Sveikos mamytės Jei skaitėt mano daug ankstesnius pasisakymus šiuo klausimu, žinot, kad pati auginu vaiką su negalia ir esu prieš vaikų (ir sveikų, ir, juolab, neįgalių) atidavimą į vaikų namus. Tačiau kiek supratau, Ausrytukas kalba visai ne apie tai, kaip Jus supratote, t.y. ji nekalba apie tai, kad mes turime "atiduoti", "palikti", "pamesti" savo vaikus, bet ji bando pasakyti, kad yra neišvengiamų situacijų, kai tėvai nebegali pasirūpinti savo vaikais ir kaip jie dėl to išgyvena (gal net daugiau, nei mes, kai mūsų vaikučiai šalia, kai mes patys galime jais pasirūpinti, nuvežti į masažą ir pan.). Žinau iš patirties, mes, kaip tigrės, puolame ginti savo vaikus kartais net kai jų niekas ir nepuola. Blogiausiai, kad dėl pačios visuomenės kaltės (kuri nuolat parodo, kad vistik mūsų vaikai "kitokie") mes nešiojame širdyje tiek daug pikčio MORALAS: būkime tolerantiški ir supratingi vieni kitiems (kreipiuosi ir į Ausrytuką ir į visas kitas mamytes)
Ir dar: mamytės, nereikia įrodinėti visiems, kad mes, auginančios neįgaliukus, esame geriausios Tai žino mūsų vaikai, augantys su mumis
Puikiai suprantu,kad būna situacijų.Niekas nesmerkia mamų, kurios negali fiziškai pasirūpinti savo neįgaliukais.Pvz. - garbus mamos amžius ir kai jau reikia ja pačia pasirūpinti, labai prasta mamos sveikata ir kt.pateisinamos priežastys.
Mes kalbam apie savo atvejus.Mūsų zuikiai dar maži, mes dar jaunos ir dar turim vilčių.
Ausrytukas neskaitė ankstesnės mūsų diskusijos, dėsto, kad ji viską ir taip supranta, jai nereikia skaityt komentarų, ji viską žino , su tokiais tėvais bendrauja ir t.t.
Paprasčiausiai, įsiterpė į pokalbį ir ėmė mus kaltint neįsigilinusi apie ką kalbama.
Mes kalbam apie savo atvejus.Mūsų zuikiai dar maži, mes dar jaunos ir dar turim vilčių.
Ausrytukas neskaitė ankstesnės mūsų diskusijos, dėsto, kad ji viską ir taip supranta, jai nereikia skaityt komentarų, ji viską žino , su tokiais tėvais bendrauja ir t.t.
Paprasčiausiai, įsiterpė į pokalbį ir ėmė mus kaltint neįsigilinusi apie ką kalbama.
QUOTE(sviesi spalva @ 2007 02 13, 22:44)
Puikiai suprantu,kad būna situacijų.Niekas nesmerkia mamų, kurios negali fiziškai pasirūpinti savo neįgaliukais.Pvz. - garbus mamos amžius ir kai jau reikia ja pačia pasirūpinti, labai prasta mamos sveikata ir kt.pateisinamos priežastys.
toleranciją ir supratingumą turiu ir jei matau esant reikalą išsitraukiu iš kišenės ,o jei matau,kad pašnekovas supratingumo neturi,tai kas belieka...
QUOTE(joolita @ 2007 02 13, 19:01)
as visom keturiom uz savo lele o kas tavo vaikeliui? o ausrytukas jei turetu savo toki vaikeli nemanau ar atiduotu i ta pensiona
supratau manęs klausei kas mano vaikeliui.Mano vaikutis ligų kamuoliukas vcp,šleivapėdystė,širdutės yda,yra ir dar viena labai skaudi... O šiaip jis pas mane žavingas,jis mokosi deja,Aušrytuko dėmesiui labai gerai mokosi,mėgsta matematiką dalyvaus kengūros olimpiadoje,nevaldo vienos rankos,kojos,bet kalba ir mąsto ,Aušrytukas silpna todėl dievas jai nedavė gal ir gerai vaikų namuose vienu vaiku mažiau
QUOTE(sviesi spalva @ 2007 02 13, 22:44)
manau ji skaitė tik tai, ką norėjo skaityti. Nes dauguma mūsų nei smerkė nei teisino, tačiau džiaugiamės, kad galim pačios auginti savo zuikučius. Žmogui gal reikėjo išsilieti.
