Atsiprašau, kad priteršiau lapą prieš tai
Norėjau pasakyt, kad išvis nesuprantu tokių "leidžia - neleidžia". Nu kaip gali suaugusiam žmogui kažko neleist? Neįsivaizduoju savęs sakant vyrui: aš tau to neleidžiu . Arba atvirkščiai.
Dėl tų draugų, manau, vyras turi juos pažinot. Kaip ir aš jo drauges. Aišku, jei mano vyras sakytų vieną vakarą, einu va, pavakarosiu su viena mergina, tu jos nepažįsti, nu tai nelabai normalu būtų...
Sakau, labai daug priklauso nuo požiūrio į žmogų, pasitikėjimo ir pan. Aš žinau, kad myliu savo vyrą, kitų man nereik, tuo labiau tų draugų. Nu kam gadint santykius su fainais žmonėm?
QUOTE(ūla @ 2007 01 03, 18:52)
Norėjau pasakyt, kad išvis nesuprantu tokių "leidžia - neleidžia". Nu kaip gali suaugusiam žmogui kažko neleist? Neįsivaizduoju savęs sakant vyrui: aš tau to neleidžiu . Arba atvirkščiai.
nu nereikia taip tiemukai suprast. KAd vyras užrakina namie ir sako: niu niu niu aš tau neleidžiu Bet... aš savęs net neįsivaizduoju, kad galėčiau sakyt savo vyrui maždaug: nu brangusis varau su Jonu, petru ir Antanu pasitūsint. Manęs nelauk - grįšiu ryt Tiesą pasakius, net neįsivaizduoju kokia būtų reakcija...
Bet tiesiog žmonės renkasi į save panašius. Ir aš visiškai sutinku su Mole. Nei aš nei jis nesuprastume jokių pasilinksminimų (net ir tarkim mano su draugėm, jau nekalbant apie draugus ) per visą naktį. Aš taip pat esu sakius - kad ir kokioj kondicijoj, noriu kad grįžtum namo, jokių nakvojimų pas draugeliu
QUOTE(Ingushka @ 2007 01 03, 20:01)
Aš taip pat esu sakius - kad ir kokioj kondicijoj, noriu kad grįžtum namo, jokių nakvojimų pas draugeliu
va taip aš ir suprantu tą "leidžiu - neleidžiu". Kažkaip abu esam suaugę ir turim galvas ant pečių, kuriom sprendžiam, kaip elgtis. Niekada savo vyrui taip nepasakyčiau, tiksliau, net tokio vyro neįsivaizduoju šalia savęs, kuriam taip nurodinėt reiktų... Nenoriu įžeist nieko, tikrai kiekvienas renkamės pagal save. Nu ne esmė, diskusija juk ne apie tai
QUOTE(ūla @ 2007 01 03, 19:54)
va taip aš ir suprantu tą "leidžiu - neleidžiu". Kažkaip abu esam suaugę ir turim galvas ant pečių, kuriom sprendžiam, kaip elgtis. Niekada savo vyrui taip nepasakyčiau, tiksliau, net tokio vyro neįsivaizduoju šalia savęs, kuriam taip nurodinėt reiktų... Nenoriu įžeist nieko, tikrai kiekvienas renkamės pagal save. Nu ne esmė, diskusija juk ne apie tai
va taip tu mane ne taip ir supratai kad šiaip tai jūs tokios liberalios taip puikiai interpretuojat, kad jūsiškiai kavą geria TIK su draugėm, o čia parašyk sakinį, tai atrodo, kad jau žodis į žodį save pacitavau, o jei dar įdedi veiduką tai taip ir įsivaizduoja, kad vyrui pirštu grūmoju jau kad tik negrūmočiau, jis vyresnis už mane 8 metais, tai jau ne man jį mokyt, kaip kokį mokinuką.
Galiu papasakot, kokiom aplinkybėm mes tai išsikalbėjom. Kalbėjom kažkada apie praeitį ir išsipasakojo jis, kad jo pirma žmona labai nekaltai (net ne pas kokį TIK draugą) varydavo pas kažkokią tai ar drauagę ar šiek tiek giminaitę neva prižiūrėt vaikų, kol ta berods dirbadavo kažkur naktinej pamainoj (čia galiu ir klyst, nelabai svarbios man tos detalės buvo) ir ne tik kad važiuodavo ten, bet ir dukrytę mažytę tempdavosi - jau praktiškai nekalčiau nebūna . O paskui paaiškėjo, kad ji vaikus vienam kambary suguldžiuos, kitam su meilužiu dulkinos. tada ir pasakiau, kad betkokie nakvojimai ne namie yra blogai. Ir aš labai noriu, kad tiek aš tiek ir tu visada grįžtum nakvot namo. Kad pabaliavot galima betkur, bet miegot reikia savo lovoj. ir negrūmojau pirštu ir nerėkiau ir net ne griežtu tonu tai sakiau.
QUOTE(ūla @ 2007 01 03, 20:54)
O pas mus priimtina atsiklausti " Ar tu nieko prieš, ar galima, ar tu nepyksi, jeigu aš...? Nu neįsivaizduoju aš, kad vyras arba aš galėčiau po kažkokių uliavonių pareiti į namus paryčiais . Netgi ir poreikio tokio nėra, nes mums neįdomu. Nes randame "viskas viename" Šiaip tai tikrai gal ieškom to, ko trūksta. Jeigu negali kažkokiom temom pakalbėt su partneriu, ieškai kito pašnekovo ir pan. Taip ir atsiranda kiti žmonės, o kaip jau kuos pavadinsi visiškai nesvarbu.
