Man labai įdomu buvo kiek tas sąrašas "tikras", nes būna užsakomų
QUOTE(Will @ 2007 01 06, 16:52)
Ačiū
Man labai įdomu buvo kiek tas sąrašas "tikras", nes būna užsakomų
Rieslingo būtinai paragausim 
Man labai įdomu buvo kiek tas sąrašas "tikras", nes būna užsakomų
na, labai abejou, kad cia butu is tu "uzsakomu" straipsniu...
QUOTE(pop_mama @ 2006 12 27, 11:44)
jei Zaneta75 nesupyks as ikisiu savo trigrasi... o dar sauniau jeigu papildys...
tai va...
daugumai zmoniu atrodo jog, visi suriai tinka prie vyno.... taciau tai toli grazu netaip... tai tikrai labai nelengva uzduotis, nes suriai dazniausiai turi savita, tos salies, regiono, virtuves sukurta charakteri... ir todel renkant vyna svarbu atsizvelgti i suri.
todel pvz. as manau, kad melyno pelesio suri ragauti su sausu baltu vynu turetu patikti nevisiems.... taciau melynojo pelesio suris su saldziu vynu, turetu nustebinti gurmanus...
pasakysiu tokia kaip ir taisykle, kuri pades lengviau orentuotis.... jeigu renkiesi vyna, tai surius rink pagal to vyno sali, o tiksliau regiona arba atvirksciai...
todel voveriena, as manau kad prie balto sauso ar pusiau sauso vyno tau tiktu geltonas suris "ale olandiskas" , neturintis astraus aromato ir taninu... va nezinau ar galima cia vynu pavadinimus skelbti
, tai siulau tau rinktis naujojo pasaulio( t.y. cile, argentina, australija ir t.t.) baltus vynus (cia jau nepagal taisykle, o is patirties
).
tai va...
daugumai zmoniu atrodo jog, visi suriai tinka prie vyno.... taciau tai toli grazu netaip... tai tikrai labai nelengva uzduotis, nes suriai dazniausiai turi savita, tos salies, regiono, virtuves sukurta charakteri... ir todel renkant vyna svarbu atsizvelgti i suri.
todel pvz. as manau, kad melyno pelesio suri ragauti su sausu baltu vynu turetu patikti nevisiems.... taciau melynojo pelesio suris su saldziu vynu, turetu nustebinti gurmanus...
pasakysiu tokia kaip ir taisykle, kuri pades lengviau orentuotis.... jeigu renkiesi vyna, tai surius rink pagal to vyno sali, o tiksliau regiona arba atvirksciai...
todel voveriena, as manau kad prie balto sauso ar pusiau sauso vyno tau tiktu geltonas suris "ale olandiskas" , neturintis astraus aromato ir taninu... va nezinau ar galima cia vynu pavadinimus skelbti
Kaip smagu sutikti bendraminciu
Prie melynojo pelesinio surio as asmeniskai labai megstu Madeira arba portwein'a, prie baltojo pelesinio surio turiu megiamiausia savo Sauvignon Blanc cilietiska vyna, bet gamintojo gal tikrai negalima cia skelbti...
PS labai smalsu suzinoti, kas slepiasi po "pop mama" uzdanga...
Papildyta:
QUOTE(mandalina @ 2006 12 28, 16:15)
man patinka
žiūrėjau ir rimi, ir hyper, ir nehyper, ir maximoj... nėr
ačiū
Bandysiu toliau ieškot 
ačiū
Paieskok "Vyno slenyje" B.Radvilaites g arba prie HyperRimi Savanoriuose 9ten toks atskiras 2 aukstu pastatas), jeigu tuo metu netures, bandyk uzklausti, yra firmu kas veza si vyna, jie galetu uzsisakyti ir tau pranesti kai gaus...
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2007 01 05, 23:05)
Šiandien Stiliaus žurnale išspausdino geriausių, iki 35lt kainuojančių, vynų sąrašą. Jis paimtas iš čia Gal galėtumėte pakomentuoti 
Vynai.com siaip yra nekomersantai, taigi tas sarasiukas manau yra pagrystas ju degustaciju patirtimi.