O kas liečia pyktį, tai natūralu, tačiau stengiuosi neužstrikti toje fazėje ir netapti pagiežinga niurzganti mamyte, auginančia neįgalų vaikelį. Manau tam labai padeda šis forumas.
O kartais visai sveika supykus ant ko nors, čia su bendraminčiais išsilieti Tam, kad galėtumėm toliau šypsotis Ir tai tikrai nereiškia, kad mes nuolat pykstame ant viso pasaulio. Jei tai CLEO norėjo pasakyti (jei ne taip supratau, atsiprašau )
Bent jau aš stengiuosi, kad taip nebūtų
Kai aš pagimdžiau ir apie vaiko ligą man daktarai vis kalbėjo siaubingiausius dalykus ir ne tik daktrai,kaikurie aplinkiniai kurstė mane vaiką palikti ir žinokit tuo momentu tikrai būčiau paslydus jei ne vyras,nes tokį gyvenimą man nupasakojo su tuio vaiku,kad ir dabar pagalvojus tai tikrai tektųš suabvejot,tačiau dabar galvoju kodėl gi neužsiminė nė apie vieną gerą dalyką tiesiog sakė visa tai kas siaubingiausia,ir jei tokiais momentais mamos vienos lieka tai tikraijas pateisinu,nes tada man buvo toks košmaras kurio net sapnuoti daugiau nebenorėčiau,tačiau džiaugiuosi kad mane palaikė mano artimieji vyras,mama esu jiem labai dėkinga,nes dabar net pagalvot nedrįstu kad mano toks gražuolis vikruolis ir šaunuolis (na jug taip kiekviena apie savo lelį sakytume)kažkur svetur pamestas vistiek save graužiu už tai kaip aš tada galėjau taip net pagalvot
QUOTE(sviesi spalva @ 2007 02 13, 19:14)
Sveikutės.Aš ne pirmą kartą pajaučiu iš skirtingų pusių tokį pasufleravimą, kad gal...(paliktum).
Gal čia man vaidenasi...
Bet įsiuntu tai nerialiai .Reakcija žiauri būna.Kažkaip suskausta labai ... manau, ne man vienai...
Gal čia man vaidenasi...
Bet įsiuntu tai nerialiai .Reakcija žiauri būna.Kažkaip suskausta labai ... manau, ne man vienai...
as ir dabar isgirstu is mikulenaites kad atiduok vaika i darzeli. oi mamyte prapulsi tu su tuo vaikeliu,oi tu kentesi nuo to vaikelio........ir t.t cia viena kart paprase ji manes kad duociau miglute mokiniam apziuret,o as jai pasakiau kad vaika gydit atveziau,o ne i paroda isstatyt. oi supyko ji,sake neguldys i raidos centra daugiau
nepyk kad klausiu,o kokia ligele serga tavo mažylė,mes tai kai nueinam pas savo šeimos gydytoja pnašiai būdavo sukviečia visus daktarus psižiūrėt kad jau tą ar aną daro tai vengiam to nuėjimo,gerai kad mažai sergam,jau tokie neišprusėliai tie gydytojai
Sveikutės.Pirmiausia su Valentinu visas .
Nelaikau ir aš to pykčio.Esu pakankamai linksma , kartais galėčiau būt ir santūresnė .Stengiuosi bandyti suprasti visų nuomones.Kiek iš temos pradžios, tai supratau, kad jauni tėvai(ar mama) paliko nedidelį vaikelį.Tada taip ir pasipiktinau.Iš kart pagalvojau apie savo zuikį, kaip jis jaustųsi paliktas ...
Gal per daug jautriai sureagavau .Atsiprašau .
Visuomenė kuo toliau tuo labiau tampa abejingesnė ir žiauresnė.Beveik niekas negina mažučio žmogučio teisių.Ypač žmogučio, kuris serga.Tokį, nestandartinį, atseit galima numesti ir gyventi lyg niekur nieko Nelinkiu to niekam, nežinau koks žmogus turi būti, kad nesigriaužtum po to.Net neįsivaizduoju.
Aplamai vaikutis ir sveikas - atsakomybė ir rūpestis visam gyvenimui.Jei mums davė taip - reikia priimti.Ir gyventi toliau.Stengtis įžvelgti gėrį ir grožį mažose smulkmenėlėse.
Sėkmės visoms ir visiems, džiaugsmo, kad ir mažučio ir gražių dienelių.Laikykimės visi kartu, bus lengviau.
