Įkraunama...
Įkraunama...

SERGANTĮ VAIKĄ ATIDAVĖ Į VAIKŲ NAMUS

QUOTE (pingvinuke @ 2004 10 27, 13:25)
Na malonu kad veliai susitinku senas ,geras pazystamas.Linkejimai Jums visoms.
Soryy labai kam pasirode,kad as usipuoliau tą šeimą.Tikrai ne.Aš savo nuomonės neturiu,tad ir klausiau Jūsų nuomonės,ji man labai svarbi.Aš rašiau,kad tą šeimą iškart paniekinau,tai buvo staigi mano pirmoji reakcija,bet juk paskui aš pati bandžiau juos tesinti papasakodama kokia išties žiauri kova kas diena laukia tokių tėvų. Ir kokie iš ties žiaurūs yra tie ,kurie atrodo turėtų būti atidūs ir jautrūs.Gal nevisada tik tėvai kalti?Leiskite man geriau būti šalia ,nes aš nežinau ką čia galima smerkti,o ką pateisinti.Man įdomu,ką manote Jūs.
Be to gal aš būsiu labai šaltakraujiška ir negailestinga,bet Ievulka Tavo mažąjai princesei aš pavydžiu labai,labai dideliu tuo geruoju pavydu.Esu girdėjusi tokia vienos mylinčios mamos frazę,kurios mergaitė itin serga.
Kad tie tėvai kurių vaikai išeina iš kančios,verkia diena,savaite,ar mėnesį,o tų kurių vaikai lieka kančioje,verkia tol kol jų vaikai su jais. huh.gif Jie savo vaikus ir jų bejėgiškumą laidoja kas diena.

sveikos , skaitau jusu pokalbi ir negaliu patiketi , kad yra tokiu kurios pateisina tokius tevus . Cia yra tavo vaikas kad ir koks jis , bet jis juk turi irgi jausmus. neisivaizduoju kaip galima kazkam atiduoti savo vaika . O jeigu jau taip viskas tik del pinigu , taigi yra darzeliu specialiai tokiems vaikams .
Atsakyti
Lenkiu galva pries tuos tevelius kurie metu metus nesa savo kryziu, zaviuosi ju pasiaukojimu, tikejimu, drasa...Bet tu kitu, atidavusiu savo vaikeli pasmerkti negaliu- kas as tokia, kad teisciau tuos, kurie, manau isgyvena pragara...
Atsakyti
Nežinau, nežinau. Kažkaip keista, kad galima galvoti apie vaiką, kaip apie daiktą. Nepasiseke, gaila, dabar ji atiduodam, bandysim dar kartą. Koks vaikas bebutu, kokia negalia beturėtu, vis tiek tai mūsų vaikas. Jis neatsirado is nieko, tai mūsų kūnas ir kraujas... Tiesiog jam nepasiseke. Neseniai žiūrėjau laidą apie žmonių mutacijas. Jų yra apie 300. Netgi ankstyvas plikimas yra mutacija. Vaikas gimęs su negalia nekaltas, jam tiesiog nepasisekė šioj gyvenimo loterijoj. Ir kas jį nori išmesti? Tėvai? Tai tie žmonės, kurie yra patys artimiausi....
Vaikas nereaguoja, bet ka mes žinom ką jis jaučia. Gal jis tik nemoka pasakyti. Isivazduokit save to vaiko vietoj...
Gyvenime yra ligų, nelaimių, kurios ištinka vaiką vėliau. Tai ka, jei žinotume, kad vaikas susirgs, sakykom nepagydoma liga, mes jo atsisakykim tik gimusio, atseit vis tiek nieko gero iš to nebus, numirs, kam reikia įdėji į jį lėšas, sauskelnes, ir t.t., paskui reikės nervuotis...
Sunku suprasti ir pateisinti tėvus, kurie palieka savo vaikus, kokie jie bebūtų...
Atsakyti
manau, kad ju as nesmerkiu
Atsakyti
Siaip neteisiu tevu, nes asmeniskai ju nepazystu, vistik augino 3 metus. unsure.gif O kas liecia mamytes darbeli , galetu ir vaika vezti i spec. darzeli, juk nedirbs ji paromis.
As kad ir kaip butu sunku auginciau ir neatiduociau del to mazulio.Na nebent netureciau kur gyvent.
Atsakyti
Tikrai yra spec. darželiai, netgi savaitiniai. Jei taip sunku, galima vaiką palikti pernakvoti, kad tėvai galėtų ir sau laiko skirti. Be to nereikia sakyti, kad mažos pašalpos. Netiesa, didelės. Juk skiria invalidumo+slaugos+transporto išlaidos+šalpa+pampersai - susidaro visai nemažai pinigėlių. Mano vaikui tų pinigų visai pakanka. Ir batams, ir darbeliams.
Dabar eina į spec. mokyklą, autobusiukas vežioja. Todėl nepateisinu tėvų išdavusių savo vaiką. Gal jie nesugebėjo jam padėti, bet jis laukė iš jų pagalbos ir nesulaukė. Labai žiauru. Bet yra žmonių kurie išmeta ir sveikus vaikus sad.gif
Atsakyti
Aš negaliu šitų žmonių smerkti, gal jie tiesiog nesusitvarko su ligotu vaikeliu.Pati jų vietoje vaiko ne už ką neatiduočiau, nebent pati prarasčiau sveikatą.
Pažįstu vieną moterį, ji augina savo neįgalią anūkę. Mat, jos duktė irgi norėjo atiduoti vaiką į valdiškus namus. Kartais manau, kad tai vargšei mergytei tikrai butu geriau vaikų namuose. Juodvi su senele gyvena mažame vieno kambario butuke, neturi patogumų. Sunku pragyvent iš pašalpos, tai senelė dar dirba, vaiką prižiūri kaimynės. Ankščiau padėdavau tai šeimai, bet vėliau pastebėjau, kad moteriškė už mano duotus pinigus į Maskvą pas drauges važinėja, skalbimo mašina kažkam pardavė. Taigi supratau, kad paėmė vaiką, vėliau palūžo, na o dabar tik dėl pašalpų pas save laiko. Gal gėda atiduoti, kas žino... Ji moteris negirtaujanti.
Manau, geriausia išeitis butu, kad Lietuvoje atidarytu GERUS globos namus tokiems vaikams.
Atsakyti
Noreciau uztarti siek tiek vaiku namus. Kai pastaraji karta buvome sutrikusio vystymosi kudikiu namuose, mus nuvede i kineziterapijos kambari. Savo akimis maciau, su kokia meile, kaip svelniai su tais vaikiukais dirba, kaip sirdi ideda... Direktore sake,kad ten dirbancios moterys daro stebuklus, beviltiski vaikai ima vaikscioti ir tt. Jos paisrinko darba su tais vaikais vietoje gerai apmokamu privaciu kabinetu ir tt. Sudarytos puikios salygos mankstoms, masazams.

