Įkraunama...
Įkraunama...

SERGANTĮ VAIKĄ ATIDAVĖ Į VAIKŲ NAMUS

Ernestulka,
ar mano būklė ką nors keičia? Na ar turėtų keisti? Jei taip, tai kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 12 09, 18:47)
Ernestulka,
ar mano būklė ką nors keičia? Na ar turėtų keisti? Jei taip, tai kodėl?

tavo bukle nieko nekeicia, bet pati turedama negalia manau turetum but siek tiek tolerantiskesne neigaliukams. manoji negalia taip pat nera is paciu sunkiausiu, ir tik fizine, bet as mielai bendrauju ir su psichine negalia turinciais zmogiukais, kurie neretai buna tikrai labai linksmi ir draugiski, ir su sunkia fizine negalia turinciais zmogiukais, ir taip pat su begale sveiku draugu. kad ir kokia sunkia negalia turetu zmogus, dazniausiai jis visvien vienur ar kitur turi kazkoki talentuka, kuri tik reik padet isskleist. be to, juk dabar yra tiek ivairiu neigaliuju uzimtumo centriuku, padedantiems ivairia negalia turintiesiems integruotis i visuomene, ir kartu leidziantys neigaliuju tevams dienai atiduoti savo vaikuti i patikimas rankas, kad galetu dirbt, turetu kazkiek laiko sau. galu gale yra savaitiniai neigaliuju darzeliai, mokyklos. tai vis geriau vaikucius palikti juose, negu visiems laikams igrust i vaiku namus. i vaiku namus atiduodancius vaikelius pateisinu tik tuos, kurie tikrai neturi galimybiu augint. unsure.gif
Atsakyti
aš tai suprantu, kad kiekviena mama ir dar ne mama ČIA kalba apie skirtingus dalykus.
Vienos dar neįsivaizduoja, nesuvokia, ką reiškia IŠ TIKRO supti savo vaiką. Kitos - jau turi vaikų, labai gaila, bet galbūt ir neįgalių.
Arba jau PAČIOS yra užaugę neįgalūs vaikai...
Dėl to taip skaudžiai kertat blink.gif ?

Aš priklausau racionaliųjų kategorijai. Deja... Simulcika postai man suprantami. Ir nesuvokiamas šių laikų medicinos laimėjimų panaudojimo tikslas.

Atsakyti
Ernestulka,
aš šiaip jau ir esu tolerantiška, juk nesmerkiu neįgaliųjų ir pan. Ir ne mano kažkokiia negalia tai įtakoja.
Kas dėl talento....Galbūt, galbūt. Bet kokį talentuką anot tavęs, gali turėti tas, kuris nekalba, nevaikšto, nemato, negirdi, nieko nesuvokia? Tik guli kaip gyvas lavonėlis ir tiek??? O man konkrečiai su tokiu ir teko susidurti, patikėk, net man, šiaip jau pakankamai šaltakraujiškam padarui - tai buvo labai baisu....

Atsakyti
stai mano lavoniukas tongue.gif irgi nieko nedaro,ar jis tave labai gasdina g.gif atsakyk saziningai blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Kiss, sąžiningai atsakau - tikrai negązdina, ir net nepanašu į lavoniuką. beto - turi talentuką - LABAI GRAŽIAI ŠYPSOSI. ax.gif biggrin.gif bigsmile.gif nors į šypsenų konkursą siųsk.
O tas vaikelis su kuriuo teko susidurt - tai negalėtum pasakyti, kad gyvas, jei ne kvėpavimas verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif Užtat baisu ir buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simulcika: 10 gruodžio 2006 - 12:52
QUOTE(Simulcika @ 2006 12 10, 11:28)
Ernestulka,
aš šiaip jau ir esu tolerantiška, juk nesmerkiu neįgaliųjų ir pan. Ir ne mano kažkokiia negalia tai  įtakoja.
Kas dėl talento....Galbūt, galbūt. Bet kokį talentuką anot tavęs, gali turėti tas, kuris nekalba, nevaikšto, nemato, negirdi, nieko nesuvokia? Tik guli kaip gyvas lavonėlis ir tiek??? O man konkrečiai su tokiu ir teko susidurti, patikėk, net man, šiaip jau pakankamai šaltakraujiškam padarui - tai buvo labai baisu....

o tu patikek kiek man per visa gyvenimeli teko pazinti tokiu, kaip tu sakai, "lavoneliu". bet juk tokiems zmoguciams tuo labiau reikia meiles, mamos meiles ir palaikymo. gal ir nelengva, augint tokius vaikelius, bet neisivaizduoji ka mamoms reiskia kiekvienas vaikelio sypsniukas ar menkiausias judesiukas. man teko bendrauti su daugybe tokius vaikelius auginanciomis mamomis, todel puikiai zinau ka tai joms reiskia. nors buna ir labai sunkiu akimirku, bet jos uzgrudina, padeda tapt stipresniam bet kokiems likimo smugiams, ir ismokti dziaugtis kiekviena menkiausia smulkmenele, ko daznai nesugeba sveikiausias zmogus, turintis sveikas kojas ir rankas.
Atsakyti
Beje, kaip pastebėjau, kad daug pykčių kyla ne konkrečiai dėl nuomonių ar požiūrių nesutapimo, o dėl to kad kiekvienas ta patį dalyką ar reikšmę suvokia savaip, kaip sakant kultūrinis reliatyvizmas gaunasi....Todėl manau, prieš diskutuojant apie ką nors rekia apibrėžti kas ką kam reiškia....
Čia biški off topic aš blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 12 10, 13:51)
Kiss, sąžiningai atsakau - tikrai negązdina, ir net nepanašu į lavoniuką.  beto - turi talentuką - LABAI GRAŽIAI ŠYPSOSI.  ax.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif  nors  į šypsenų konkursą siųsk.
O tas vaikelis su kuriuo teko susidurt - tai negalėtum pasakyti, kad gyvas, jei ne kvėpavimas  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Užtat baisu ir buvo.

tai va kad tik sypsotis ir temoka.tiesiogine ta zodzio prasme daugiau nieko,nesedi nevaiksto nekalba nekramto,na nieko...
Atsakyti
O tai kaip jin valgo tada? Per zonduka? g.gif Nepyk už smalsumą... ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simulcika: 10 gruodžio 2006 - 15:00
ne,aciu dievui ryja gerai,valgom trinta maista
Atsakyti
Bent tai gerai ax.gif Vis tik mamai viena bėdele mažiau ir žmogučiui vienu malonumu daugiau bigsmile.gif Tik idomu man kaip užtenka kantrybės prižūrėti? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti