Radau namie krakmolo ir susiruosiau krakmolyti savo snaiges, bet ant krakmolo parasyta, kad skirta maisto gaminiams... Idomu snaigem krakmolyti tiks?
QUOTE(aquilatel @ 2009 10 29, 18:04)
Radau namie krakmolo ir susiruosiau krakmolyti savo snaiges, bet ant krakmolo parasyta, kad skirta maisto gaminiams... Idomu snaigem krakmolyti tiks?
tiks
aquilatel, labai fainos snaigės aš irgi užsidegiau, prisirankiojau schemučių, nėrelioju neskubėdama, kol dar laiko yra O ant ko tada jas reik prismaigstyt? kad nepriliptų gal tu dar pabandyk standikliu purkštelt ir palygint... manau, turėtų užtvirtint viską nors jos ir taip labai gražios
Nezinau ant ko kitos jas smaigsto. Kitas snaiges dziovinsiu lygindama, tai ir per sitas brukstelsiu
Sveikos, noriu nusinerti siuos varpelius, bet visiskai nesigaudau schemoje
Gal galite padeti? noreciau bendro paaiskinimo koks zenklas ka reiskia, buvau radus, bet nelietuviska
Gal galite padeti? noreciau bendro paaiskinimo koks zenklas ka reiskia, buvau radus, bet nelietuviska
QUOTE(aquilatel @ 2009 11 03, 12:15)
Nezinau ant ko kitos jas smaigsto. Kitas snaiges dziovinsiu lygindama, tai ir per sitas brukstelsiu
Aš nesikankinu su jokiais krakmolais - geriausiai standina (ir spalvos laikui bėgant nepakeičia) "Lipalas" klijai. Juos reikia atskiesti vandeniu - pagal norą, kokio standumo norit. Su grynu - gausis kaip plastmasinės, o ir išlygint bus sudėtinga.
išplauti ir išdžiovinti rankdarbiai pamerkiami, ištraukiami, nugręžiami ir džiovinami, bet jokiu būtu negalima leisti visiškai sudžiūti. Tokie vos drėgni labai lengvai išsilygina.
Aš taip pat viską standinu su LIPALU, nors kažkada seniai aš rekomendavau čia forume tą LIPALĄ, tai buvau "nušvilpta".
Aš tai leidžiu išdžiūti iki galo nėrinius jau standintus, tada lyginu. Turiu gerą lygintuvą su atgarinimu, tai labai puikiai išlygina, atgarina. Belyginant ištampau kaip turi atrodyti nėrinys, ir vis lyginu. Garas labai suminkština sustandintą nėrinį. Ant labai baltų (snaigučių, servetėlių) kartais uždedu kokį marlės gabaliuką ar plonos medžiagytės ir per juos lyginu.
Aš tai leidžiu išdžiūti iki galo nėrinius jau standintus, tada lyginu. Turiu gerą lygintuvą su atgarinimu, tai labai puikiai išlygina, atgarina. Belyginant ištampau kaip turi atrodyti nėrinys, ir vis lyginu. Garas labai suminkština sustandintą nėrinį. Ant labai baltų (snaigučių, servetėlių) kartais uždedu kokį marlės gabaliuką ar plonos medžiagytės ir per juos lyginu.
Labai grazios. As nerciau, bet kazkur dingo noras... Ir kas cia pasidare. Neriau nuo rugpjucio menesio, o kuo arciau Kaledos, tuo maziau noro
QUOTE(silsta @ 2009 11 05, 09:23)
Aš taip pat viską standinu su LIPALU, nors kažkada seniai aš rekomendavau čia forume tą LIPALĄ, tai buvau "nušvilpta".
Tarp tų "švilpikių" manęs tikrai nebuvo
O apie standinimą lipalu - tai profesionalios tekstilininkės pamokė.
Švilpikėms -
Pašnekute, paskaityk 39-40 psl. šitos temos, ir bus aišku dėl standinimo su LIPALU....