QUOTE(jogurtele @ 2007 12 29, 23:23)
Naujametiniame vakarelyje turime pristatyti ispaniska vyna, siek tiek apie ji papasakoti ir parinkti kazkokius tinkancius uzkandzius. Gal kuri turite kokiu minciu koks tai galetu buti vynas - raudonas ar baltas geriau, kokie uzkandziai tiktu? Norisi, kad butu ir originalu, ir paprasta

Buciau dekinga uz informacija
zinau, kad per velai... bet gal kam tiks kitam kartui...
apie vyna galima kalbeti labai trumpai (tai kalba tas kas nedaug turi info) arba laaabai ilgai...
manau, kad nera skirtumo ar baltas ar raudonas vynas... apie jo kilme, vynuoges, regionus, klimta, gaminimo buda galima papasakoti pakankamai daug... o dar jeigu lankeisi tose krastose, tai gali kalbet neuzsiciaupdama....
manau pradedanciajam yra paprasciau (sakau is patirties) kalbeti apie raudona... nes jame gali ilgai apkalbeti vyno spalva, klampuma, aromatus, poskonius, taninus ir pan.
prie raudono vyno uzsakndziams siulau, riesutus (puikiai tinka studentu maistas), krekeriai ar prancuziskas batonas, vytintas kupelis. daug nereikia prikrauti stalo, nes nuo maisto aromatu galite nepajusti vyno aromatu niuansu.
prie balto vyno, puikia tinka vynuoges, melionas, taip pat riesuteliai, bei krekeriai.
jeigu tai baltas saldus vynas, galite deti ant stalo melynojo pelesio suri, anties kepeneliu pasteta, taip pat puikia dera sokoladiniai saldainiai (ypac Valentino dienos proga).