QUOTE(trude @ 2008 04 15, 17:20)
Šiandien buvom pas chirurgą. Eilėje laukė keturi vaikučiai iš vaikų namų su auklėtojom. Visi su sunkesne ar lengvesne negalia. Buvo graudu į juos žiūrėti Auklėtojos susireikšminusios, kad tipo aukojasi, kad tokį darbą dirbą, lakstė po koridorių, garsiai viena su kita kalbėjo, kad visi girdėtų, kokios jos svarbios. tuo tarpu vaikai vienas kitu rūpinosi. Vienas berniukas, stipresnis laikė paralyžuotą mergaitę, glaudė ją prie savęs.Vienam vaikui (su sunkiausia negalia) prasidėjo priepuolis, jis pradėjo šaukt, nervintis, linguotis, tai viena iš auklėtojų pradėjo visiems aiškinti, kad jis nesąmoningas, o kita trenkė per veidą, tipo jis turėjo nurimti, nes jos žino ką daro. pradėjo tasyt tą vaiką, o jis siautėjo dar labiau Vaikų jos nevadino vardais, tik pavardėm. Mano dukrytė pradėjo glostyti šalia sėdintį berniuką, paklausiau jo vardo, pasirodo jis jį turi, ne tik pavardę Esu mačiusi sanatorijoj visokių atvejų ir tai, kaip mamos elgesi su savo vaikais kokie jie sunkūs bebūtų, negalima lyginti su tuo ką mačiau šiandien Todėl tikrai nemanau, kad vaikais gali geriau kas nors pasirūpinti nei mama. Aišku jei ji to nori, nes tų vaikučių mamos to nenorėjo
Žiūrėdama tą auklėtojų spektaklį, viršininkavimą, alasą kurį jos sukėlė, spaudžiau prie savęs savo dukrytę ir džiaugiausi, kad ji su manimi, kaip aš ją myliu ir kaip džiaugiuosi, kad ją turiu O tų vaikučių taip gaila
Žiūrėdama tą auklėtojų spektaklį, viršininkavimą, alasą kurį jos sukėlė, spaudžiau prie savęs savo dukrytę ir džiaugiausi, kad ji su manimi, kaip aš ją myliu ir kaip džiaugiuosi, kad ją turiu O tų vaikučių taip gaila
Suprantu, kaip jauteisi, juk aš pati gulėjau vienoje palatoje su tokiu ligoniuku ir jo auklėtoja. Nebegali būti žiauresnių vaizdų už tuos. Todėl ir aš manau, kad geriau už tėvus savo neįgaliais vaikais nepasirūpins niekas. Ir jokie argumentai tėvų pateisinti negali...O dar tokia mintis kilo: kas garantuos tėvams, kad antras vaikas gims sveikas? Ir ką, tuomet ir kitą į vaikų namus? Žinoma, neduok Dieve, tokios patirties, bet likimo vingių niekas nežino...O jei sakykim gimsta sveikas vaikas ir patenka į avariją ir lieka invalidas - kas tada - irgi tos pačios priežastys atiduoti? Skamba absurdiškai, bet nematau jokio skirtumo, nes vaikas auga ne su tėvais...Tuo labiau, kad pažįstų ne vieną šeimą auginančius visiškai neįgalius: nevaikšto, nevaldo rankų, protiškai atislikęs...Ir kas svarbiausia, vienoje tokių šeimų yra tik viena mama. Vyro ji neturi,gyvena su savo veikeliu. Ir niekada nekilo jokia mintis jo kažkam atiduoti. Neatsistebiu jos tvirtybe, kaip ji savo sūnelių rūpinais, globoja, kartu važinėja po sanatorijas ir t.t. Va čia ir yra TIKRASIS UGDYMAS tokio vaikelio, o ne atidavimas į vaikų namus...