Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems 2 dukreles ir kitiems...

Na aš galvoju jei gimus tarkim trim berniukam ar mergaitėm baisiai norisi kitos lyties - kodėl nepagalvojus apie įvaikinimą?

O su tais visuomenės požiūriais esu susidūrusi ir aš.
Mano vyras ne visai lietuvis, jo tėvas iš "pietų". Kai gimė berniukas mūsų pirmas aš buvau labai liaupsinama - va sugebėjau sūnu pagimdyt :smile.gif bet man nuo tų jo liaupsiu nei šilta nei šalta - nes realaus darbp ar pagalbos jis vis tiek mums nesuteikia - tai ka jis ten sau galvoja tuose pietuose sedėdamas man nelabai įdomu. na antra gimė dukra, is atvažiavęs ja irgi džiaugėsi, bet piktai pasakė -" viskas, mergaitės užtenka vienos dėl grožio, visi kiti tebūna berniukai" ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Kaip gerai, kad aš šaltų nervų. Ir kaip gerai,kad mes retai matomės.

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nu shakes! O ar tavo vyras zino, kad vaiko lytis tik nuo jo priklauso? Ka jis padaro, ta tu ir pagimdai. Nu pravalas! O as tai prie savo diedo kabinejausi, kam jis man dukra, o ne sunu padare. Juokais, aisku. Nes svarbiausia, kad vaikas sveikas.
Atsakyti

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Nu shakes! O ar tavo vyras zino, kad vaiko lytis tik nuo jo priklauso? Ka jis padaro, ta tu ir pagimdai. Nu pravalas! O as tai prie savo diedo kabinejausi, kam jis man dukra, o ne sunu padare. Juokais, aisku. Nes svarbiausia, kad vaikas sveikas.

Tai su mano vyru viskas tvarkoj kol kas, aš čia apie uošvį pasakojau. pas vyrą lietuviški genai kol kas vyrauja.
Atsakyti

nu kad as kiek zinau, tai vaiko lytis priklauso nuo to, kada apvaisintas kiausinelis. Kazkas buvo labai issamiai papasakojes apie vyrisku ir moterisku lasteliu gyvybinguma.
Atsakyti

nu kad as kiek zinau, tai vaiko lytis priklauso nuo to, kada apvaisintas kiausinelis. Kazkas buvo labai issamiai papasakojes apie vyrisku ir moterisku lasteliu gyvybinguma.

Nu, Jamaika... ;D Moteriskos lasteles visada buna tik moteriskos. O vyro tie buozgalviukai gali buti arba vyriski arba moteriski. Tai nuo to, kuris apvaisins kaiusineli ir priklausi ar bus berniukas, ar mergaite  
Atsakyti

Nu, Jamaika... ;D Moteriskos lasteles visada buna tik moteriskos. O vyro tie buozgalviukai gali buti arba vyriski arba moteriski. Tai nuo to, kuris apvaisins kaiusineli ir priklausi ar bus berniukas, ar mergaite  

gal biski ne taip issireiskiau. Stai ka norejau pasakyti (cituoju Slyvute):  "norint susilaukti berniuko, reikia myletis butent per ovuliacijos diena, kitom dienom didesne tikimybe susilaukti mergaites.  
Taip yra todel, kad vyriskaja lyti lementis Y greiciau praranda gyvybinguma (nei moteriskaja lyti lementis X), o dar neprarades gyvybingumo jis yra greitesnis uz X. Todel pasimylejus vaisingaja diena, Y aplenkia X ir rezultatas - berniukas. Kitom dienom, Y nusilpsta ir rezultatas - mergaite. "
Atsakyti
Na dėl tos ateities gal ir sutikčiau, nes pati auginu 2 paneles(3,5metų ir 4 mėnesių).Bet neslėpsiu, antro norėjau berniuko...Visą nėštumą ultragarsas nieko nepranašavo ir tik gimdymo dieną sužinojau, kad turėsiu mergaitę,aišku, nusiminiau, tačiau nedrįsau mažulės ignoruoti, tačiau ir džiaugsmas jai gimus nebuvo didžiulis, o vėliau tiesiog užknisdavo aplinkinių reakcija, nes jau palatos kaimynės mama atėjusi aplankyti, sužinojusi, kad turiu antrą dukrą teištarė:nepasisekė, o ir vėliau sutiktieji žvelgdavo su užuojauta:antra merga, o dar ir vyrą tituluodavo mažuma šeimoje.Aišku, dabar labai džiaugiuosi savo mažąja ir įsivaizduoju, kaip po kelių metų, mes visos 3 būsim pačios geriausios draugės, tačiau širdies kampely svajoju apie mažą sūnelį.Ir jei žinočiau, kad tikrai jį turėsiu, gal ateity ir ryžčiausi, o dabar dar delsiu, nes bijau, kad ir 3 bus mergaitė: ???
Atsakyti
neseniai skaiciu psichologu nuomone, kad jei vyras laiko nepasisekimu tai, kad negimsta sunus - tai tera vyro nepilnavertiskumo kompleksas...

