Įkraunama...
Įkraunama...

SERGANTĮ VAIKĄ ATIDAVĖ Į VAIKŲ NAMUS

QUOTE(ramunelle @ 2006 05 26, 13:11)
O tas palaikymas vyresniu zmoniu labai svarbus, kaip subrendusiu, blaiviai mastanciu asmenybiu. Nes jauna seima dar nesugeba blaiviai vertinti visko, todel jos smerkti negalima ir galbut be artimuju pagalbos neturi galimybiu auginti neigalu vaikuti.  Tik deja, pasirodo, ne visi artimieji pakankamai igauna patirties gyvenime per 50 ar 60 metu, kad galvotu, jog neigalus vaikas toks pat zmogus kaip ir visi, tik jam reikia pagalbos, artimuju paramos seimai, reikia priimti viska kaip yra, o ne galvoti, kokia nelaime ir kaip nuo jos greiciau pabegti. Tikra nelaime, kai netenkama artimo zmogaus.

Negali isgyventi be duonos, be vandens, be oro, bet prie kitokio gyvenimo prisitaikyti gali. Nera cia nei gedos, nei kazko zeminancio auginti neigalu vaika. Priesingai, seimos, kurios pacios augina savo sunkius ligoniukus parodo savo stiprybe ir meile wub.gif , ir manau, kad veliau taip pat galetu buti ivertintos valstybes, kaip ir mamos, uzauginusios 6 dorus vaikus.

o man atrodo kad visiškai nereikia dairytis niekieno įvertinimo,nei valstybės,nei žmonių.Mes ,auginanusios ir jau atsisveikinusios ,bei vis dar tebeauginančios niedarm nieko ypatinga,mes tiesiog jų mamos.
o apie atidavivimą į specialiuosius namus,slaugos namus,tai čia nieko negalima smerkti,nepriklausomai nuo jų išsilavinimo ar beraštiškumo,visi mes tiktai riboti žmonės,ir kiekvienam pačiam žinoti geriau kaip elgtis,ir kokią ribą jis yra priėjęs,man labai patinka tas rusiškas posakis -čiužaja duša-patiomki.
Atsakyti
QUOTE(ramunelle @ 2006 05 26, 13:11)
O tas palaikymas vyresniu zmoniu labai svarbus, kaip subrendusiu, blaiviai mastanciu asmenybiu. Nes jauna seima dar nesugeba blaiviai vertinti visko, todel jos smerkti negalima ir galbut be artimuju pagalbos neturi galimybiu auginti neigalu vaikuti.  Tik deja, pasirodo, ne visi artimieji pakankamai igauna patirties gyvenime per 50 ar 60 metu, kad galvotu, jog neigalus vaikas toks pat zmogus kaip ir visi, tik jam reikia pagalbos, artimuju paramos seimai, reikia priimti viska kaip yra, o ne galvoti, kokia nelaime ir kaip nuo jos greiciau pabegti. Tikra nelaime, kai netenkama artimo zmogaus.

Negali isgyventi be duonos, be vandens, be oro, bet prie kitokio gyvenimo prisitaikyti gali. Nera cia nei gedos, nei kazko zeminancio auginti neigalu vaika. Priesingai, seimos, kurios pacios augina savo sunkius ligoniukus parodo savo stiprybe ir meile wub.gif , ir manau, kad veliau taip pat galetu buti ivertintos valstybes, kaip ir mamos, uzauginusios 6 dorus vaikus.

Na, matai, šiek tiek kalta ir sistema, kurioje jie gyveno verysad.gif Mes ir mūsų vaikai jau busim kitokie 4u.gif
Atsakyti
As asmeniskai nesidairau, nes musu dukrelei dar net nenustatytas neigalumas, del to kad nera diagnozes. Bet del musu patyrimo dalimi, manau, suprantu ka jaucia ir ka patiria seimos auginancios labai sunkius ligoniukus, as jas palaikau ir sutikciau, kad dali sumoketu mokesciu, valstybe skirtu joms uz visuomenei parodyta pavyzdi - zmogiskuma ir meile artimam zmogui, nors tosm seimoms tai savaime suprantamas dalykas. Galu gale juk augine, daug atidave ir palaidoje savo vaikus, jei nera kitu, tevai lieka vienisi.
Atsakyti
QUOTE(ramunelle @ 2006 05 26, 14:11)
As asmeniskai nesidairau, nes musu dukrelei dar net nenustatytas neigalumas, del to kad nera diagnozes. Bet del musu patyrimo dalimi, manau, suprantu ka jaucia ir ka patiria seimos auginancios labai sunkius ligoniukus, as jas palaikau ir sutikciau, kad dali sumoketu mokesciu, valstybe skirtu joms uz visuomenei parodyta pavyzdi - zmogiskuma ir meile artimam zmogui, nors tosm seimoms tai savaime suprantamas dalykas. Galu gale juk augine, daug atidave ir palaidoje savo vaikus, jei nera kitu, tevai lieka vienisi.