As asmeniskai tokiais sarasais nesivadovauju, nes savoka "geriausias vynas" man yra nepriimtina. Kaip sake mano sutiktas vienas garsus vyndarys - "geriausias man yra tas, kuris tuo metu man labai patinka". Vynu pasaulyje yra tikrai labai daug, ir sakyti kad kazkuris vynas yra geriausias
[quote=Zaneta75,2007 01 08, 12:59]
Vynai.com siaip yra nekomersantai, taigi tas sarasiukas manau yra pagrystas ju degustaciju patirtimi.
As asmeniskai tokiais sarasais nesivadovauju, nes savoka "geriausias vynas" man yra nepriimtina. Kaip sake mano sutiktas vienas garsus vyndarys - "geriausias man yra tas, kuris tuo metu man labai patinka". Vynu pasaulyje yra tikrai labai daug, ir sakyti kad kazkuris vynas yra geriausias
manau butu ne tiek kad netikslu, bet neteisinga. Visai kas kita kalbant apie vyndarius, kurie pripazinima gauna pagamine ne viena gera vyna... Beje, mazi gamintojai, pas mus retai sutinkami, o ju "nekomerciniai" vynai daznai buna laaabai idomus...
/[quote]
bet manau eiliniam zmogeliui, tai puikus pagalbininkas.
Vynai.com siaip yra nekomersantai, taigi tas sarasiukas manau yra pagrystas ju degustaciju patirtimi.
As asmeniskai tokiais sarasais nesivadovauju, nes savoka "geriausias vynas" man yra nepriimtina. Kaip sake mano sutiktas vienas garsus vyndarys - "geriausias man yra tas, kuris tuo metu man labai patinka". Vynu pasaulyje yra tikrai labai daug, ir sakyti kad kazkuris vynas yra geriausias
/[quote]
Labas vakaras, ačiū šios temos kūrėjai už tokią gerą temą.
Taigi norėčiau paklausti koks vynas tiktų prie lašišos? Gal galėtumei kokį pavadinimą pasakyti? bet tokį, kokių kavinėse būtų, ne kokio reto ir sunkiai gaunamo vyno. Ir kokį ne iš pigiųjų.
Didelis dėkui
Taigi norėčiau paklausti koks vynas tiktų prie lašišos? Gal galėtumei kokį pavadinimą pasakyti? bet tokį, kokių kavinėse būtų, ne kokio reto ir sunkiai gaunamo vyno. Ir kokį ne iš pigiųjų.
Didelis dėkui
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 01 15, 22:58)
Labas vakaras, ačiū šios temos kūrėjai už tokią gerą temą.
Taigi norėčiau paklausti koks vynas tiktų prie lašišos? Gal galėtumei kokį pavadinimą pasakyti? bet tokį, kokių kavinėse būtų, ne kokio reto ir sunkiai gaunamo vyno. Ir kokį ne iš pigiųjų.
Didelis dėkui
Taigi norėčiau paklausti koks vynas tiktų prie lašišos? Gal galėtumei kokį pavadinimą pasakyti? bet tokį, kokių kavinėse būtų, ne kokio reto ir sunkiai gaunamo vyno. Ir kokį ne iš pigiųjų.
Didelis dėkui
o kaip paruosta bus lasisa? su kokiu padazu? koks garnyras?
QUOTE(pop_mama @ 2007 01 16, 15:43)
o kaip paruosta bus lasisa? su kokiu padazu? koks garnyras?
Net neįsivaizduoju. Tikriausiai, kad kepsnys koks... Kai sužinosiu parašysiu.
Tai vat: patikslinsiu.
Patiekalas vadinasi lasisa karaliskai-tai lasisos kepsniukas su apelsinu sulciu marinatu su
persiku-ananasu-pomidoru padazu (jos pakepintos ant sviesto), patiekiamos su
ryziais.
Nekantriai laukiu jusu atsakymu.
Patiekalas vadinasi lasisa karaliskai-tai lasisos kepsniukas su apelsinu sulciu marinatu su
persiku-ananasu-pomidoru padazu (jos pakepintos ant sviesto), patiekiamos su
ryziais.
Nekantriai laukiu jusu atsakymu.
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 01 17, 22:31)
Tai vat: patikslinsiu.