QUOTE(Molė @ 2007 01 04, 09:25)
O pas mus priimtina atsiklausti " Ar tu nieko prieš, ar galima, ar tu nepyksi, jeigu aš...? Nu neįsivaizduoju aš, kad vyras arba aš galėčiau po kažkokių uliavonių pareiti į namus paryčiais . Netgi ir poreikio tokio nėra, nes mums neįdomu. Nes randame "viskas viename" Šiaip tai tikrai gal ieškom to, ko trūksta. Jeigu negali kažkokiom temom pakalbėt su partneriu, ieškai kito pašnekovo ir pan. Taip ir atsiranda kiti žmonės, o kaip jau kuos pavadinsi visiškai nesvarbu.
Anksčiau aš visada klausdavau saviškio "ar tu ne prieš, kad savaitgalį susimatysiu su drauge?" jo atsakymas visada būdavo "eik, žinoma". tačiau kai ateidavo ta diena, jis pradėdavo mykti, kad nori vakarą leisti su manim, o aš va išeinu. Nuo to laiko aš pakeičiau taktiką ir pradėjau ne klausti, o sakyti, kad tada ir tada susitinku su drauge, tegul planuojasi laiką be manęs. Jei jis nori susitikti su draugais, jis manęs neklausia, ar aš ne prieš, tiesiog pasako, kad išeina.
Beje, apie tą naktį...Niekas pas nieką nenakvojo, mes iki ryto sėdėjom visą parą dirbančioje kavinėje ir šnekėjomės. aišku, gal kam ir atrodo nenormalu. man irgi truputį
Gal jūs kai kurios ir teisios, gal mano santykiai su vyru nėra idealūs, gal jam nebe taip rūpiu, kaip anksčiau, bet tema apie tai, ar gali vyras ir moteris būti tik draugais. Mano atsakymas nesikeičia: gali. Nesvarbu, ar vyras už ar prieš tokius santykius. Draugas yra draugas, o vyras lieka vyru.
QUOTE(vaiciuke @ 2007 01 04, 10:11)
Draugas yra draugas, o vyras lieka vyru.
Ingushka , atsiprašau, gal tikrai truputį ne taip Tave supratau... Bet žinau tokių šeimų, kur vienas kitam tikrąja ta žodžio prasme neleidžia daug ko, nes bijo visko, ir čia jau į paranoją panašu... Kartais ir po 9 užraktais neišsaugosi... Taigi, manau, tokios priemonės santykiams nelabai tinka.
Na mes irgi nesam bepročių šeimyna, nakvojanti, kur, pas ką papuola, einanti kiekvienas savais keliais ir pan. Visur yra tam tikri susitarimai ir supratimai, kaip, manau, ir Tavo atveju dėl to nakvojimo.
be abejo, būna šeimų, kur ir grižtai sakoma "neleidžiu, niekur neik". Bet aš dar galvoju, kad ... nu tarkim gali būt tas draugas, ten kažkokie sentimentai. Bet labai blogai, jei jis patampa svarbesnis už vyrą. (berods Vaiciuke pasakojo kažkokią istoriją) Aš manau, kad taip neturėtų būt. I visgi geriau tegu būna bnedri draugai - mažiau pagundų
QUOTE(Ingushka @ 2007 01 04, 13:24)
be abejo, būna šeimų, kur ir grižtai sakoma "neleidžiu, niekur neik". Bet aš dar galvoju, kad ... nu tarkim gali būt tas draugas, ten kažkokie sentimentai. Bet labai blogai, jei jis patampa svarbesnis už vyrą. (berods Vaiciuke pasakojo kažkokią istoriją) Aš manau, kad taip neturėtų būt. I visgi geriau tegu būna bnedri draugai - mažiau pagundų
Neatsimenu tos istorijos...Nesvarbu, gal ne aš pasakojau
Man atrodo, kad tie draugai ir būna bendri. Na, pvz mano vyro draugai dabar jau ir mano draugai, bet pvz jis su jais labiau bendrauja nei aš. Lygiai taip pat aš labiau bendrauju su savo draugais, kurie dabar jau irgi kaip ir bendri, nors aišku, kad daugiausia laiko leidžiam visi kartu, bet būna visko
Vaiciuke, gal Tu mano draugė? Nes pasakai taip, kaip ir aš panašiai galvoju.
QUOTE(ūla @ 2007 01 04, 16:03)
Vaiciuke, gal Tu mano draugė? Nes pasakai taip, kaip ir aš panašiai galvoju.
Bent jau šitoj temoj tai tikrai
O mintys panašios, nes mes turim tokių draugų, kokių neturi kitos pašnekovės. Tai nei gerai, nei blogai, tiesiog mums nesuprantama, kodėl vyras ir moteris negali būti draugais, kitoms nesuprantama, kaip tai įmanoma. Štai ir viskas.
Ir vis dėlto aš manau, kad tokia draugystė yra slidus reikalas ir paslysti labai lengva. Bet (jau man atrodo kažkur sakiau) nesam mes gyvuliai, esam suaugę žmonės ir kontroliuojam savo elgesį.
Esu ir aš paslydusi. Nors turbūt tas "draugas" tebuvo man priedanga, o iš tikrųjų tai tebuvo aistra. Bet mes su juo ir nebendraujame dabar. Taip kad nelaikau jo draugu
Galimybė paslyst, kaip Vaiciuke sako, tikrai yra, ir nebūtinai su draugu, todėl jis čia niekuo dėtas. Bet jei šeimoj viskas tvarkoj, gal ir tos pagundos nėr? Kalbant apie aplinkybes, konkrečiai - apie išgertą alkoholio kiekį, kai jau nebekontroliuoji, ką darai, gal čia jau kitą problemą reiktų spręst