QUOTE(Nikutė @ 2013 12 28, 17:54)
didelis aciu
ne mama nesutinka su tokiais elemetais,tai kaip ir nujausdama jau puse metu renka cekiukus.
ne mama nesutinka su tokiais elemetais,tai kaip ir nujausdama jau puse metu renka cekiukus.
Pamiršau pridurti, kad kol vyksta visas tas procesas, teismas paprastai priskiria vaikų tėvui kažkokius alimentus - laikinus. Jei gerai pamenu, mano situacijoje tai buvo 400lt vaikui (tėvystė nubuvo pripažinta). Po teismo alimentai tai buvo priteisti didesni.
Aš dar pildžiau vaiko poreikių lentelę - per Excel galima pasidaryti. Ten įtraukiau mokesčius už butą, darželį, būrelius, jei yra kokie spec poreikiai irgi galima įtraukti. +- kiek išleidžia už drabužius, batus kiekvienam sezonui. Maisto papildus, plaukų kirpimus, teatro/ kino bilietus, keliones, dar pvz baldus (vaikas auga, tad ir baldus reikia kas kelis metus keisti, o turint omeny, kad tėvas papildomai nė kiek neprisideda, vaiko visai nelanko, tad tikėtis, jog paprašius prisidės finansiškai - iliuzija). Gal skamba juokingai, bet mano atveju tokia lentelė pravertė.