybėje. Matai , kad vaikui kažkas negerai, bet nežinai kas ir blogiausia, kad negali padėti. Džiaugiuos, kad jums viskas išsisprendė.
O mums atrodo tas nelemtas rachitas pridarė bėdų visam gyvenimui. Nors čia tik mano teorija, bet dabar mano sūnelis 3m. serga sanarių uždegimu ir galvoju, kad viso šito susirgimo dėka yra rachitas, nes kai buvome maži , juo sirgome ir gana stipriai. cry.gif
Atsakyti
Mums 4mėn. ir daktarė taip pat prirašė vit.D3 po 2lašiukus per dieną, nors rachito požymių nėra dar geriam multitabs 1ml. Gydytoja pasakė - profilaktiškai. Įdomu, kuo skiriasi vit.D3 nuo vit.D2?Ar galima gert tą vit. tik profilaktiškai?Valgo tik MP.
Atsakyti
Mums pediatre buvo paskyrusi vit.D3 ampuleje kai vaikui buvo 1 men., po to dar karta kai vaikui buvo 2 men.(jai pasirode momenelis per minkstas) blink.gif . Dabar ji vel paskyre visa ampule isgert kai bus 8 men., ir nuramino kad teks gerti iki 3 metu blink.gif blink.gif . Bet ar galima tik galva paspaudinejus skirti tokias arkliskas dozes, kai pas vaika net nera jau jokiu pozymiu vit.D stygiaus g.gif . Vaiko galva kaip akmuo! Informaciniam lapelyje profilaktikai parasyta skirti 1 amp. i metus, gydymui - 2 amp. Tikrai nepasitikesiu tik viena pediatre schmoll.gif , manau, padarysiu mokamus tyrimus, ir tik tada ziuresiu.

Beje, gal kas jau dare tokius tyrimus? Idomu isgirsti atsiliepimus. rolleyes.gif
Atsakyti
Dėl to rachito tikrai reikia būt labai atsargioms..Pirmą dukrą pagimdžiau rudenį, saulės jau būdavo mažai, dukra augo labai sparčiai, bet gydytoja mums net nepasakė, kad aplamai reikia gert vitaminą D doh.gif O dar nuo 2 iki 4.5 mėn. negalėjom važiuot į polikliniką, nes buvo gripo epidemija..Bet pasiskaičius gražių knygučių ir straipsniukų buvau rami-gi maitinau savo pienu, vedžiau į lauką, o vitamino D kartais irgi duodavau, bet kažkaip nelabai rimtai į tai žiūrėdavau, užmiršdavau ir pan.-maniau, kad vaikas viską gauna iš pieno..
Deja..kai pagaliau po epidemijų nuvežėm įpolikliniką iškart diagnozavo rachitą doh.gif Pakaušis buvo gerokai išplikęs, drėgni delniukai..Tada jau skyrė dideles vitamino D dozes, bet dukra vsi tiek labai vėlai pradėjo vartytis, sėdėt, vaikščiot pradėjo normaliai-iki metų, bet pradžiouj buvo labai ryški O forma..Lankėm masažus ir pan. ir ilgainiui viskas atsistatė, nors kojyčių raumenų tonusas buvo sumažėjęs beveik iki 2 metų....Tiesa, nežinau ar dėl to, bet dukra nuo pusės metų labai dažnai sirgdavo, nors net iki 1,5 metų maitinau MP...Dabar ačiū dievui stipri mergaitė-jokių liekamųjų reiškinių..

Atsakyti
Kai turėjome šią problemą, perskaičiau daugybę straipsnių. Labai patiko prof. Riaugalės (atsiprašau, jei ne visai teisingai prisimenu pavardę) straipsnis. Ten buvo ir šiokia tokia statistika surinkta. Labiausiai man įsiminė, kad Bulgarijoje serga rachitu apie 20 procentų vaikučių. Tai ką kalbėti apie Lietuvos vaikučius?
Labai teisingai daro persefone, kad nepasitiki vienos pediatrės pasakymu. Reikia išgirsti kelių gydytojų nuomones. Ir dar. Niekada savo vaikui nebeduočiau pusmetinės ampulės. Jau geriau kas dieną po lašiuką. Taip patikimiau.
Atsakyti
Mums gydytoja nuo mėnesio amžiaus profilaktiškai paskyrė gerti vit.D3 vandeninio tirpalo. Tik žiūriu labai skirtingas dozes paskiria dartarai - sūnelis geria po du lašiukus kasdien.
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2005 10 01, 11:15)
Ir dar. Niekada savo vaikui nebeduočiau pusmetinės ampulės. Jau geriau kas dieną po lašiuką. Taip patikimiau.

kodel ta pusmetine ampule nepatikima? nelabai nusimanau, tai ir klausiu, nes as zadu ja suduoti g.gif
Atsakyti
Mes irgi geriam po 2 lašiukus į dieną vitamino D + aš geriu kalcį su vitaminu D.
Dar mums liepė ir saulutės nevengti (nes momenėlį didelį turim)
Atsakyti
Teko kalbėtis su savo vaiko pediatre, kad prie ampulės reikia duoti dar lašiukų. Tiesiog daugeliui jinai nelabai efektyviai veikia. Kelių bendradarbių vaikučiams bevartojant ampulę sužydėjo rachitas. Ir asmeninė patirtis tai patvirtina.
Atsakyti
Beje, gal kas jau dare tokius tyrimus? Idomu isgirsti atsiliepimus. rolleyes.gif

Tyrimai yra šlapimo. Juos daro nemokamai
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2005 10 09, 11:13)
kodel ta pusmetine ampule nepatikima? nelabai nusimanau, tai ir klausiu, nes as zadu ja suduoti  g.gif

Viena priezastis yra ta, kad vaiko organizmas gali ja sunkiai pasisavinti, nes ten yra nemaza doze. Man atrodo, kad turetu buti ir kitu priezasciu. Danijoje gydytojai jau seniai tu pusmetiniu nerekomenduoja.
Atsakyti
kodel ta pusmetine ampule nepatikima? nelabai nusimanau, tai ir klausiu, nes as zadu ja suduoti

Pasirausiau Milupos tinklapyje ir radau TOKI blink.gif konkretu atsakyma apie vit.D3 ampule. Buvau apakus blink.gif CITUOJU:

''Vitamino D ampule, skirta trecioms salims - toms, kuriose mamos negali kasdien tinkamai pasirupinti savo kudikiais. Lietuvoje apie sia vitamino forma daug diskutuojama, taciau geru rezultatu nesulaukta, t.y.: net sugirdzius visa ampule kudikiui - jis suserga rachitu.''

Citavau http://www.milupa.lt...php?-1667885439

Tai kodel man ja paskyre? blink.gif blink.gif blink.gif Psio, darysiu tyrimus ir ziuresiu.
Atsakyti