As savo vaiko neatiduociau. As tikiu likimu ir priimciau tai is Dievo. Bet. Nieko nesmerkiu, kiekvienas gyvename savo gyvenimus...
Atsakyti
Kregždute nevisiems yra viskas materialiai taip gerai.Vat kažkodėl visą tą gerumą gauna ir už transportą ir sauskelnes ,sanatorijos tik ligoniukai su VCP.Na tik dėl sauskelnių tai man nelabai ir suprantama kodėl tik jiems.
Mes pavyzdžiui labai daug išleidžiame vien slaugos priemonėms,nes niekas nekompensuojama,be to už kelionę į darželį mes taip pat mokame -moka pilna kaina palydovas kai grižta vienas iš darželio be ligoniuko -o spec.darželis deja kitame miesto gale wink.gif ir kai važiuoja jo pasiimti,be to už darželį mums nuolaidų jokių nėra-mokame virš 100.Įstaiga tik dieninė,kartais kai vaikų sveikata prasta negalime jo leisti į darželį,tad turime būti namie su juo.Na man pasisekė aš sutikau atsisakyti viso etato ,tad dirbu namie ir čia man tikrai labai pasisekė.Tad na mums tikrai nėra blogiausiais variantas.Bet juk yra miestelių ir kaimelių,kur išvis nėra tokių ugdymo įstaigų ir kas tada?
Tad nemanau,kad visiems taip lengva .Reikėtų ne į vieną variantą pažiūrėti ,bet į visumą.
O ta šeimynėlė beje yra smarkūs verslininkai,tą mažylį vežė ne į vieną šalį,bet kartais ir pinigais laimės ir sveikatos nenupirksi huh.gif huh.gif
Na kaip yra dabar mamulia vaikų namuose aš tikrai nesiginčiju,nes nežinau,tie patys vaikų namai gal visur skirtingi,bet girdėtos istorijos man yra sudarę apie juos nykoki vaizdely biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jokiu budu smerkti negalima...
Atsakyti
sunkus klausimas ir tik tiems kas yra susidure su tokiais atvejais spresti...ir tai atvejis tvejui nelygu. Bijau ir pagalvoti kaip elgciausi as...sunku butu nesti ta nasta bet ir numesti butu gaila. Matyt abiem atvejais paluzciau...
Atsakyti
Aš tuos tėvus suprantu...
Kad ir kaip būtų skaudu, bet reikia pripažint, kad kartais tai geriausia išeitis.
Jau Mamulia rašė apie kūdikių namų personalą... Ir direktorė pasakojo, kad dažnai, su ta pačia diagnoze, vaikiukai pas juos pasiekia daug geresnių rezultatų. Nes ne visi tėvai gali savo vaikui suteikti tokią kvalifikuotą medicinos pagalbą.
Taip, mamos rankų niekas nepakeis, bet...

Kaip išeitis, kuria, manau, visi tėveliai pasinaudotų - dienos stacionaras sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Bet tam trūksta lėšų sad.gif

Tik išgirdę faktą - tėvai atidavė savo vaiką į vaikų namus mes iškarto nusiteikiame priešiškai. Žmonės skirtingi. Vienas tokį gyvenimo išbandymą priima drąsiai, o kitas palūžta. Kiek šeimų, auginančių neįgalius vaikučius išsiskiria? Daug, labai daug sad.gif
Nekalbu apie blogesnes pasekmes- gilią motinos depresiją, galinčią baigtis savižudybe...
Taigi, kas teisinga, o kas ne gali spręsti tik patys tėvai, auginantys neįgalų vaikutį. Viena mama apkabinusi savo mažiuką nurimsta, kita atvirkščiai - negali matyti besikankinančio vaikelio.
Atsakyti