QUOTE(Lera @ 2008 03 28, 14:26)
bet susitvarkei , ir tu šaunulė mamyte , tavo dukryte buvo šalia mamytes o tai jai buvo svarbiausia net neabejok tuo,
mavaikas šaliamos visada yra laimingas
bet būna ir visai kitaip
būna kad vaikui yra visiškai vienodai šalia ko jis. Kad didelė meilė ir rūpestis tiktai pratęsia jo agoniją. Lera, va būna tokių apsigimimų kada vaikelis gimsta su dalim smegenų, taip vadinama smegenų displazija, gimsta su visiškai lygiais smegenim ir tai vadinasi oligofrenija- čia dažnai pasitaikantys. Kada augini neturi laiko sustoti ir pagalvoti ir turėdamas gausybę žinių negali sau pritaikyti. Kartais yra kvailas tikėjimas- bus geriau. Aš aštuonis metus nepertraukiamu miegu per parą miegodavau geriausiu atveju dvi valandas- kaimynai irgi. amžinas klaikus ir nepasibaigiantis rėkimas, laukinio žvėries balsu, nežinia kodėl, iš skausmo
, šiaip gerklų spazmai
, neartikuliuojami garsai. Visi aštuoni metai buvo suskirstyti į aštuonias pozicijas po pusvalandį- ant to šono, ant kito, ant trečio ir vėl viskas iš naujo- kad neatsirastų pragulų. Kaip aš bandydavau sau kurti, kad mane skiria ir jaučia
, ir kaip sveiku protu, be emocijų aiškiai matydavau kad ne, kad visiškai visvien kas dabar šalia- mano pagalbininkės bendradarbės ar aš. Meluodavau sau, prisikurdavau ir vėl tekdavo neišveniamai grįžti realybėn. Zondai, zondeliai, deguonies kaukės. skrandžio atsiurbimas, plaučių atsiurbimas, ventiliacija, intubacija ir vėl iš naujo. Nežinau ar kuriam nors iš mūsų buvo gerai, ar jis iš vis galėjo suvokti ką nors
. Teisingiau aš kaip medikas tikrai žinau- kad iš vis nieko, sunku buvo tokią būklę ir vegetacine vadinti. Likę kolegos tiktai stebėdavosi kaip man pavyksta tiek metų palaikyti tą gyvybę. Kai kurie niūriai juokavo- eksperimentas. Savęs aš neturėjau,visas mano laikas buvo nepaskubėt, nepavėluot, nepramiegot. Visą laiką jaučiausi taip, tarsi kiekvienas mano neatsargiai įkvėptas oro gurkšnis nužudys jį. Kas orą liečia, tai ne, bet visa kita deja taip. Kiekvienas uždelsimas, kiekvienas mano netikslus judesys- bus mano kaltė ir žmogus mirs. Taipir gyvenom. Viena žinau tikrai, tik lankomas būtų gyvenęs trumpiau, ir kentėjęs trumpiau, o ir mano gyvenimas- geras ar blogas, nežinia, bet jis būtų kitoks. Ir šiandien prisimindama viską kas buvo tikrai nesijausčiau kaip tada - tuščia, išsekus ir be gyvybės, nieko neturinti ir negalinti nieko duoti nei sau, nei kitiems.
Aš auginau, bet visškai nesmerkiu tų, kurių vaikeliai gimsta tokios būklės kaip manasis ir jos jį palieka valdiškoj priežiūroj.