Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Anglijoje

Pasiskaiciau jusu pasisakymus ir labai nudziugau biggrin.gif
Mes su vyru vis mastome isvaziuot i Anglija kuriam laikui.Bet norim ir dukryte pasiimt.Tai man daugiausia nerimo ir kelia,kur mes ja paliktume,kokie ten reikalai su auklem.
O pasirodo,kad visai imanoma rast aukle lietuve ir dar nebrangiai.Darba as jau tikrai ten tureciau,tik reiktu vyrui susirast kazka.
Truputi baisu i svetima salele,bet noreciau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2004 05 30, 13:50)
Sveikos.

mano pamote pati leidzia dukra t.y. sese i tokia mokyklele kaip ce rasete .. sesei ten patinka nerealiai bet pamote skundzhiasi kad dazhnai parsinesha uteliu ir visokio kitokio bieso  g.gif

aukle lietuve kainuos 40-50 svaru . jei ji atvaziuoja pas jus dar pagal susitarima reikia apmoketi kelione nes pakankamai brangi 2,5 svaro i viena puse smile.gif
Na kas liecia uteles ir kitas zarazas, tai tikra teisybe mad.gif , tiek mokyklose, tiek darzeliuose visko buna.Nesuprantu iki kokio laipsnio tien Anglai sutriai, kad ju vaikai turi tu zarazu.Visad mokykloj duoda lapus, kad reik tikrint vaiku plaukus doh.gif , kazkoks kosmaras mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytukas_Eve @ 2004 05 29, 19:41)
turiu klausima

ruosiames vaziuoti i Londona kai vaikuciui bus 6men,tai yra po nauju metu.esam ten gyvene jau keleta metu ir grizom i Lietuva pagimdyt,bet dabar situacija cia,Lietuvoj,jau per gerkle lipa:)tai griztam.tik va nieko nezinau kaip yra su sveikatos draudimu,kur prisiregistruot ir lankytis su vaiku,jei kas nutiktu,nes jis gi bus maziukas toks...ir as tikrai nenoreciau rizikuot jo sveikatele

labas ...na tu mane stebini Mamytukas EVE taigi tu i londona jau lapkricio men vaziavai g.gif kaip cia suprasti ?? juk mes tau jau pasakojom apie gydytojus ir t.t.
Atsakyti
"Man atrodo iki 3 metu reik visur moket.Bent jau taip mano drauge man sake "

Labas Kristin,

Ne visur reikia moketi iki 3 metuku. Tau reiketu pasiskambinti i vietine Education Autority ir paprasyti kad atsiustu visu darzeliu sarasa. Pvz. Mes gyvename Clapham. Musu rajonas - Lambeth. Pasikambinau i Lambeth Council, mane sujunge su ju Early Years Development and Chilcare partnership (EYDCP), kurie man atsiunte labai dideli ir labai zalia INFORMATION PACK, kuriame yra viskas: nurseries, one o'clock clubs, parent toddlers groups. Labai detaliai surasyta, nuo kokio amziaus priima, kiek kainuoja ar nekainuoja, kiek laiko reikia eileje laukti ir kur dar yra vietu.

Atsakyti
Labas. Tikiuosi šiame forume apsilanko mamos gyvenančios Anglijoje. Mes su vyru planuojame važiuoti ten gyventi. Tik viena problema man neduoda ramybės. Mano mažyliui tada bus 1,5 metai. Ar įmanoma Anglijoje tokį pipirą leisti į darželį??? Ar geriau samdyti auklę??? g.gif
Atsakyti
Sveikute arija, mamos is Londono cia tikrai lankosi, ir jau daug apie darzelius kalbejom, pasiieskok sitam skyrely yra atskira tema wink_3.gif jei kils neaiskumu ten uzklausk butinai patarsim smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Kunigunda smile.gif
Atsakyti
sveikute...as dabar kaip tik londone sedziu su 1.5men suneliu deja i darzeli privatu...cia brangoka leisti nes savaite praleista darzelija nuo 8-6vakaro kainuotu iki 150 svaru arba uz diena po 30 svaru.....bandziau ieskot lietuvisku bet informacijos dar neradau....gal ju cia isvis nera.....????dar yra tokios moteriskes kurios pasiema vaikucius i savo namus bet nezinau kiek kainuoja.....lieka aukles.....bet nezinau man jos nepriimtina.....tai dar yra neprivatus darzeliai bet ten vaikucius laiko trupmai 2-3 valandas...nors pagalvojus ir tiek gerai jau jie nemokami.....taigi pasirinkimo daug issirink prieinamiausia.........sekmes....p.s.yra kazkoks puslapis www.childcare.co.uk ar kazkas panasaus ten pagal gyvenama vieta susirasi.........arba eik i www.google.com ir ivesk childcare ir parodys adresus..................sekmes jei kas ka nors zinot se tema parasykit
Atsakyti
sveikos mamytes o kaip surasti tas lietuves mamas ar mociutes kurios prisimtu pasaugoti vaikuti?o kaip su valstybiniais darzeliais kaip juos rasti?
Atsakyti
gal galit parasyt to darzelio adresa ar telefono nr???dekui..........
Atsakyti
Sveikute,daug aukliu ir darzeliu telefonu rasi rusu-lietuviu parduotuvese.
Atsakyti
"Valdiski darzeliai" yra prie kiekvienos pradines mokyklos-nursery-, bet i juos vaikucius priima nuo 3-ju metuku ir saugo 2,5val, uz tai moketi nereikia, paskui nuo 4,5 metu jau mokykla nuo 9val iki15.30.
Lietuvisku darzeliu NERA nu as kiek domejausi neradau, o del moteriskiu sauganciu vaikus tai tiesiog "bevielio telefono" principu na per pazistamus isiklausineja arba kaip Tinulis minejo skelbimai liet.parduotuvese,gali ir pati pakabinti kad reikalinga aukle. Tik is patirties galiu pasakyt kad aukles per ilgai neuzsibuna iki tol kol susiranda ka geriau apmokamo. Kaina mazdaug 1-2svarai uz valanda kaip susitarsi. SEKMES, bet su 2.gif suderinti darba sunkoka
Atsakyti