Patiekalas vadinasi lasisa karaliskai-tai lasisos kepsniukas su apelsinu sulciu marinatu su
persiku-ananasu-pomidoru padazu (jos pakepintos ant sviesto), patiekiamos su
ryziais.
Nekantriai laukiu jusu atsakymu.
Patiekalas vadinasi lasisa karaliskai-tai lasisos kepsniukas su apelsinu sulciu marinatu su
persiku-ananasu-pomidoru padazu (jos pakepintos ant sviesto), patiekiamos su
ryziais.
Nekantriai laukiu jusu atsakymu.
labai atsiprasau, kad truputi veluoju su ats. ...
taigi.... kadangi nezinau kokiame restorane jus valgysite, bet plius minus zinau musu restoranu, kaviniu ir baru gerimu meniu... siulau jums vynus (be pvadinimu)...
sis patiekalas labai spalvingas ir sotus, todel mums reikia vyno, kuris atgaivintu mus... tam tiktu: is baltuju naujojo pasaulio Chardonny (zinoma turi but atvesinta) o is raudonuju galetu prancuzu bozole, italiska dolcetto, ispaniskas koks nors reserva... vynai turi but lengvi, neperdaug taniniski ir turet gaivios rugsteles...
jeigu man parasytum vynu pavadinumus i a.z. as tau konkreciau galeciau pasakyt.
Labi dziaugiuosi gavusi dovanu vyno temperaturos matuokli
Nebereikia det prie kaktos norint nusprest ar tinkamas vartot
QUOTE(astukas @ 2007 01 30, 14:10)
Labi dziaugiuosi gavusi dovanu vyno temperaturos matuokli
Nebereikia det prie kaktos norint nusprest ar tinkamas vartot 
man is tu visu matuokliu apyranke patiko...
bet manau tai nera labai reiklaingas dalykelis....
o ka galvojat Sv. Valentino diena ragaut?
QUOTE(pop_mama @ 2006 12 27, 10:44)
todel pvz. as manau, kad melyno pelesio suri ragauti su sausu baltu vynu turetu patikti nevisiems.... taciau melynojo pelesio suris su saldziu vynu, turetu nustebinti gurmanus...
pasakysiu tokia kaip ir taisykle, kuri pades lengviau orentuotis.... jeigu renkiesi vyna, tai surius rink pagal to vyno sali, o tiksliau regiona arba atvirksciai...
todel voveriena, as manau kad prie balto sauso ar pusiau sauso vyno tau tiktu geltonas suris "ale olandiskas" , neturintis astraus aromato ir taninu... va nezinau ar galima cia vynu pavadinimus skelbti
, tai siulau tau rinktis naujojo pasaulio( t.y. cile, argentina, australija ir t.t.) baltus vynus (cia jau nepagal taisykle, o is patirties
).
pasakysiu tokia kaip ir taisykle, kuri pades lengviau orentuotis.... jeigu renkiesi vyna, tai surius rink pagal to vyno sali, o tiksliau regiona arba atvirksciai...
todel voveriena, as manau kad prie balto sauso ar pusiau sauso vyno tau tiktu geltonas suris "ale olandiskas" , neturintis astraus aromato ir taninu... va nezinau ar galima cia vynu pavadinimus skelbti
Sveikute,pamaciau kad apie vyna uzkalebjai ir as noriu pasireiksti...
Siaip mano megstamas yra baltas...pusiau saldu vynas...
raudona vyna geriu laaaabai retai kada ...
Si savaitgali buvom surio degustacijos vakareli...(na pelesiniu suriu as ir nelabai..net galvojau ka as ten veiksiu nuvaziavus...toleta gasdint begsiu ..
bet baliukas buvo SUPER...labai graziai buvo patiekti suriai...
gaila foto neturiu...na bet pabandysiu aprasyt..zodziu ant padeklu buvo sudelioti suriai..ir po maza kortele su pavadinimu...taip pat koki 4 indeliai(na kaip 50gr stikliukai) su : avieciu uogiene,kriausiu uogiene,razinos ismirkytos alkoholyje(skonis alc.gerimo kai musu trejos devynerios)Padeklai buvo gausiai apibarstyti dziovintais riesutais,ir vaisiais...papuosta rozmarino sakelemis.
Buvo geriamas raudonas sausas vynas...
na zinokit ir nenumiriau









