Įkraunama...
Įkraunama...

Laisvi kojų raiščiai

Mano suneliui dabar 1,3 metai ir mum ortopede pasake kad laisvi kojų raiščiai verysad.gif .
Gal ir jusų mazyliui buvo tokia problemyte. Mums išrase masažus ir padukus ortopedinius, liepė nevaikscioti basam ir nesioti po namus batukus ar basutes su aukstu ir kietu uzkulniu.
Gal galit man patarti kokius batukus geriau pirkti? Ir kokio aukščio turi buti užkulnis?
Kur kaune geriau važiuot i mankštas?
Ir ar čia baisus dalykas su tais raiščiais, ar greit praeina?
Vienu žodžiu papasakokit jei jum taip buvo kaip sveikot ir t.t.
Labai prasau jusu pagalbos 4u.gif
help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Labux.Mano dukrytei ir dabar laisvi raištukai (8 metai).Mažos vaikščiojom su batukais su užkulniu.Ortopedas rekomendavo masažus, baseiną, vaikščiot ant pirštų galų.Nemanau, kad kažkas labai pasikeitė.Nieko čia baisaus, tik didesnė išnirimo galimybė.Geriam kalcio preparatus ir "stypčiojam".Mažiui irgi laisvi sąnariukai, matyt tokie abu.Baseinas labai gerai.Ypač vaikščioti baseine ant pirštų galų(maniškei čiurnos ir kelio sąnariukai).
Klausiu ortopedo, kada sutvirtės tie raiščiai?Kai užaugs, atsakė.Taip ir nesupratau.Bet manau, kad nėra labai baisu, nes mano vaikai dar lėto būdo, tai gal ir ta išnirimo tikimybė mažesnė, tikiuosi schmoll.gif
Papildyta:
ir dar.Basutes aš pirkdavau su supinatoriumi ir aukštu užkulniu.Buvo išrašę receptą spec. ortopediniam įdėklui į batus, bet kaip padarė kažkokią nesąmonę, kietas, nepatogus, žodžiu mes nenešiojom.Pirkau brangesnius odinius batukus iki kauliukų suvarstomus, kambary nešiojom basutes odines su užkulniu.
Atsakyti
mes tik dabar suzinojom kad per laisvi koju raisciai nors mums jau10 metu nes issiverte pedos vidinis kauliukas nors iki to laiko nieko panasaus nebuvo. tai tik tiek paguode kad kol neskaudes nereikes nieko daryti
Atsakyti
Mano dukrytei irgi laisvi kojų raiščiai. Pirmą kartą pas ortopedą buvom dviejų metų. Tada ir nustatė laisvumą. Rekomendavo baseiną, mankštas, sveiką avalynę. Šiandien buvo pakartotinai. Raiščiai dar laisvesni ir turim antros stadijos plokščiapadystę verysad.gif Gavom siuntimą pas fizioterapeutą. Kursas baseino, mankštų, masažų + sveiki batukai.
Mums ortopedas irgi pasakė, kad nuo to fizioterapijos kurso vaikas nepasveiks, bet pagerėjimas, nors kuriam laikui turėtų pasijausti. Todėl patartina nors kartą metuose tokį kursą turėti.

Kadangi namuose turiu dar mažesnį vaikiuką, tai iškyla sunkumų vežioti į tuos užsiėmimus. Nuspręndžiau bent namuose padėti dukters kojytėms. Gerai tie patys stypčiojimai ant pirščiukų, padarysiu masažinę lentą iš akmenukų pasivaikščiojimui. Ir šiaip gerai tiesiog fizinis vaiko aktyvumas.
Atsakyti
Aciu mamos uz atsakymus. 4u.gif
Mes jau irgi nusipirkom basutes aukstu uzkulniu, vaziuosim i mankstas, nu ir ziuresim kaip mum seksis, siaip tai ir mano vyras, jo sesuo ir jo mama visi pilnapadziai, o dar mano vaikis grinas tetis, tai jauciu kad jau turim igimta beda verysad.gif . Bet bandysim taisyt situacija.
Sveikit ir stiprekit 4u.gif
Atsakyti
kai laisvi raiščia, greičiausiai, bus ''O'', o po to ''X''deformacija, nieko čia labai nepadarysi stiprinkir raumenis ir nešiokit ortop. avalynę
Atsakyti
Pas mus irgi laisvi raistukai nesiojam ortop avalyne darom masaziukus ir sportuojam namuose vasara begiojam basi nuo pavasario i baseina eisim nes dabar biski ligu bijom anksciau baseina lankem pas mane ji visa tokia smulki ir glebi sad.gif tai noretus kad tvirtesne butu dar galvoju i sokius uzrasyt nuo rugsejo darzeli bet dar reitu ortotedu pasiklausti ar gerai tie sokiai o ka jum is fizioterapijos daro ?
Atsakyti
Na mes jau irgi nesiojam basutes namie kieta uzkulne ir su specialiu ortopediniu paduku. Mum israse mankstas ir masaza kojom, bet mes lankysim nuo vasario 1d. dabar dar eilej laukiam. Ziuresim kaip seksis kai pradesim mankstintis, gal pades 4u.gif .
Atsakyti
esu is vienos mamos girdejus,kad valgyt reikia zele aisku ortopedine avaline butina ,tik va nesuprantu kodel paraso tik padelius turetu rasyti daryma ortopedinej imonej g.gif
Atsakyti
QUOTE(stase4887 @ 2006 12 24, 22:00)
mes tik dabar suzinojom kad per laisvi koju raisciai nors mums jau10 metu nes issiverte pedos vidinis kauliukas nors iki to laiko nieko panasaus nebuvo. tai tik tiek paguode kad kol neskaudes nereikes nieko daryti

sveikos 4u.gif
as siandien pastebejau, kad dukros pedos isorinis kauliukas labai isejes i isore blink.gif (dukrai 11 metu) ziurint is pedos apacios atrodo kaip nemazas guzas issokes. na ten mazdaug per viduri pedu (isorinese pusese), tik desinej didesnis. gal kas zinot kas cia gali buti? help.gif
Atsakyti
mes sia vasara lankemes pas ortopeda.Taipat israse ortopedinius padukus,maniske truputi klisuoja,ypatingai kaire kojyte deda i vidu.Taipat kelieniuku neistiesia iki galo,vaiksto truputi sulenktais kelienais,nezinau ar ji is to isaugs.Gal kam yra panasi situacija?
Atsakyti
Kai mano mažiukui buvo virš metukų. Jam bevaikščiojant pastebėjau , kad dešnė kojytė šleivuoja. Su batukais, tai labai pastebima unsure.gif O be batukų, kaip ir minėjot, tas kauliukas atsikišęs. Tad už leliaus ir pas ortopedę. Tai pasakė lengva šleivapėdystė ir silpni raiščiukai, bet viskas išaugama, ir atseit labai pergyventi nereikia doh.gif Skyrė mankštas, bet kad neįmanoma buvo. Jis nesileido visiškai masažistės masažuojamas schmoll.gif Patarimai dėl batukų taipogi, kaip jūs daugelis minėjote, dėl padukų nieko nesakė g.gif Basiems negalima vaikščioti verysad.gif Ir pratimukai įvairūs, bet kad jis dar mažulis ax.gif
Atsakyti