aš prieš 12 metų palaidojau savo berniuką,kuris aštuonerius metus išbuvo vegetacinėj būklėj,ir tikrai nesijaučiu nors kam nors rodžius pavyzdį, žmogiškumą, aš tiesiog jį auginau,rūpinausi juo .Tavo skausmas dar labai šviežias Ramunėlle,suprantu tave,palaikau ave.Ir ką galiu pasiūlyti ieškok atramos savy,savo jausmuose,savo vaikelyje,neieškok ir nelauk įvertinimo,tai tikrai beprasmiškas energijos taškymas,labiauia tau dabar reikia ieškoti nusiraminimo ir susitaikymo.
Atsakyti
Aš jau susitaikius, bet širdies kampelyje visada yra vilties, kas palengvina gyvenima. Dukreles labai mazas ugis ir viliuosi, kad ji uzaugs. Zinoma, tai ne tokia jau ir didele problema atrodo kitiems, kam tikrai sunkiau. Bet savos problemos skaudziausios, kai atrodo padarei viska...
Atsakyti
QUOTE(ramunelle @ 2006 05 27, 18:49)
Aš jau susitaikius, bet  širdies kampelyje visada yra vilties, kas palengvina gyvenima. Dukreles labai mazas ugis ir viliuosi, kad ji uzaugs. Zinoma, tai ne tokia jau ir didele problema atrodo kitiems, kam tikrai sunkiau. Bet savos problemos skaudziausios, kai atrodo padarei viska...

o aš nežinau kaip ir kokiu kriterijum būtų galima vadovautis norint nustatyti tėvų skausmą matatnt savo vaikelį,ir nedidelia ar jokių galimybių jam padėti.Man atrodo kad jis yra visų vienodai didelis.Stiprybės tau,laikykikitės 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labutis, aš pati turiu brolį su psichine negale. Tad žinau kaip sunku yra auginti tokius vaikus. Dabar mano broliui jau yra 22 metai, bet ir dabar su juo problemų netrūksta. Kartais jo keistas pasaulio suvokimas mama jau veda iš kantrybės. Bet aš dar džiaugiuosi kad mano brolis dar yra mastantis,savotiškai,bet masto. Fiziškai yra tvirtas, nors šiokia tokia paguoda. Bet žinau viena dalyką, kad kažkada tą našta už brolį kurią dabar tenka nešti mano mamai, reiks perimti man.
Atsakyti
Oi, turbūt mane dabar nušaus dauguma mamų. Bet... Neauginčiau vaiko su negalia. Turiu omeny protinę negalią. Tiesiog negalėčiau šitaip aukotis ir pašvęsti savo gyvenimo tokiam vaikui. Niekaip. Surasčiau kokius slaugos namus profesionalius ir tiek. Aš tiesiog manau, kad gyvenimas duotas tik vienas, ir reikia jį nugyventi laimingai. Nesugebėčiau rasti laimės vaiko su didele negalia auginime.
Na o jei vaikelis pasmerktas būtų vegetuoti tik, tai neprašyčiau daktarų kad padarytų viską kad jį išgelbėtų ir laikytų vegetacinėj būklėj. Paprašyčiau kad leistų jam kuo ramiau, be skausmo išeiti. Nes nemanau kad būtų teisinga leisti tokios būklės žmogui kankintis ir kankinti kitus.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 03, 19:34)
Oi, turbūt mane dabar nušaus dauguma mamų. Bet... Neauginčiau vaiko su negalia. Turiu omeny protinę negalią. Tiesiog negalėčiau šitaip aukotis ir pašvęsti savo gyvenimo  tokiam vaikui. Niekaip. Surasčiau kokius slaugos namus profesionalius ir tiek.  Aš tiesiog manau, kad gyvenimas duotas tik vienas, ir reikia jį nugyventi laimingai.  Nesugebėčiau rasti laimės vaiko su didele negalia auginime.
Na o jei vaikelis pasmerktas būtų vegetuoti tik, tai neprašyčiau daktarų kad padarytų viską kad jį išgelbėtų ir laikytų vegetacinėj būklėj. Paprašyčiau kad leistų jam kuo ramiau, be skausmo išeiti. Nes nemanau kad būtų teisinga leisti tokios būklės žmogui kankintis ir kankinti kitus.

Nenušaus,iš dalies tu teisi,gyvenimas yra vienas,bet manau,kai pastosi,tikrai taip nekalbėsi schmoll.gif tada suvoksi vaikuko svarbą tau wub.gif
Esi dar jauna,po 10 metų mąstysi kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 03, 20:34)
Oi, turbūt mane dabar nušaus dauguma mamų. Bet... Neauginčiau vaiko su negalia. Turiu omeny protinę negalią. Tiesiog negalėčiau šitaip aukotis ir pašvęsti savo gyvenimo  tokiam vaikui. Niekaip. Surasčiau kokius slaugos namus profesionalius ir tiek.  Aš tiesiog manau, kad gyvenimas duotas tik vienas, ir reikia jį nugyventi laimingai.  Nesugebėčiau rasti laimės vaiko su didele negalia auginime.

g.gif kazin ka rasytum, kai turetum SAVO vaikeli?????????? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spylka @ 2006 06 03, 22:59)
g.gif  kazin ka rasytum, kai turetum SAVO vaikeli?????????? unsure.gif

Ta patį. Mano nuomonė nekinta nuo aplinkybių.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 06 03, 21:22)
Ta patį. Mano nuomonė nekinta nuo aplinkybių.

Sakau,esi per jauna.Ir ta nuomonė pasikeis,pamatysi smile.gif
Atsakyti