man jokio skirtumo kokios lyties vaikucius turesiu. Juk vistiek - ar sesutes, ar broliukai - vaikai skirtingi. Skirtingi savo charakteriais, pomegiais ir t.t. Mergaites gali buti "berniokiskos", berniukai - svelnus ir meilus.

Manau, kad siais laikas "pavardes pratesimas" - daugiau tik kalbu lygyje. Siuolaikiniams zmonems tai nebera taip svarbu, kaip kad buvo anksciau.
Atsakyti
neseniai skaiciu psichologu nuomone, kad jei vyras laiko nepasisekimu tai, kad negimsta sunus - tai tera vyro nepilnavertiskumo kompleksas...

Pas mus kai gimė sūnelis, vienas vyro draugas paskambino sužinot kas gimė ir pasveikint. Tai, kai pasakėm, kad sūnus, jo reakcija buvo maždaug tokia: "Oooo, tai sveikinu, kaip čia tau taip pasisekė iš pimo karto?" Tai ką, jis mums būtų pareiškęs užuojautą, jei būtų mergaičiukė??? Kažkoks aborigeniškas požiūris  :-X
Atsakyti
Raimonda, o tai tu sunelio nori del saves ar del aplinkiniu ir vyro? Cia yra vienas momentas. Ar vaikucius gimdai sau, taip sakant, teveliui ir mamytei? Ar tam, kad jiems siam pasauly butu gera kartu augti? Kadangi mano buvo idomu, as atlikau tokia mini apklausa tarp savu. wink.gif Apklausiau tuos, kurie augo misroj semoj, t.y. brolis ir sesuo. Ir ka jus manot? Nei vienas nepasigyre, kad buvo artimi. Taip, buvo broliski jausmai ir visa kita, bet nepamaciau to, kas yra tarp manes ir sesers(mes dvi seimoj). Mes galim nesimatyti menesi, bet susitike galim praplepeti visa diena :DSiaip, apie nieka tongue.gif Jus galit papriestarauti, kad ir tarp seseru(broliu) buna visko 8)Buna, bet daug reciau
Tik tas gerai, kad seserys kartais isaukleja gerus busimus vyrus wink.gif
Atsakyti
pirma,kai gimdziau norejau sunaus vyrui,antra gimdziau-norejau sunaus vyrui ir sau,nes norejosi kazko ,ko dar nepatyriau ;)Bet turim dabar dvi pacias nuostabiausias dukrytes,kurios labai skirtingos,kurias labai mylim ir dziaugiames,kad jos dvi ir taip joms smagu... biggrin.gif
Kai sneku su pazystamais ,kurie augina berniukus,tai vis man padejuoja,kad ,kaip man gerai,nes auginu mergaites,nes taip sunku su berniukais,bet as ir su tuo nesutinku,nes buna sunkiu ir mergaiciu ir labai svelniu berniuku wink.gif
Atsakyti
As taip pat manau, kad vyras kuris nori tik sunaus, o dukra jam kaip ir ne vaikas, yra labai savanaudiskas. Ir visuomene kartais, ypac vyriskoji jos dalis, dar pakirsina, tipo nesugebi tu sunaus padaryti. Sunus, dukte, na koks gi skirtumas, svarbu, kad vaikiukai butu sveiki ir laimingi. Mes turim viena dukryte ir labai noretum susilaukti antros mergytes wink.gif.
Atsakyti
Prisiminiau anekdotą į tą temą:

Laukia vyras po gimdymo namų langais ir nerimsta. Staiga pro langą išlenda akušerė. Vyras:
- Nu -  pagimdė?
- Taip.
- Kas gimė - berniukas??!
- Ne.
- O kas? ohmy.gif :smile.gif
Atsakyti