Manau, kad visokių yra gyvenime situacijų ir jų sprendimų būdų. Ne mums,žmonėms, o Dievui teisti palikim teisę.Ir negalim nei viena tvirtinti, kad aš tai jau tikrai taip nepasielgčiau...Nežinome kas ateityje mūsų laukia ir kokių išbandymų reiks išgyvent.
O ir tikros situacijos nei viena nežinote - perskaitėte tik kažkieno komentarus, kad kažkieno pažystami pasielgė taip ar kitaip. Manyčiau, kad vaikučio motina papasakotų daug daugiau ir kitaip, nei kito lūpos.Sėkmės visoms.
Dženiferei UŽUOJAUTA.
Nemanau, kad sirdis man leistu palikti savo serganti vaika valdiskuose namuose...ir ne tik vaikeli, bet ir bet ka is artimuju....ir labai nenoreciau, kad atstikus nelaimei, kas nors taip pasielgtu su manimi pacia...Juk gyvenime taip buna - viena akimirka - sveikas, kita jau neigalus....Lazda turi du galus visada, visada...
As daznai anksciau pagalvodavau, kas butu, jeigu mano vaikutis gimtu nesveikas... Atsiprasau, gal cia netinkamas zodis, turintis rimtu sutrikimu, gal taip... Cia neparasyta kas tam vaikiukui yra, as negaliu isivaizduoti, bet nesuprantu kodel atidave paaugusi berniuka? Juk jis zino, kad turi tevus...labai skaudu turbut. Jei man taip atsitiktu, as atiduociau gimusi, o jei nors kiek nuspresciau paauginti, tai ir auginciau visa gyvenima. Jei tai rimti dalykai, gal reiketu suzinoti dar anksciau apie tai... Nesuprantu kiek tas vaikutis neigalus.
Sakykim gime neigalus ir tu jo atsisakai, taip tu nevargsti jo nera pas tave, bet tu zinai kad jis yra kaskur ir gal jis siuo metu nori gert ar valgyt ar guli slapias jis saukiasi pagalbos ir niekas prie jo nprieina, nes prieina pagal valandas, o tu sedi graziam jaukiam butuke soti ir laiminga artimu zmoniu mylima, ar nebutu skaudu?
Graudu ....UZGRAUZTU SAZINE
QUOTE(Džiuga+ @ 2005 11 10, 23:18)
Nesuprantu kiek tas vaikutis neigalus.
Kiek zinau sunkus jo neigalumas, kitu pagalba jam reikalinga pastovi, inteletktas irgi zemas..........
o aš manau, kad tai to berniuko tėvų reikalas. Juk jie jį lanko, ir netikiu, kad nemyli. Galbūt jam ten geriau, nes auga tarp tokių kaip jis. Svarbiausiai kad tėvai neužmiršta.
Bent jau aš, tai tikrai niekada nesmerkiau, nežiūrėjau pašaipiai ar kaip nors kitaip negražiai į nesveiką vaikutį. Šeimos, kurios pasiryžta auginti tokį zuikį yra be galo stiprios. Stiprybės joms.
Bent jau aš, tai tikrai niekada nesmerkiau, nežiūrėjau pašaipiai ar kaip nors kitaip negražiai į nesveiką vaikutį. Šeimos, kurios pasiryžta auginti tokį zuikį yra be galo stiprios. Stiprybės joms.
O aš žinau dar tokį įvykį
Kai gimė mano dukrytė ir mes buvom ligoninėje, jauna mergina pagimdė vaikutį su sunkiu apsigimimu Giventi jai buvo lempta keletą dienų, bet mama su tėveliu aišku, atsisakė jos. Įsivaizduokit - vaikutis mirs - tai faktas, o tėvai net laidoti savo vaiko nenori, nes ji kitokia . Kaip galima išmesti savo vaiką, neduoti jai vardo, leisti palaidoti kape be vardo ir pavardės, tiesiog su užrašu naujagimis mot. lyties.
Man tai buvo didžiausias šokas ir teisti tokią šeimą neįmanoma. Dievulis nubaudė tą motyną jau ligoninėje - dušė parkrito ir koją susilaužė, o kitą dieną namo išvažiavo.
Ką apie tai manotė?
Kai gimė mano dukrytė ir mes buvom ligoninėje, jauna mergina pagimdė vaikutį su sunkiu apsigimimu Giventi jai buvo lempta keletą dienų, bet mama su tėveliu aišku, atsisakė jos. Įsivaizduokit - vaikutis mirs - tai faktas, o tėvai net laidoti savo vaiko nenori, nes ji kitokia . Kaip galima išmesti savo vaiką, neduoti jai vardo, leisti palaidoti kape be vardo ir pavardės, tiesiog su užrašu naujagimis mot. lyties.
Man tai buvo didžiausias šokas ir teisti tokią šeimą neįmanoma. Dievulis nubaudė tą motyną jau ligoninėje - dušė parkrito ir koją susilaužė, o kitą dieną namo išvažiavo.
Ką apie tai manotė?
as turiu pusbroli...irgi nesveika jam kazkokia psichine liga...net nezinau kaip ten tiksliai vadinasi...jo protinis vystimasis sustojes ties 6-7 metu vaiko protu (dabar jam 18)...
jo tevai ji augino,mylejo, stengesi duoti viska,ka tik imanoma...bet dabar tas vaikinas pensione ar kaip ten jis vadinasi...o ten pateko todel,kad labai musdavo savo 10cia metu jaunesne seseri, puldavo mama ir pan...ir svarbiausia,kad tammpensione jam gerai! net nenori vaziuoti namo...
jo tevai ji augino,mylejo, stengesi duoti viska,ka tik imanoma...bet dabar tas vaikinas pensione ar kaip ten jis vadinasi...o ten pateko todel,kad labai musdavo savo 10cia metu jaunesne seseri, puldavo mama ir pan...ir svarbiausia,kad tammpensione jam gerai! net nenori vaziuoti namo...
QUOTE(Sultone @ 2005 11 18, 23:55)
O aš žinau dar tokį įvykį
Ką apie tai manotė?
Ką apie tai manotė?
as tai manau ,kad kiekvienam zmogui yra duoti kazkokie isbandymai ir kaip jau jis tai atlaikys,taip gyvenimas uz tai jam ir atsiskaitys....neturim teises teisti,bet siuo atveju,bent jau palaidot vaikeli tevai tikrai galejo
Oi,mamytes,taip sakant niekada nesakyk niekada.Mes neturim teises nieko teisti ir duokdie niekada nepatirti to ka patiria tie zmones kurie priversti ar patis nusprende atiduoti artima zmogu i valdiska istaiga.Ar jus issivaizduojate kokias kancias tie zmones isgyvena???Ar manote kad taip lengva pries miega galvoti jog tavo artimas zmogus pamaitintas?ar jis sausas?ar jis ramus?o gal jam skauda?gal jam uztektu tik jusu prisilietimu?o gal jis yra nuskriaustas savanaudziu zmoniu?
Patikekyte,zinau ka rasau:tai daugelis metu yra mano pacios skausmas-nors to zmogaus jau nera tarp musu,ir tai nebuvo vaikas,bet artimiausias zmogus pasaulyje po jo.Tai tikrai kancia iki gyvenimo galo.
Patikekyte,zinau ka rasau:tai daugelis metu yra mano pacios skausmas-nors to zmogaus jau nera tarp musu,ir tai nebuvo vaikas,bet artimiausias zmogus pasaulyje po jo.Tai tikrai kancia iki gyvenimo galo.