Nelaikau ir aš to pykčio.Esu pakankamai linksma , kartais galėčiau būt ir santūresnė .Stengiuosi bandyti suprasti visų nuomones.Kiek iš temos pradžios, tai supratau, kad jauni tėvai(ar mama) paliko nedidelį vaikelį.Tada taip ir pasipiktinau.Iš kart pagalvojau apie savo zuikį, kaip jis jaustųsi paliktas ...
Gal per daug jautriai sureagavau .Atsiprašau .
Visuomenė kuo toliau tuo labiau tampa abejingesnė ir žiauresnė.Beveik niekas negina mažučio žmogučio teisių.Ypač žmogučio, kuris serga.Tokį, nestandartinį, atseit galima numesti ir gyventi lyg niekur nieko Nelinkiu to niekam, nežinau koks žmogus turi būti, kad nesigriaužtum po to.Net neįsivaizduoju.
Aplamai vaikutis ir sveikas - atsakomybė ir rūpestis visam gyvenimui.Jei mums davė taip - reikia priimti.Ir gyventi toliau.Stengtis įžvelgti gėrį ir grožį mažose smulkmenėlėse.
Sėkmės visoms ir visiems, džiaugsmo, kad ir mažučio ir gražių dienelių.Laikykimės visi kartu, bus lengviau.
QUOTE(CLEO @ 2007 02 13, 21:53)
Sveikos mamytės Jei skaitėt mano daug ankstesnius pasisakymus šiuo klausimu, žinot, kad pati auginu vaiką su negalia ir esu prieš vaikų (ir sveikų, ir, juolab, neįgalių) atidavimą į vaikų namus. Tačiau kiek supratau, Ausrytukas kalba visai ne apie tai, kaip Jus supratote, t.y. ji nekalba apie tai, kad mes turime "atiduoti", "palikti", "pamesti" savo vaikus, bet ji bando pasakyti, kad yra neišvengiamų situacijų, kai tėvai nebegali pasirūpinti savo vaikais ir kaip jie dėl to išgyvena (gal net daugiau, nei mes, kai mūsų vaikučiai šalia, kai mes patys galime jais pasirūpinti, nuvežti į masažą ir pan.). Žinau iš patirties, mes, kaip tigrės, puolame ginti savo vaikus kartais net kai jų niekas ir nepuola. Blogiausiai, kad dėl pačios visuomenės kaltės (kuri nuolat parodo, kad vistik mūsų vaikai "kitokie") mes nešiojame širdyje tiek daug pikčio MORALAS: būkime tolerantiški ir supratingi vieni kitiems (kreipiuosi ir į Ausrytuką ir į visas kitas mamytes)
Ir dar: mamytės, nereikia įrodinėti visiems, kad mes, auginančios neįgaliukus, esame geriausios Tai žino mūsų vaikai, augantys su mumis
taip, CLEO, tu supratai absoliučiai teisingai.Ir bandžiau dar pasakyti, kad jiems ten yra gerai.Gal per daug ir per dažnai girdi - atiduokit, kad bet kur perskaito tik taip.
Papildyta:
QUOTE(virdzinija 7 @ 2007 02 13, 17:20)
Laba diena,ligoniukų mamytės nebuvau čia užsukus vos porą dienų žiūriu prikalbėjot tai oi oi Na AUŠRYTUKAS,tai kando,kiek tik pagalėjo bet mes vistiek neduosim savo vaikiukų reklamavosi,bet nepavyko Na man jos"rašliava"nepatiko,man atrodo jos vieta ne ten.ATLEISK JAU , AUŠRYTUK,BET TAI MANO NUOMONĖ
QUOTE(Ausrytukas @ 2007 02 14, 13:25)
taip, CLEO, tu supratai absoliučiai teisingai.Ir bandžiau dar pasakyti, kad jiems ten yra gerai.Gal per daug ir per dažnai girdi - atiduokit, kad bet kur perskaito tik taip.
Papildyta:
Papildyta:
Nors užmušk tu mane nėra ten gerai Gerai tau,nes turi darbą,o jau priežiūra tai nuo jūsų nuotaikos priklauso Gali tu ant manęs pykti kiek tau patinka,neturiu už ką aš tavęs atsiprašyti,tavo nuomonė apie neįgalius žmones man nepatinka,tu dirbi ne toje srityje todėl apie tave mano diskusijos baigėsi.
Virdžinija